Smart приключи с двигателите с вътрешно горене

Марката на Daimler вече ще произвежда само е-мобили
10 апр 2018 18:25, Красимир Ангелов
11
Smart приключи с двигателите с вътрешно горене
Снимка: Smart

Марката Smart, която принадлежи на компанията Mercedes-Benz и на концерна Daimler, ще произвежда единствено електрически модели. Процесът към преориентация на проиводството в Европа ще приключи през 2020 г., съобщи шефът на германския концерн Дитер Цетше.

На пазара в САЩ тази трансформация вече е факт и Smart предлага моделите си ForTwo Coupe и ForTwo Cabrio само с електрически двигатели. Те са оборудвани с мотор с мощност 81 к.с. и 160 Нм въртящ момент, който се захранва от батерии с капаците 17,6 кВт/ч. Това е достатъчно за пробег от 93 км.

Ускорението от 0 до 97 км/ч (60 мили по американския стандарт) при електрическия Smart отнема 11,4 секунди. Времето за зареждане от специална станция е 3 часа, докато от стандартната електропреносна мрежа е 21 часа.

Smart става втората марка, която през тази година обявява пълно преминаване към електомобили. Това стори и брандът Lagonda, принадлежащ на Aston Martin. За разлика от компанията-майка, която ще продължи да развива двигатели с вътрешно горене, британският производител ще залага само на модели с нулеви вредни емисии.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: SmartMercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ще си карам с бензин!Токът непрекъснато поскъпва!
10
2
 
25
 
! Отговори
българина преди 6 години
електрическите коли с БАТЕРИИ и зареждането към тях са на ниво преди нокиа 8010 в света на автомобилите, имат само едно предимство, не сменяш консумативи като масла антифризи ремъци филтри и т н.но батерията струва колкото всичко това, но се налага да пестиш от климатика чистачките фаровете музиката, което е абсурд, антитехнология
9
4
 
24
 
! Отговори
Мегачеп преди 6 години
93 км?! Хахаха, че на мене оная работа ми е по-дълга бе!
8
0
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 6 години
Нещо сбъркано има във времето за заряд.........21часа да се зарежда от обикновен контакт........множко ми се вижда........при положение ,че има малка батерия.......800 Вата ли им пускат контактите????!!!!!Карам Пежо Йон с подобни параметри и то се зарежда около 3 часа в къщи......
7
2
 
22
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До ДАЛЕЧЕ ДАЛЕЧЕКва технология бе, човека е измислил само как да се пренася тока по въздуха....без жици и кабели. Преброй колите( ей горе-долу) и ми кажи, ако са на ток всичките след колко секунди ще се срине ел. мрежата на дадена държава!!
6
3
 
24
 
! Отговори
ДАЛЕЧЕ ДАЛЕЧЕ преди 6 години
А С ЕЛЕКТРОМОБИЛ КАК ЩЕ ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ ПРЕХОДИ ПО 3000-4000КМ????ОСОБЕННО В ДИВАШКИТЕ СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ПЪТИЩАТА СА НАЦЕПЕНИ ДУПКИ БЕЗ МАРКИРОВКА И ВЪЛНИ ???!!!!!!ОТ ЕДИНИЯ КРАЙ НА ЕВРОПА ДО ДРУГИЯ???А АВТОБУСИ А КАМИОНИ????ИЛОН МАЛКО ЗАКЪСА С КАМИОНИТЕ .....ДАЙТЕ ТЕХНОЛОГИЯТА НА НИКОЛА ТЕСЛА И ДА СЕ СВЪРШВА С АГОНИЯТА НА НЕКЪДЪРНИЦИТЕ!!!
5
1
 
23
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
И кво да не нинават на пeдaли, що на тва шкафче и това му е вповече
4
0
 
32
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Време е за двигатели с външно горене!
3
5
 
25
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
пък като вземат и да се самовзривяват тез батерии....как гърми...
2
3
 
34
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
21 часа зареждане вкъщи, за да можеш да минеш 93 км (уж, сигурно реално са по-малко), при това с тая въшка... Не мерси! Ако живееш на 20 км от работата си, това значи, че два дена можеш да ходиш с него на работа, на третия "почиваш" докато се зареди батерията. Уникална глупост. Твърде рано скалъпиха това "активно мероприятие" на дизелите, без електричките да са готови като пълноценна алтернатива.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе, докато стигнат до готовия автомобил, колко фабрики, заводи и други, ще замърсяват природата?! то не са рудници, тецове, стоманолеярни, други автомобили, участващи в производството, които на сто процента са дизели! така, че не ги хвалете!