Време е за море! Nissan показа първия в света е-кемпер

Двигателят и батерията са взети "назаем" от първото поколение на Leaf
11 юни 2018 12:52, Красимир Ангелов
7
Време е за море! Nissan показа първия в света е-кемпер
Снимка: Nissan

Японският автомобилен производител Nissan показа на автосалона в Мадрид нова версия на минивана e-NV200, предназначена за феновете на пътешествията. Това е първият сериен електрически кемпер в света, съобщава AutoMedia.bg.

Подобно на стандартния Nissan e-NV200, кемперът е оборудван с електродвигател с мощност 109 коня, взет "назаем" от първото поколение на Nissan Leaf. Батерията има капацитет от 40 кВтч, което позволява изминаването на 280 км с едно зареждане, т.е. при по-дълги пътувания ще трябва да презаредите.

Покривът на Nissan e-NV200 Camper се повдига, за да може вътре да се стои в изправено положение. Задната седалка се разтяга и се оформя малка спалня за двама. Оборудването в салона включва хладилник, печка и мивка. Има също така сгъваема маса и няколко шкафа за посуда и храна. Отзад на кемпера е монтирана стойка за велосипеди.

От компанията твърдят, че засега кемперът ще се предлага само на пазара в Испания. Тъй като обаче предварителните заявки за модела вече са доста, японците обмислят да го продават и в други европейски страни.

Цената му обаче на този етап все още не е обявена.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направен е за къмпинги, не за диво все пак 280 км са малко. Даже твърде малко.
6
3
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Доста е малко... като за японци..Ще се учудиш ако видиш японците в какви малки кутийки живеят. Дори съм виждал паркинг отгоре на блока. Страшно са рационални!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без баня и тоалетна не ми го хвали.
4
2
 
5
 
! Отговори
и преди 5 години
не е пародия просто никога не си ходил на къмпинг досега явно :) Навсякаде има ток :)
3
4
 
4
 
! Отговори
пародия преди 5 години
Кемпер с 280 км, ха ха. Пристигаш, стоиш няколко дена - и не можеш да тръгнеш обратно защото тока свършил. Освен ако не си носиш шумен генератор за ток. Смях
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста е малко... като за японци...
1
1
 
13
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
За кемпер съм съгласен. Минаваш 280 км. спираш да зареждаш , теглиш едит здрав сън и продължаваш. Докато стегнеш до морето и отпуска свършил.Пълна глупост.ДВГ имат поне още 200г. живот.Електрокарите само за града.