Продават състезателен Mercedes на Ники Лауда от 1984 г.

Той кара с него в Състезанието на шампионите на Нюрбургринг
19 апр 2018 22:25, Красимир Ангелов
13
Продават състезателен Mercedes на Ники Лауда от 1984 г.
Снимка: AutoMedia.bg

Германски дилър на ексклузивни автомобили продава изключително интересна състезателна кола – Mercedes 190 E 2.3-16, карана от трикратния световен шампион във Формула 1 Ники Лауда.

Става въпрос за колата, с която Ники е участвал в Състезанието на шампионите през пролетта на 1984, организирано за откриването на основно ремонтираната писта "Нюрбургрин"”, като събитието спомага и за лансирането на новия тогава модел на марката. Предполага се, че цената на автомобила може да достигне 230 000 евро, тъй като става въпрос за кола от изключително скромна серия.

Колата е оборудвана с ролбар в купето, спортно окачване, състезателни спирачки и анатомични седалки. Добавен е и по-голям резервоар, диференциал с повишено триене и дори система, контролираща работата на окачването, която го доближава до действията на активното окачване.

Двигателят е 2,3-литров с 185 конски сили и 235 Nm въртящ момент. Максималната скорост на този 190 Е е 230 км/ч, а ускорението му от 0 до 100 км/ч е 7,3 секунди.

А този автомобил е толкова специален, защото е каран от Лауда, който тогава е една от големите звезди във Формула 1, след като се е завърнал в спорта, убеден от Рон Денис да оглави атаката на възродения тим McLaren.

В Състезанието на шампионите на "Нюрбургринг" Mercedes кани всички живи шампиони във Формула 1 плюс изгряващи звезди като Ален Прост и Айртон Сена.

Видео от легендарното и уникално състезание вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
амг преди 5 години
старите мерцедеси са здарави и още си ги карат в албания африка и някой бивши съветски републики в азия дето завършват на СТАН
11
1
 
0
 
! Отговори
ево преди 5 години
Уникален автомобил МБ 190 учебната ми кола беше такава едната бензин другата дизел и двете бежави здрави и сигурни автомобили само поддръжка гориво масло и некви шарнири помпа съединител за всичките години през които ги е имал инструктора вече такива нема има ескласи за по сто бона после на петата година баи баи икономиката на 21 век !
10
1
 
6
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
35 години яка класика
9
0
 
8
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Карах 7 години нормалната модификация на тази класика 190Е 2.3 и смело мога да твърдя, че това е един от най-здравите автомобили, които някога са произвеждани и мога също със съжаление да отбележа, че такива коли вече не се произвеждат и май никога няма да се произвеждат, без оглед на марка или модел.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е един култов модел, дори обикновенните версии, са много сполучливи няма да намерите собственик който да се оплаква от нещо. , един познат има двувратка бензин от 15 години я кара и е много доволен.
7
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
190-ката е най-добрата кола. Жалко че не ги правят вече.
6
4
 
22
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
До 0тСиднейАвстралияКак е положението в кашона под моста Харбър Бридж?
5
35
 
5
 
! Отговори
0тСиднейАвстралия преди 6 години
Тоя Ники какво е работил? Като му гледам колата е свирил по сиански свадби
4
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бати бракмата, повече от 600 лв не давам за тая кофа.
3
1
 
21
 
! Отговори
kreti преди 6 години
Лауда завършва втори след АЕРТОН СЕННА в това състезание :)
2
1
 
25
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Ники Лауда е як пичага.
1
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си карат трошляка. Аз си карам новата дачийка и не ми дреме.