Класация: Най-евтините автомобили за годишно обслужване

RepairPal.com проучва моделите на американския пазар
15 апр 2018 16:00,
38

10. Heavy Duty Pickup Trucks: Nissan Titan XD

RepairPal Index Score - 27. Средна стойност - $463/год.

Снимка: Производителят

Популярното издание RepairPal.com състави класация за най-евтините за поддръжка автомобили, предлагани на пазара в САЩ. Идеята е да се покаже на собствениците приблизително колко ще им струва годишното обслужване на дадени модели. В него влизат смяна на масло и филтри, както и ремонтите, причинени от износването на накладки, ремъци и акумулатор.

Според създадения от RepairPal.com индекс, най-изгодно като ремонти и обслужване излиза Toyota Corolla. При нея средната сума, която собственикът отделя годишно, е 341 щатски долара. На обратния полюс е спортното купе Porsche Cayman, при което средната годишна сума е 2370 долара.

Изхождайки от тази информация, изданието направи списък по класове на най-евтините модели като обслужване и поддръжка, предлагани на американския пазар. В него са включени показателят на индекса за ремонти, както и прогнозируемата парична оценка.

Показаните цифри са основани на заявената стойност на резервните части и човешкия труд за самата дейност. За изследването е използвана голяма мрежа от сертифицирани сервизи и автосалони на официални дилърства.

Повече подобни новини четете в Automedia. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
do 13 преди 6 години
Пиши изтегли шушана download гот
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни интересува какви коли карат в Щатите?
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от три години карам градска кола фиат сеиченто супер здрава и икономична можеш да я паркираш и в наи големите задръствания с климатик абс спирачки като излючим консумативите масло на 10000 км и бензин 32литра на месец градско каране не слизам от колата нямам други разходи за три години колата е 2006 година забравих и годишният данък от 15 лева така че от опит ви казвам че това е наи икономичният автомобил
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класацията е за САЩ,само те и арабите могат да си позволят да карат масово пикапи и джипове,там цената за литър безин е между 45-80 долар цента а някои бензиностанции даже не продават дизел.
13
5
 
16
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Някой знае ли от къде да си изтегля Шушана
12
5
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Защо го няма германското...Ауди, примерно?! Не отдавна, в холивудските продукции великите актьори се гонеха с Ауди-та! Но нее, реалността не може да над завистта...поне за сбиротокат на светот
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече ауриси се произвеждат в Англия, а королите в Турция, включително и Версо.
10
17
 
9
 
! Отговори
До 8 eho преди 6 години
А кой се интересува от теб бе, цъ.рвул, сигурно нямаш пари да си купиш бензин и си караш изгнилата жигула на газ, с ежеседмична профилактика!Хората не се интересуват от такива като теб, така, че се възмущавай на ум!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам турски Меган, не е лош. Да не би ако беше сгловен от алжирци на френска територия щеше да е по-добре, едни и същи роботи, едно и също качество на работната ръка. Братовчед ми си взе Корола японско производство, оказа се че слагат електрообзавеждане от Тайван и Китай. Парктроника и бензиновата помпа се предадоха още в гаранция точно по тази причина.
8
7
 
19
 
! Отговори
eho преди 6 години
Какво на занимавате с глупости. Дайте нещо за БГ действителността. Пука ми на шушона за тях.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си карам "тофас"-а и много икономичен , ша знайш
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Само някои тойоти, за съжаление - всички короли... и повечето ауриси
5
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше ми мнооого важно за зная колко излиза поддръжката на автомобил в сащ!Добре,че ме осветлихте,че нямаша да заспя довечера!
4
4
 
7
 
! Отговори
до номер 2 преди 6 години
Искам да ти задам два въпроса:1. На снимка 10 какъв е автомобила според теб?2. Какъв автомобил караш и карал ли си автомобил, произведен в Турция?
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е класацията на обезлюдени села в България ?!
2
8
 
15
 
! Отговори
До долния преди 6 години
WV в САЩ не са правени в Турция ама няма нито една в класацията, що така?А да сетих се, то за коли, които не излизат от сервиза тази класация не важи.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класацията е американска, а Тойотите за Европа се произвеждат в Турция...