7 култови ретро всъдехода, които промениха историята

Тези забележителни автомобили се превърнаха в легенди
2 май 2018 20:02,
17

Toyota Land Cruiser 80

Този легендарен всъдеход дебютира през 1988 г. Интересното е, че именно от него започва и самата история на Land Cruiser. Машината впечатлява както с външния си вид, така и с оборудването, като значително се отличава от своя предшественик, който мнозина наричат "черен куфар". Всъдеходът е получил много здрава каросерия с допълнителна защита от ръждясване.

Моделът се продава в три нива на оборудване STD (базова), GX (подобрена) и VX (луксозна), като в последния вариант за интериора се използват материали, познати от премиум-сегмента. Двигателите са 6-цилиндрови, редови, като работният им обем е 4,0, 4,2 и 4,5 литра, а мощността варира от 135 до 205 к.с. Скоростните кутии са 5-степенна механична или 4-степенен автомат. Задвижването може да бъде Part-Time 4WD (временно 4х4) или Full-Time 4WD (постояннно 4х4).

Както и Patrol Y60, така и Land Cruiser 80 се превръща в легенда, като официално производството му е спряно през 1998 г.
 

Снимка: Производителят

От момента на излизане на първия всъдеход изминаха много години. За този период автомобилните производители създадоха огромен брой коли с висока проходимост. На някои от тях беше съдено да променят хода на автомобилната история.

Вижте 7 такива модела в галерията ни.

Повече подобни новини четете в Automedia.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Койтутуй всъдеход ?
13
4
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Разбира се, всеки, който се е пре ..л да си купи Нива, цял живот ще твърди, че това е Автомобилът. Дори да лежи под нея всяка неделя, докато отгоре му се сипе ръжда от праговете и калниците. И всеки цър вулан, който веднъж се е возил на уазката на Горското, вярва, че други джипове за гора НЯМА. Но!... То си имаа...
12
4
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Разбира се, че РАВ 4 беше крайъгълен камък. Лада Нива е един ВАЗ-ов карашък с нулево значение за автомобилната индустрия. 35 години след първата Нива нещата са също толкова трагични, както и в началото. За УАЗ не ми се говори - с нищо не е по-добър от който и да е западен джип. А се троши три пъти повече.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравили са да турят и Исузу Трупър - 3.1Д!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Лада Нива е първият, дете мое!
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете заглавието бре хора,не става въпрос за това кой ви е любим всъдеход на вас ,или кой е най проходим!И точно RAV4 му е мястото тук защото той първият компактен кросоувър,дал началото на SUV модата!
8
6
 
22
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Безсмислена капиталистическа статия с неверни твърдения. И малките деца знаят че кола номер едно за непроходими пътища е УАЗката. Със своите елегантни дизайнерски извивки на ламарината е удоволствие за окото. Но изяществото на формите се допълва от мощта под капака. Уазката е перфектна от където и да я погледнеш. А когато я подкараш се чувстваш господар на Тайгата и покорител на Сибир!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така историческата справедливост е, че една компания прави нужната машина, но всички лаври обира друга." - Вeнциcлавче, прочети го това и го осмисли. Ще се изнедаш доста...Лада Нива - първият в класа. Що, да не би "Нпвичока" за Скрипал да са го возили в Лада Нива до секретното летище на КГБ?
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите ето откъде са придобили идеята как да правят обществени поръчки.
5
1
 
15
 
! Отговори
смешки преди 5 години
А къде е G-класата?А защо я няма и Витарата?Ама не лустросаната балерина,а старата!?
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми харесва класацията защото липсват G-класата (кубчето),Лада Нива и УАЗ-ката.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подборът е много добър.Rav 4 няма място в него.G Class на Мерцедес липсва?!А той е легенда.
2
9
 
24
 
! Отговори
гого преди 5 години
лада нива, доказала се май на всякъде без Австралия и Сев.Америка
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RAV4 малко нелепо ми стои в тая класация. По-добре да бяхте сложили сузуки самурай или поне витара.