Автоматик, та автоматик. А как се кара с ръчни скорости?

Honda учи американците за какво служи третия педал
24 апр 2018 13:15, Красимир Ангелов
88
Автоматик, та автоматик. А как се кара с ръчни скорости?
Снимка: Honda

Американското представителство на японската автомобилна компания Honda публикува видео, в което обяснява как да се управлява автомобил с ръчни скорости.

От клипчето американците могат да разберат за какво служи третият педал, как и кога да го използват за превключване на предавките. Към днешна дата автомобилите с ръчни скорости продължават да не са популярни в САЩ. Само 5% от продаваните годишно коли в страната са с такава трансмисия.

Съвсем друга е ситуацията в Европа, където пазарният дял на автомобилите с ръчни скорости е 60%.

Повечето автомобилни производители, представени в САЩ, въобще не предлагат автомобили с механични трансмисии. Изключение е Honda, тъй като почти всички нейни модели се предлагат на местния пазар и с такива скорости.

На видеото е показано десетото поколение на Honda Accord. Автомобилът е изграден върху нова архитектура, има олекотена конструкция и нова моторна гама. Под капака на автомобила се крие 4-цилиндров двигател с обем от 1,5 литра и мощност 192 к.с. Предлага се и вариант с 2-литров двигател, който развива 252 коня. Те работят в тандем с 10-степенна автоматична скоростна кутия или 6-степенна ръчна.

Как се кара с ръчни скорости? Вижте в следващото видео
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: Hondaръчни скорости
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
8
 
! Отговори
ТИР преди 5 години
До do TIRАвтомобила е БМВ Е 39. М-пакет 204 кс. /истински, не махаленски тунинг/. Двигателя мърка като коте. А, този разход се постига с изключване от предавка предвидливо преди кръстовища, неагресивно и равномерно ускорение. Прочее като пътувам от София за Гърция постигам разход от 5 на 100. Да вярно има денивилация от 500 м. но не вдигам повече от 140 км/ч. въпреки, че с този автомобил 250 км./ч. са постижими.
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека го кажем така - ръчната трансмисия ти позваляват да контролираш работата на двигателя, а при автоматичната това го прави компютъра.
37
24
 
2
 
! Отговори
Механика преди 5 години
Тъпо и неграмотни племе и такова си остава.Не можахте да разберете че няма ръчни скорости а механични.Моумници
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 34: С CVT скоростна кутия разходът ще ти падне с 20% спрямо ръчката, за сметка на по-бавно ускорение обаче. Хонда впрочем имат едни от най-адекватните CVT автоматици.
35
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автоматика е удобен за хората, които приемат кормуването за досадно. Ръчката е за хора, които изпитват удоволствие от кормуването. Особенно при задно предаване спирането преди завой с минаване на ниска предавка + спирачки, контрола във виража и бързото и елегантно ускорение след това са невъзможни с автоматик.
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал съм автомобил с автоматични скорости, сега имам нов автомобил с ръчни скорости и втория вариант повече ми допада - лично мнение.
33
2
 
2
 
! Отговори
do TIR преди 5 години
На теб проблемът не ти е автоматът май, а недоразумението под предния капак. То са самоизяждащи се разпределителни валове заради недобро смазване, ГНП, а неповторимият звук като от чугунен радиатор, пълен със сирйски топчета, е един път!А с тоя измислен разход можеш да излъжеш само някой кибик от северозападна българия.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки си има мнение, за мен ръчните скорости ти позваляват пълен контрол, докато автоматика работи по-определен алгоритим. Да, например за жените които са панират когато трябва да тръгнат при обратен наклон, автоматика е божествен, но на мен не ми харесва орязания контрол и не става въпрос само за ускорение, зимата е много по-безопасно да намялаваш и контролираш, при завои и т.н.
31
7
 
12
 
! Отговори
ТИР преди 5 години
Аз лично предпочитам ръчни скорости. Така имам по добър контрол над автомобила. Пък и е по-икономично. При 2,5 ТДИ двигадел и 1,7 тона автомобил имам среден разход 7л. на 100 км. което дори най-ново поколение автоматична скоростна кутия е непостижимо.
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колите до 10-15 години сами ще се карат, тези ръчки предлагат още... Автоматикът си е автоматик. Бих минал пак на ръчни само ако някой модел много ми хареса и го има само с ръчка.
29
11
 
3
 
! Отговори
do do 23 преди 5 години
Като ти се строши и влезеш в авариен режим, ше имаш нулево ускорение. Разликата са някакви стотни. Слагам чип и пак съм по - бърз, а автоматикът я ще счупи торк конвертор, я шлици, я нещо друго ще предаде богу дух.
28
11
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Няма как да имаш по-бързо ускорение с автоматик при аналогични модели автомобили.
27
1
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
До някъде си прав пич, *** всичко е до масовост и търсене! И за да поясня ше те питам ти виждал ли си професионален готваш как кълца с нож? Може да ти нареже почти всичко при това с точно определен размер, да ама професионален готвач за всички останали ползваме или кухненски робот или пасатор! И маджата пак става! Така, че когато 95% си купят автоматик, то познай кое ше се продава!
26
8
 
6
 
! Отговори
do golem praz преди 5 години
Кажи ква расова бИгачка караш, преднячка с чик чирик бутончета и модни диспели, къде 20 годишни бангии с ръчни скорости ти подават бинокъл по магистралата.
25
13
 
12
 
! Отговори
GolemPraz преди 5 години
Целия автомобилен свят върви напред към по-хубаво и по-удобно, Онда дърпат назаде към допотопни технологии. Особености на оризниковото автомобилостроене...
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам братовчед,който е израснал в Чикаго и там е карал курсовете.Курсовете там са такива,че някой твой познат или роднина те учи да караш,а после минаваш тест и ти дават книжка.Мало.мна работа.В България,на моята кола братовчедът не знаеше къде се намира.Гаси я, дави я по кръстовищата и накрая се сменихме,щото щяха да ни бият някъде.Според мен трябва да ги учат на ръчни,а пък те после да карат автомат,ако искат.
23
6
 
21
 
! Отговори
Ники пасивен хомо преди 5 години
От автоматика по - хубаво няма!
22
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ръчни скорости имаш по-голям контрол върху автомобила, автомачните са за неуверени и/или слаби шофьори.
21
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само жени, некадърници и псевдо шофьорчета карат с автоматици. Заради такива като тях ще навлезнат и автономните коли.Като не ви се ръчкат скорости, щот сте мноо заети бизнесмени, разбираш ли, се качвате в рейса и не се налага да сменяте.Истинската кола е с бензинов мотор с голям обем, ръчка и минимално малко екстри + 4х4/задно предаване.
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз бях hard-core фен на ръчните скорости, но последната коля която си взех не се предлагаше с ръчни и се наложи да си взема автоматик. От 1 месец я карам и вече не искам ръчни. Освен това новите автоматици харчат по-малко от ръчните (понеже имат повече скорости) и имат по-бързо ускорение.