"Запорожец"-ът кола голяма, съветска! Събра 17 пътника

Автомобилът постави рекорд по вместимост
29 май 2018 17:15, Красимир Ангелов
76

Рекорд по побрани хора в ЗАЗ-968м бе регистриран по време на шоу за ретро-автомобили в Запарожие. В малката машина успяха да се съберат 17 души, което е с трима повече от най-доброто постижение досега, поставено през миналата година.

Натъпканият с хора автомобил обаче така и не успя да потегли. Причината обаче не е в тежестта на пасажерите, съобщава РИА "Новости".

Просто кракът на един от тях е попречил да шофьора да тръгне. Друг от участниците в експеримента пък призна, че трудно е дишал по време на опита.

Абсолютният рекорд при такъв автовобил е поставен още през 2007 г., когано в ЗАЗ-965 влизат 26 души. Това обаче са само деца на възраст от 5 до 13 години.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Запорожец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
До boto преди 5 години
Всичко е ок ама компанията за която работиш е американска, а не българска. Хората ти говорят, че едно време имаше и български разработки и продукти. Иначе няма лошо да има работа за нас разбира се
63
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 5 години
Да обясня на гордите русофили - и ,,Запорожеца'' като всичко , направено от руснаците , НЕ Е руски !!! Това е модел на марката NSU , немска , вече не съществува !
62
1
 
3
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
Девойките изглеждат доста доволни ... не знам, не знам.
61
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимни 53 и 54 преди 5 години
...забележителни часовници. Не открих потвърждение на твърдението си, но намерих, че в Швейцария има марка Aviator Swiss и Buran SA. А и немците правеха "Победа". Т.е. хората печелеха от марката! И едните, и другите! Не мога да се начудя, защо така се разквакахте! Че и лъжец ме нарече едното мучащо чифткопитно! Толкова ли ви е мъчно, че братушките правят неща на световно ниво? Да ви пиkайа на Сейкото, щом това е важно! Да допуснем, че съм сбъркал, но за обидните думи бих ти отпрал два такива, че
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимни 53 и 54Защо мислите, че от "Позитано" ми спускат "опорки"? Ами ясно - защото на вас ви диктуват какво да пишете и вие така, по аналогия... Копелzа, на мен никой не ми е казвал през живота ми какво да правя, никого не съм слушкал! Това, което съм написалза моторчетата го четох преди няколко години. Обясняваха предимствата на машинките от Петергофския часовников завод. Ще имате да вземате, че руските часовници салоши! В Русия са работили Павел Буре, Фаберже, направени са забележител
59
2
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Идете в Столипиново, може и повече от 17!
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да ви кажа и още. Напишете в гугъл картинките:Nintendo eggBoeing 727Packard Patrician и ще видите ну-погади лови яйца и ту-154 и гордостта на комунистическата шапка - Чайка.муахахахааа, саветскиа гениии
57
2
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Заза е безкрайно красив автомобил без аналог в света. Вижте изящните тънки устни и широко отворените честни очи. Любовта между пилота и автомобила се разгаря като барут още от първия поглед и остава за цял живот.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче руските *** изумяват. Показваш им от къде е гепена колата и те пак ти слагат палци надолу. Сигурно щото гепената ЗАЗ-а е несавнимо зле с оригинала.Да разбием още малко илюзиите на троловете. Ако искате да видите оригинала на гордостта на самолета за дълги разстояния ИЛ-62, просто напишете VC10.Ако слушате, ще ви покажа и оригинала на ТУ-154 ;)
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел през 1989 г. преработи един заз от последните модели. Сложи му двигател от Варбург и гуми от Лада. Подобри спирачната система и охлаждането. Машината стана много тиха, бърза и доста стабилна. Голям *** беше, не даваше да и пипнеш газта. Ако можеше да и сложи и скоростна кутия с 6 скорости... тогава нямаше. Пак си беше ренде.
54
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 34 Абе приятел , кой ще купи бългаска кола? Та ние сме по зле от руснаците по техниката. Пазара на коли отдавна е препълнен.Изпуснали сме влака.Виж да дойде голям производител е друго нещо.
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната нагла кражба на съветския човек от загнилия капитализъм. Напишете в гугъла NSU Prinz и се наслаждавате на заз-ката.
52
0
 
12
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
А на българина дай на всяка манжа мирудия.от всичко разбира.все някой друг му е виновен.той винаги е прав.все да гледа в чуждата паничка.да завижда и злобее.да се бърка в чужди работи.акъли да дава.мръсно да прави от завист.и това всичко като го замесиш с Агресия и ей ти Вървете да помагате на бащите и майките си в градинките,че с писане по фейса и нета корема не се храни
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато в/на европейска украйна правят такива рекорди, варварска Русия построи най-дългия мост в Европа.
50
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 59Ти руснака не го мисли, мисли си за ромската си държавица!
49
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силата на руснака не е в производството. На него му дай да се напива.
48
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тати имаше такъв ЗАЗ ужасно червено.Наричашего"красная порша".Помня как се опитваше да го накара да спира и с 4те колела/барабанни спирачки/,така и не успя изглежда.Чувал съм го да псува само тогава.Адресантът бе руската инженерна мисъл.На по големи дистанции слагаше на задният капак над мотора парче тръба за да подобри охлаждането.Поршата имаше печка на бензин за отопление и вдигаше страхотна врява.Егати таралясника,като всичко руско....
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и Мерцедес купуват двигатели от Лада нали?
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи викаш, купуваш си Breitling, отваряш го и що да видиш: вътре дребен руски мужик пие Боярашник и върти механиката...
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойСашко нали трябва да се храни! А той е високоспециализиран на тема "руско". Нищо, че ЗАЗ е в Юкрейн, а и Чернобил - също! Не го търси да ти напише нещо смислено! Просто влиза в klyker и подава на жадната тълпа русофобчета нужната им по-мия.