Мъск e похарчил още $10 млн. за акции на Tesla

46-годишният бизнесмен е най-големият акционер на компанията
8 май 2018 13:07, Бойчо Попов
2
Мъск e похарчил още $10 млн. за акции на Tesla
снимка: Ройтерс

Илон Мъск от Tesla Inc. вкарва пари там, където неговата уста предизвика огромни щети. Главният изпълнителен директор е купил акции на Tesla за около 9,85 млн. долара в понеделник, което представлява най-голямата му покупка от март 2017 г. насам, става ясно от подадени до регулатора документи.

46-годишният Мъск е най-големият акционер на Tesla и сега неговият дял се приближава до 20%, показват данните, събрани от Bloomberg. Hidden Field

Сделката се случва броени дни, след като Мъск обърка късите продавачи на Tesla чрез серия от туитове след нескопосаните си коментари по време на конферентния разговор с анализаторите при представянето на тримесечния отчет през цминалата седмица. Той обеща да „изгори" онези, които залагат срещу производителя на електрически автомобили, който не е излязъл на годишна печалба никога в своята 15-годишна история и похарчи повече от 1 милиард долара в брой в продължение на три от последните четири тримесечия.

Акциите на Tesla се възстановиха след загубата, понесена, след като Мъск се оплака от "сухи" и "скучни" въпроси на анализаторите относно финансовите резултати на компанията през миналата седмица. Акциите повишиха цената си с 3% в понеделник, увеличавайки пазарната капитализация на Tesla до около 51,4 млрд. долара. По този начин компанията отново надмина по пазарна оценка General Motors Co. - с около 190 млн. долара. 

Вижте още технологични новини в Investor.bg


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теслата е -710 лимона само за последните 3 месеца, той бил купил акции за 10))). Инвеститорите все по- малко вярват на тоя "гений". Ако финансовите му резултати вървят със същия темп надолу, то се очаква да фалира някъде към средата на август.
1
7
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Капитализъм в действие...стойност без покритие...също като самата държава САЩ!