Класация: Най-евтините автомобили за годишно обслужване

RepairPal.com проучва моделите на американския пазар
15 апр 2018 16:00,
38

10. Heavy Duty Pickup Trucks: Nissan Titan XD

RepairPal Index Score - 27. Средна стойност - $463/год.

Снимка: Производителят

Популярното издание RepairPal.com състави класация за най-евтините за поддръжка автомобили, предлагани на пазара в САЩ. Идеята е да се покаже на собствениците приблизително колко ще им струва годишното обслужване на дадени модели. В него влизат смяна на масло и филтри, както и ремонтите, причинени от износването на накладки, ремъци и акумулатор.

Според създадения от RepairPal.com индекс, най-изгодно като ремонти и обслужване излиза Toyota Corolla. При нея средната сума, която собственикът отделя годишно, е 341 щатски долара. На обратния полюс е спортното купе Porsche Cayman, при което средната годишна сума е 2370 долара.

Изхождайки от тази информация, изданието направи списък по класове на най-евтините модели като обслужване и поддръжка, предлагани на американския пазар. В него са включени показателят на индекса за ремонти, както и прогнозируемата парична оценка.

Показаните цифри са основани на заявената стойност на резервните части и човешкия труд за самата дейност. За изследването е използвана голяма мрежа от сертифицирани сервизи и автосалони на официални дилърства.

Повече подобни новини четете в Automedia. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
И КАКВО НИ КАСАЕ НАС ТОВА?
36
0
 
2
 
! Отговори
sra преди 5 години
До АнонименНищо не сменяш ако си баба от Италия която ходи 2 пъти в месеца до магазина с тая тесла. Все пак, теслата и тя има окачване и спирачки.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - евтина е Тесла , няма масло , филтри , ремък. Батериите са с 8 години гаранция. До 8ма година нищо не сменяш.
34
2
 
6
 
! Отговори
антилогика преди 5 години
америка винаги са имали друг стандарт за автомобили несъвместим с европа дори европейските коли 80 90 те години произведени за щатите са с по големи бронии и еко изисквания ...
33
3
 
18
 
! Отговори
логик а преди 5 години
по добре да беха направили статия за европейските коли и най вече за българския пазар на масовия автомобили до 5 -10 хил лева никой не го интересува пластмасови джипки за царевица и пуики живеещи в талашитени къщи
32
6
 
12
 
! Отговори
Мърка като звяр преди 5 години
Мерцедес 123 240Д - 5 години - 0 лева за поддръжка и върви ли върви!
31
1
 
17
 
! Отговори
Х преди 5 години
Доста безсмислена новина за България. По-добре да бяхте дали някаква класация от застрахователите за разходи по ремонти за нови коли. Аа забравих то пък ще трябва някой да свърши работа за да се публикува нещо смислено.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това е важно за българския потребител, ЗАЩОТО????
29
0
 
4
 
! Отговори
руският москвич преди 5 години
къде е ?!
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,*** какво плюете класацията-кой бръсне тикволандия за нещо.Четете и се ограмотявайте!!!Аман от комплексари.Тръгнали да пишат,че се предвижват със съветски допотопни ковчези!Още малко и ще станете едно към едно с *** дето се движат с каруци...жалка работа!
27
3
 
15
 
! Отговори
Ханс Антонио Франсоа преди 5 години
Благодаря за напълно безполезната информация!
26
4
 
34
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Колкото го интересува американеца за цената на подръжката на автомобили в България толкова ме интересува и мен за автомобилите в САЩ!На моя 27 годишен хлопел астра основно го поддържам от атоморгата на Киро жилязуту ,масло от кауфланда ,гуми само втора + употреба от сливен в съботния битак и чат пат нещо от преебалникк .ком..та така за подръжката на колите в България..
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Н 6 !
24
4
 
22
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Карам ЗаЗ от 80та. Не е мръднал. Сипваш бензин и потегляш. Само радиото ми отказа но се оказа прекъсната жичка от старост. Сега пак работи. Заза е кола с която можеш да бъдеш горд че имаш. Днешните брички като излезнат от асфалт на земен и вече са за сервиза. Заза върви накъдето го подкараш вода суша няма спирка. Ако руснака го беше направил да лети щеше и да лети.
23
5
 
12
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Голф 2-ка работи с олио, 200 лева на старо и 50 лева подръжка, за него не важат винетки и пътни такси !!!! Еко норми ала-бала няма
22
1
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Прав си. Аз карам Фиат Темпра произведен в Турция. Машината е много яка вече 10 години я карам.
21
3
 
15
 
! Отговори
Деян преди 5 години
Абсолютно никакъв смисъл от тази статия. Повечето модели даже не се продават в европа.
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жигулата я няма. Основен ремонт на двигател на пътя с подръчни материали и 5 лева за бира.
19
2
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
На ладичката масло само доливам ,накладките сам им кова феродо ,ремък ми даде братчеда ,а акумулатор ми подариха в една морга .
18
2
 
7
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Toyota Tacoma - Compact/Midsize,Toyota Corolla - Small Car - Американски стандарти. Американският слон е по-голям от съветския слон.