Honda измайстори пикап, който вдига 270 км/ч

В основата на автомобила лежи хечбека Civic Type R
28 май 2018 17:15, Красимир Ангелов
10
Honda измайстори пикап, който вдига 270 км/ч
Снимкa: Honda

Екип от специалисти в завода на Honda в английския град Суиндън направи необикновен прототип под името Project P. В основата на пикапа лежи пред-производствената версия на хечбека Civic Type R, който дебютира на автосалона в Женева миналата година.

От оригиналния модел Project P се различава само по формата си, а в техническо отношение промени няма. Основно модернизирана е задната част на автомобила, където веднага след централната колона е направен товарният отсек. Всички останали детайли по екстериора са запазили оригиналния си вид.

Под капака на пикапа Project P също няма промени. Той се задвижва от 2-литров турбодвигател с мощност 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент като при Civic Type R, който работи в съчетания с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от място до 100 км/ч, по думите на производителя, отнема по-малко от 6 секунди, а максималната скорост достига 270 км/ч.

В Honda гордо отбелязват, че такива динамични характеристики правят Project P най-бързия пикап, поне по пътищата на Великобритания. Разбира се, компанията няма планове да пуска модела в серийно производство. За сметка на това японците са надъхани да гонят нови скоростни рекорди на култовата писта "Нюрбургринг".

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Hondaпикап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй чудо има ли теглич и газова?Колко кила картофи фаща?
8
1
 
34
 
! Отговори
аз преди 5 години
ще монтирам на широна едно декоративно оръдие на предния капак и ще нарисувам танк на вратите, после ще го обявя за танка вдигащ 450 км ч, аз като си махна задните седалки на рс6 та комби прави ли я най бързия ван, вдигащ 350?!?
7
6
 
33
 
! Отговори
шофер преди 5 години
- Сине, сине, какво е това нещо дето не се движи само без да го теглиш?- Ремъркето с лодката ти тате, ремъркето....- Не сине. Хондата ти, сине. Хондата!
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алооо какъв пикап какви глупости пишете
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх, Type R не вдига 270, пък пикапа да!
4
1
 
39
 
! Отговори
Гост преди 5 години
А за колко спира? Или това не е важно?! Важното е да сме бързи и яростни...:)))
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го виждам този пикап да върши работата по нивите.Което е и истинското предназначение на пикапа.Не да си возиш само ***.
2
0
 
43
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
И колко вдига ве? 270 кила от лежанка ли вдига?
1
0
 
50
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Срязана с флекса серийна кола не се брои за пикап :)