Самоуправляващ се автомобил уби пешеходец в САЩ

Компанията замразява изпитанията на автономните возила
20 мар 2018 09:40, Елка Василева
22
Самоуправляващ се автомобил уби пешеходец в САЩ
Снимка: БТА

Безпилотен автомобил на компанията Uber Technologies блъсна жена, която почина впоследствие. Заради инцидента Uber спира тестването на самоуправляващите се автомобили, докато се води разследването, съобщи Блумбърг.

Фаталният инцидент в неделя вечер в Темпи, Аризона, е първият, при който загива пешеходец при катастрофа с безпилотен автомобил. Тези превозни средства се тестват в целия свят, а случилото се може да попречи на усилията за бързото въвеждане на новата технология в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Жената пресичала пътя, когато автомобил на Uber, който бил в режим на самоуправление, я удря, уточниха от полицията в Темпи.

Зад волана е имало оператор, допълва Асошиейтед прес.

Жената била закарана в местната болница, където починала от нараняванията.

Катастрофата е станала по вина на загиналата пешеходка, съобщи междувременно вестник "Сан Франциско кроникъл", цитиран от ТАСС. Местният ежедневник цитира полицията.

По нейна информация автомобилът марка Volvo, който не е намалил и е блъснал жената в неделя вечерта, е бил оборудван с минимум две наблюдателни камери. Полицията е проучила видеозаписите, от които е станало ясно, че пешеходката е изскочила пред колата напълно неочаквано. Тя е стигнала до извода, че дори за шофьор би било сложно да избегне фаталния удар.

Това е първият смъртен случай, причинен от самоуправляващ се автомобил, отбелязва Ройтерс. Агенцията определя инцидента като потенциален удар за тази технология, която се очаква да трансформира транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари