Шофираш в насрещното – олекващ с 10 точки. И още...

Същите точки ще се отнемат и за неправилно изпреварване
26 мар 2018 09:30, Златко Желев
13
Шофираш в насрещното – олекващ с 10 точки. И още...
Снимка: flickr

10 точки ще се отнемат на шофьори за неправилно изпреварване, ако е създадена опасност за движението. Досега санкцията бе 8 точки.

10 точки ще се вземат и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път, а при повторно нарушение - 12 точки.

Още по темата

Тези промени в наредбата за контролните точки са вече в сила, след като бяха обнародвани преди дни.

Без 8 точки ще остават шофьори, ако не спрат на знак "Стоп".

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка, пише "24 часа".

Контролни точки ще се възстановяват чрез частично увеличаване с 1/3 след преминато допълнително обучение. То не трябва да е повече от веднъж годишно, има и условие водачът да е платил глобите в срок от един месец от влизането в сила на наказателното постановление.

Предвидена е и възможност за служебно възстановяване след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление.

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо 1 месец общественополезен труд за нагло хулиганство, за всички с такива провинения.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ако може да се добави в наредбата и по 10 точки за наглите "ватмани" и спиращите по диагонал пред колоната също !
11
1
 
7
 
! Отговори
Се тая преди 1 година
Тая наредба за точките прилага ли се изобщо. И спрете да се хвалите с наложени наказания, написани актове и т.н. Похвалете се като съберете нещо ...
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шофираш в насрещното - взимат ти книжката и ти дават жълта.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимайте бе хора, снимайте. Вече може и по интернет да се пращат видеата. Като на някой джигит му пратим 10 клипа в насрещното по 200 лева всяко - нека пак да се прави на нагла мутра другия път и да се мисли за безсмъртен. На сайта на КАТ има място за видеа.
8
1
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
КАТ си работят с ЧСИ отдавна.
7
6
 
10
 
! Отговори
.... преди 1 година
Като не искат да плащат глоби, КАТ да си ги пращат на ЧСИ. Там за глоба 60-70 лв плащат 200 лв отделено на ЧСИ, и така за всяка глоба няколко пъти като ти бръкне в джоба се оправят нещата. ЧСИ като запорира доходите евентуално започваш да се замисляш дали да караш с 100 града примерно, или да караш в насрещното, че да не те глобят. Карайте както трябва и няма да имате поздравителни картички от КАТ.
6
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ами нека. Писна ми от разни самоубийци дето карат по същите пътища като мене.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва наказанията записани в закона да се прилагат винаги, а не да се увеличава размера на наказанията. Това е разликата между България и нормалните държави.
4
0
 
23
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 1 година
Поредната катаджийска изцепка, която няма да доведе до нещо по-добро. Умните хора отдавна са гоказали, а в Западна Европа го прилагат отдавна - Ефектвиността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност като размерът на наказанията е несъществен. В България от 28 години увеличават размера на наказанията и нарушенията се увелчиават, което е и очаквания резултат.
3
10
 
10
 
! Отговори
Сп€€нс преди 1 година
Единственото решение е отнемане на МПС-то, независимо чия собственост е, защото последните години отнеха много книжки , но хората не слизат от колите.
2
0
 
27
 
! Отговори
бай иван преди 1 година
Я кажете колко са глобените за миналата година за шофиране в насрещното ?
Щото този закон не е от вчера.
1
1
 
24
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Контрол трябва, не повече глоби. Едно наказание е наказание, когато бъде приложено. Колкото и да ги вдигат, докато не се появят полицаи да следят и пишат глоби, положението няма да е по-добро.