Трета марка слага двигатели на Volvo

Lotus постепенно ще замени сегашните мотори на Toyota
5
Трета марка слага двигатели на Volvo
Снимка: Lotus

Компанията Lotus, която неотдавна беше закурена от китайския концерн Geely, постепенно ще премине на двигатели, производство на Volvo. Така това ще стане третият бранд, използващ агрегати на шведската фирма.

В момента технологиите на Volvo се използват от брандът Polestar, който беше част от шведската компания, но вече е отделен производител на хибриди и електромобили. Фирмата Lynk&Co, принадлежаща на Geely, също разчита на задвижващите технологии на Volvo.

Британците от Lotus също ще получат мотори, но това няма да стане веднага, а през следващите няколко години. Дотогава производителят на спортни коли ще продължи да използва двигателите на Toyota, които сега доработва и ги прави по-мощни.

Инженерите на Lotus ще форсират и агрегатите на Volvo. Гамата на шведите в момента се състои само от мотори с обем 1,5 и 2,0- литра. Освен това англичаните ще използват хибридните и електрическите мотори на шведите за своя първи кросоувър, който трябва да се появи след около 2-3 години.

Още новинин за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: LotusVolvo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
272727 преди 5 години
До номер 2 - А, знаеш ли кой е най - големия акционер в Даймлер? Ще ти дам жокер - собственика на Geely. Или те и Даймлер за нищо не стават. Но, не е така.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно мина времето, когато на Волво се слагаха двигатели от, митсубиши, рено, форд, ауди. Имаш хубаво купе, все нещо ще го движи,е отживелица.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закурена? Сериозно?
2
7
 
2
 
! Отговори
U2 преди 5 години
Т.е. китайски двигатели. Ами не, благодаря!
1
1
 
5
 
! Отговори
сс преди 5 години
МММ.. Т.е. фирма, собственост на Geely, ще използва двигатели на ... фирма собственост на Geely, вместо да купуват отвън