Класация: Най-евтините автомобили за годишно обслужване

RepairPal.com проучва моделите на американския пазар
38

10. Heavy Duty Pickup Trucks: Nissan Titan XD

RepairPal Index Score - 27. Средна стойност - $463/год.

Снимка: Производителят

Популярното издание RepairPal.com състави класация за най-евтините за поддръжка автомобили, предлагани на пазара в САЩ. Идеята е да се покаже на собствениците приблизително колко ще им струва годишното обслужване на дадени модели. В него влизат смяна на масло и филтри, както и ремонтите, причинени от износването на накладки, ремъци и акумулатор.

Според създадения от RepairPal.com индекс, най-изгодно като ремонти и обслужване излиза Toyota Corolla. При нея средната сума, която собственикът отделя годишно, е 341 щатски долара. На обратния полюс е спортното купе Porsche Cayman, при което средната годишна сума е 2370 долара.

Изхождайки от тази информация, изданието направи списък по класове на най-евтините модели като обслужване и поддръжка, предлагани на американския пазар. В него са включени показателят на индекса за ремонти, както и прогнозируемата парична оценка.

Показаните цифри са основани на заявената стойност на резервните части и човешкия труд за самата дейност. За изследването е използвана голяма мрежа от сертифицирани сервизи и автосалони на официални дилърства.

Повече подобни новини четете в Automedia. 


38
Още от Ако щете - вярвайте
£22 разлика: Британец си купи кола, билетът за влак бил по-скъп
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 3 дни
И КАКВО НИ КАСАЕ НАС ТОВА?
36
0
 
1
 
! Отговори
sra преди 3 дни
До Анонимен

Нищо не сменяш ако си баба от Италия която ходи 2 пъти в месеца до магазина с тая тесла. Все пак, теслата и тя има окачване и спирачки.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най - евтина е Тесла , няма масло , филтри , ремък. Батериите са с 8 години гаранция. До 8ма година нищо не сменяш.
34
2
 
5
 
! Отговори
антилогика преди 4 дни
америка винаги са имали друг стандарт за автомобили несъвместим с европа дори европейските коли 80 90 те години произведени за щатите са с по големи бронии и еко изисквания ...
33
3
 
17
 
! Отговори
логик а преди 4 дни
по добре да беха направили статия за европейските коли и най вече за българския пазар на масовия автомобили до 5 -10 хил лева никой не го интересува пластмасови джипки за царевица и пуики живеещи в талашитени къщи
32
5
 
11
 
! Отговори
Мърка като звяр преди 4 дни
Мерцедес 123 240Д - 5 години - 0 лева за поддръжка и върви ли върви!
31
1
 
16
 
! Отговори
Х преди 4 дни
Доста безсмислена новина за България. По-добре да бяхте дали някаква класация от застрахователите за разходи по ремонти за нови коли. Аа забравих то пък ще трябва някой да свърши работа за да се публикува нещо смислено.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И това е важно за българския потребител, ЗАЩОТО????
29
0
 
3
 
! Отговори
руският москвич преди 4 дни
къде е ?!
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе,*** какво плюете класацията-кой бръсне тикволандия за нещо.Четете и се ограмотявайте!!!Аман от комплексари.Тръгнали да пишат,че се предвижват със съветски допотопни ковчези!Още малко и ще станете едно към едно с *** дето се движат с каруци...жалка работа!
27
3
 
14
 
! Отговори
Ханс Антонио Франсоа преди 4 дни
Благодаря за напълно безполезната информация!
26
4
 
32
 
! Отговори
Перко Изперков преди 4 дни
Колкото го интересува американеца за цената на подръжката на автомобили в България толкова ме интересува и мен за автомобилите в САЩ!
На моя 27 годишен хлопел астра основно го поддържам от атоморгата на Киро жилязуту ,масло от кауфланда ,гуми само втора + употреба от сливен в съботния битак и чат пат нещо от преебалникк .ком..та така за подръжката на колите в България..
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Н 6 !
24
3
 
20
 
! Отговори
Марин преди 4 дни
Карам ЗаЗ от 80та. Не е мръднал. Сипваш бензин и потегляш. Само радиото ми отказа но се оказа прекъсната жичка от старост. Сега пак работи. Заза е кола с която можеш да бъдеш горд че имаш. Днешните брички като излезнат от асфалт на земен и вече са за сервиза. Заза върви накъдето го подкараш вода суша няма спирка. Ако руснака го беше направил да лети щеше и да лети.
23
5
 
11
 
! Отговори
Алов преди 4 дни
Голф 2-ка работи с олио, 200 лева на старо и 50 лева подръжка, за него не важат винетки и пътни такси !!!! Еко норми ала-бала няма
22
1
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 4 дни
Прав си. Аз карам Фиат Темпра произведен в Турция. Машината е много яка вече 10 години я карам.
21
3
 
14
 
! Отговори
Деян преди 4 дни
Абсолютно никакъв смисъл от тази статия. Повечето модели даже не се продават в европа.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Жигулата я няма. Основен ремонт на двигател на пътя с подръчни материали и 5 лева за бира.
19
2
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 дни
На ладичката масло само доливам ,накладките сам им кова феродо ,ремък ми даде братчеда ,а акумулатор ми подариха в една морга .
18
1
 
6
 
! Отговори
Брат Вурст преди 4 дни
Toyota Tacoma - Compact/Midsize,
Toyota Corolla - Small Car - Американски стандарти. Американският слон е по-голям от съветския слон.