Tesla започва денонощна работа над Model 3

Моделът трябва да проправи пътя към масовия пазар
18 апр 2018 21:53, Бойчо Попов
17
Tesla започва денонощна работа над Model 3
снимка: Ройтерс

За да постигне своите амбициозните цели за Model 3, Tesla възнамерява да започне да асемблира автомобила денонощно и да наеме стотици нови служители. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск цели да постигне новото си изискване да произвежда 6000 броя Model 3 на седмица до края на юни. Това става ясно от електронна поща до служителите на концерна, публикувана във вторник от американския блог Electrek.

"За да се постигне публично обявената цел от 5 000 автомобила на седмица с достатъчно внимание за допустимата грешка, е нужна тази увеличена скорост на производство, пише в мейла. Всеки отдел и подизпълнител, който е прекалено натоварен, се нуждае от "много добро обяснение" и "план за решаване на проблема", който Мъск щял да представи лично."

Директорът на Tesla коментира също временното спиране на производството, за което стана известно преди ден. Принудителната почивка от между три до пет дни в завода за автомобили на концерна във Фримънт, Калифорния и в т. нар. Gigafactory в Невада е необходима, за да се направят значителни подобрения на планираната производствена офанзива.

Още технологични новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комплексираните руски *** хейтят яко
16
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога малко събрана пластмаса и един евтин таблет по средата се смята за върховна технология.
15
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взели името на гениален изобретател и си мислят ,че направили нещо гениално.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На теслата дръжката.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един авер живее в Лас Вегас, купи си модел s и му го хакнаха след месец, не можаха да го отворят, но и той повече не можа, спирачките му блокираха, а на дисплея имаше един подскачащ член с великденски яйца. Поправката в сервиза, той си я плати, защото щетите не се покривали от гаранцията и застраховката, сам бил виновен му казали. Понеже му излезе дебело, сега заведе дело и май ще го спечели, поради причината че те не дават на купувача възможност да си избира сам софтуера. Общо взето - фиаско.
12
3
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Как ще го правят от пет години, като модела е анонсиран през 2016, а производството започва през средата на 2017? За това, което Tesla постигна за краткото време от когато е създадена, на другите производители им трябваха 50-100 години.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя модел го правят от 5 години и вече се чува че парите свършват. Май излиза много шум за нищо. А, да имаше един *** тук с ник spacex, освен него да хранят с пропагандния фейк.
10
11
 
11
 
! Отговори
от номер 1 преди 6 години
хаха, май наивниците сте доста. продължавайте да вярвате в масонските шарлатании на наса и спейс екс, явно не ви се излиза от матрицата. знам, трудно е напуснеш комфортната си зона, дори и да живееш в илюзия, хаха
9
0
 
8
 
! Отговори
Калашников преди 6 години
Не можах да разбера къде са тези 3000 градуса, но.. и аз бойкотирам. Ще си карам Хондата за 5000? и това е..
8
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За конспираторите да преведа:Русия през 2013 държи 50% от пазара в изстрелването на сателити, сега СпейсХ държат 50% а Русия 10% ама за *** астронавта Мъск е ***
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох горките конспиратори как се напъват. Който знае английски да чете тъкмо сега видях новината:"Russia appears to have surrendered to SpaceX in the global launch marketAs recently as 2013, Russia controlled about half of the global commercial launch industry with its fleet of rockets, this year, it may only have about 10 percent of the commercial satellite launch market, compared to as much as 50 percent for SpaceX.
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и при 2150 няма гума или пластмаса, която да не се разтопи.Дори стъклото и боята ще се скапят.Колата в космоса определено е фалшива новина, анй-вероятно е на снимачната площадка.Още едно доказателство за това е и прекъсването на "излъчването на живо" няколко пъти, като на заден фон се виждаха тенекии и зелени паравани, като тези, които се използват за наслагване на компютърни анимации.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
температурата на слънце в открит космос е около 2150 целзий.на сянка е асболютната нула - 270
4
6
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Какви 3000 градуса, вземи се образовай малко.
3
10
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
като си мишка и нямаш кинти да си купиш кола за 100 хиляди долара това не е бойкот
2
8
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
хихиихи гений си бате, теслата докато излита е в ракетата и после като излезе в орбита тогава я пускат навън както правят със сателитите, ама да не те уча ти сигурно си космически инженер
1
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бойкот на тесла, пълни смешници.снимат една бракма в студиото и ме убеждават, че лети в космоса..абсолютни мошеници..я да ми обяснят, как пластмасовото табло, седалките и гумите не се разтопяват при 3000 градуса на открито слънце ?! тотални клоуни,тесла ако види какви паляци му използват името, в гроба ще се обърне човека.