Стари, но бързи и яростни! Топ 5: Най-красивите коли в историята

В групата влизат предимно такива, произведени през 50-те и 60-те години
8 юни 2018 19:14,
9

Jaguar E-Type - 1961 г.

Първото място е за английската спортна кола Jaguar E-Type, която е представена пред публика на автосалона в Женева през 1961 г. Автомобилът се произвежда в продължение на 13 години, като се продава на сравнително достъпна цена. Дизайнът му е дело на авиационния инженер Малкълм Сойер. До ден-днешен тази машина е сред най-големите поводи за гордост на британския производител.

Снимка: Производителят

Група от водещи автомобилни дизайнери направиха класация на най-красивите автомобили. В нея попадат предимно модели, произведени през 50-те и 60-те години на миналия век, като според мнозина екперти именно това е периодът, който променя автомобилния дизайн и през него са създадени най-големите шедьоври в историята.

Идеята за този рейтинг е на изданието Autobild, а сред гласувалите са някои от топ-експертите в областта на автомобилния дизайн – Петер Шрайер, който е главен дизайнер на концерна Hyundai Motors, бившият художник на BMW и Mercedes-Benz – Пол Брак, и др. Позициите на всеки автомобил се определят след преброяване на гласовете за него.

Вижте първата петица в нашата галерия.

Повече подобни новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7;Осъзнаваш, че говориш з аколи, който са състезателни.1000та коня на 20 годишна кола, струва колкото 2 нови Поршета, а и късмет, да изминеш повече от 2000-3000 километра с тая, коалиция, преди нещо д си се разтрака.
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от най -добрите коли е Toyota Supra 2JZдвигател с тунинг става над 1000 коня. Ела те ми в повече с тия трошки. Или ако не ви харесва Toyota Nissan Skyline RB26 двигател.
3
3
 
11
 
! Отговори
Боко Суджука преди 5 години
Най- яките коли са жипките на горското, къде ги карам на аванта и се правя на шофьор.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уникални!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво ме интересува тва? То няма нито една руска кола тука.