Audi разкри как ще изглежда новото Q8

Крос-купето получава две спортни модификации
17 май 2018 20:36, Красимир Ангелов
9
Audi разкри как ще изглежда новото Q8
Снимка: Audi

Германският производител Audi показа как ще изглежда задната част на серийното Q8. Купеобразният кросоувър ще бъде представен през юни, като от скицата става ясно, че той почти ще повтори дизайна на концептуалния прототип Q8 Sport, който видяхме на автосалона в Женева през 2017 г.

От компанията засега не бързат да разкриват всички подробности за автомобила. Известно е, че в основата на Q8 е модулната платформа MLB, върху която са изградени Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Audi Q7 и други нови модели на концерна Volkswagen.

Гамата двигатели на кросоувъра ще се състои от турбо V6 и V8 агрегати. През 2019 г. се появят и две "напомпани" версии – SQ8 с двигателя от SQ7, развиващ 435 к.с., както и RSQ8, която ще се конкурира директно с BMW X6 M. Под капака на този вариант ще бъде поставен 4,0-литров туин-тубо V8 с 650 к.с., който ще бъде взет от Lamborghini Urus.

Крос-купето ще се обзаведе и с две хибридни модификации – бензиново-електрическа и дизелово-електрическа. И при двете двигателят с вътрешно горене ще бъде с обем 3,0 литра.

По предварителни данни, цените на Audi Q8 ще стартират от 110 500 евро. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода в Братислава, където сега се сглобява Q7.

Още новини за автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: AudiAudi Q8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Баничката преди 5 години
По-грозно не може ли?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля завийте ми два!Тези статии са напълно безмислени. 30-те човека, които ще си купят това в нещо в БГ едва ли ще ги причетат. Дайте статии как най-изгодно да си купим нови нормално достъпни коли.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да стане навсякъде като в Сингапур - номерата за автомобилите са по-скъпи от самите автомобили. Сега куцо, кьораво и сакато си купило трошляци като в статията и карат с 300 през града. като си баровец и имаш 150к EUR за тоя трактор дай още толкова за застраховки, регистрация и тогава карай 500 коня машина. пиклювци
4
3
 
5
 
! Отговори
Айде сега и тия преди 5 години
Всички кросовки взеха да мязат на старата Варшава или М20 Победа...
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ккто и да изглежда Ауди си е Ауди..............а с думи прости ТОЯГА за балъци.
2
5
 
1
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Туин тубо? Аман... таман си мислех, че ако си го купя ще де отърва от тубите в багажника... а сега трябва да уча и английски за да разбера какво значи туин...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статия за зърнопроизводители. Правителството плаща!