Volvo си постави цел – половината коли на ток до 2025

Компанията тръгва към бъдеще без двигатели с вътрешно горене
25 апр 2018 16:07, Красимир Ангелов
6
Volvo си постави цел – половината коли на ток до 2025
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo направи поредното си доста смело изявление, като обяви, че през 2025 г. половината от колите на марката, които се движат по пътищата, ще разполагат с електрически двигател.

От компанията допълват, че още в края на 2019 г. всички модели на Volvo ще се предлагат в три различни модификации – изцяло електрически, меки (mild) хибриди и зареждащи се (plug-in) хибриди.

"През миналата година обявихме своята стратегия за електрификация и движение към едно бъдеще без двигатели с вътрешно горене. Сега разширяваме тази стратегия и започваме да я изпълняваме на водещия пазар в света – този в Китай. Именно той е електрическото бъдеще на Volvo", коментира президентът е генерален директор на компанията Хакан Самуелсон.

Трябва да се отбележи, че през 2025 г. около 20% от продаваните в Китай автомобили ще бъдат с електрически двигател. Поне такава е програмата на местното правителство.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: електромобилиVolvo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Единствения плюс на трамваите е че няма какво да се счупи... Бутала, масла, турбини маркучи и т.н., безграничен пробег практически, но, електричките са неизползваема технлогия. 1 час зареждаш и дремеш, производството на ток трябва да св удвои! Света ще изпадне в енергийна криза и няма толкова материал за толкова батерии
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ва питам - къде е превишението на нормите на замърсяване сега, като се стопли? М? Няма такива? Бах, да не би да са спрели да карат коли у Софето уе?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е Китай, че за *** по добро от 15-20 годишна дизелова печка няма. Ама кой ли ни брой за живи. Само да ги направят плугините поне 100 км.само на ток, че сегашните 20-30км.не устройват никой.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90 % караме коли втора употреба и като я вземеш батерията ще е за *** а една доколкото ми е известно е към 10 бона така че ще си караме още дълги години пушилниците
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лявата или дясната половина?
1
4
 
6
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Крайно време е. Стига с тия ДВГ-та. Само проблеми с тях.