Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела

Колите ще са с по-добро качество и по-евтини от чуждите аналози
Обновена: 12 юни 2018 13:34 | 12 юни 2018 13:30, Красимир Ангелов
142
Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела
Снимка: AutoMedia.bg

До 2021 г. Турция смята да бъде голям автомобилен производител. Освен това в страната ще се правят електрически коли, заяви министърът на науките, индустрията и технологиите Фарук Йозлю, цитиран от местните медии.

Според него първата цел на Турция ще бъде откриването на производствени мощности с капацитет от 200 000 бройки годишно. Става въпрос именно за електрически коли. В същото време министърът подчерта, че тези автомобили ще бъдат по джоба на хората със средни и високи доходи.

Политикът посочи също, че не става въпрос за производството на премиум автомобили, а за такива от класове C и B. По думите на министъра, те ще бъдат с по-добро качество от чуждите аналози, а цената им ще е с около 5% по-ниска от конкурентните модели.

Очаква се в дългосрочен план турските автомобили ще донесат в хазната не по-малко от 50 млрд. евро. Освен това откриването на производствените мощности ще осигури близо 20 000 нови работни места.

Миналата есен турският президент Реджеп Ердоган каза, че страната започва проект за създаване на първия турски автомобил. Моделът е разработен от BMC, Anadolu Group, Kiraca Holding, Zorlu Holding и Turkcell. Турският лидер обеща, че колата ще дебютира през 2019 г., а на пазара ще бъде пусната през 2021 г.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96: В Турция сега и досеха не се произвежда НИТО една кола. Всичко се слглобяваше само от готови вносни части. Който внос, както и броя на сглобените коли непрекъснато намалява. Няма да минат и две години и броя на лините за сглобяване също рязко ще намали.И да - България е членка на ЕС и може само да върви напред. Докато Турция вече само пада. Колкто и да не ви харесва на вас там.
82
5
 
10
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Erdogan 1, Erdogan 2 и т.н. моделът Erdogan 5 за Формула 1. Много добри коли но на всеки час трябва да слизаш и докато не биеш половин час метани в посока Мека не помръдва.
81
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Тесла след толкова години разработки, след едни от най-добрите инженери в света работещи за тях, след десетките милиарди излети я тази година достигнат 250 000 коли, я не. Ама бай Ердоганоглуу нареди - 5 модела за през 2021, собствено производство 200000. .В Турция и сега се произвеждат около 900000 коли годишно от над15 марки.Колко се произвеждат в еврочленката България?
80
5
 
13
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Всичко произведено в Турция е ***. С тези коли турците целят да намалят броя на кюрдите.
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо лично, но прилича на зле боядисано Ауди ТТ с пернишки тунинг..Къде по-добре щеше да е да прилича на писана каручка.
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо лично, но прилича на зле боядисано Ауди ТТ с пернишки тунинг.
77
4
 
22
 
! Отговори
A Be преди 5 години
I kakvo sega? Koy ni preci i nie da proizvejdame? Mogat i pravyat horata.
76
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 87 Ние тук си имаме еколози , като тръгне нещо да се инвестира и да се прави , веднага излизат на протест колко много щяло да се замърси Турците като замърсят въздуха ще отворят много работни места , а вятъра като духне , може мръсния въздух да влезе в България Тука даже и дървени коли не може да направим , че изсичаме гори....ама за отопление може ...логика ....
75
17
 
13
 
! Отговори
bahuro преди 5 години
Значи Тесла след толкова години разработки, след едни от най-добрите инженери в света работещи за тях, след десетките милиарди излети я тази година достигнат 250 000 коли, я не. Ама бай Ердоганоглуу нареди - 5 модела за през 2021, собствено производство 200000. Хахахаххахах. Това ако не е предизборна партенка - здраве му кажи.
74
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менте лукум
73
4
 
13
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Най вероятно ще се справят добре в производството на евтини автомобили за местният пазар, Китай направиха за 2016 година неживданите до сега 70 милиона бройки леки автомобили. Ест ако говорим за конкурентноспособни на западните( плюс Япония и Корея) аналози за еквивалентно качество не може и да става дума. За да си заслужават спрямо пазарната конкуренция и цена ще трябва за своя клас автомобил да са с 40% по евтини, което не го виждам. Никой няма да си купи турска пред хонда заради 15% разлика
72
5
 
40
 
! Отговори
123 преди 5 години
Истината е, че в турция се правят автомобили и то от бая време. Неприятно, но факт. В България е забранено да се развива тежка промишленост. Неприятно, но факт. Нашите управници искат те да държат всичко, че да не могат да ги изместят. Затова и няма такава промишленост в България. Неприятно, но факт.
71
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинаПич, в пазарна икономика как точно си представяш правителството да дефинира произведствени цели на пазарен принцип ?! Т'ва - ще праим, коли, самолети, каруци или не знам кво е мантри от соца и тоталитарни режими. В нормалните държави, колите се правят от частни компании и държавата не прави нищо по темата, освен да се старае да не ги затруднява/пречи. Това важи за всяко производство
70
6
 
16
 
! Отговори
Еха преди 5 години
Каква е тази злоба по съседката ни - Турция и каква е тази злоба от хората, които се "кланят" пред нея и плюят по родината. Коментари да има, нали колеги? :) Хайде със здраве, ракиеното време наближава!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердоганьо подарява oфцете към урните ХАХАХАААААААА
68
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешката завист почивен ден няма *** да знаеш
67
14
 
13
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Няма по дoлно и мpъсно nлeме от нас турците
66
7
 
26
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Не че живота в Турция е по-добър от България.И там има много бедни и отчаяни хора.Но......хората поне имат сурови закони,здравеопазване,икономика и изнасят стоки за 200 държави.Работят 24/7 и не спират.Докато българина няма нито икономика нито здравеопазване нито кадърни управници.Как се живее с 200 лв пенсия и 800 лв заплата в България?Много трудно се живее.За това всичко живо бяга в чужбина и не се връща.Така че всеки да си гледа ***.
65
9
 
16
 
! Отговори
Фотосинтеза преди 5 години
До Турчина..............................От *** нищо не става.Той за това е беден от векове като църковна мишка.Един малък гущер цял живот мечтае да бъде крокодил.С мечти и завист далеч не се стига.Нямам нищо против *** защото както върви он ще се затрие сам.
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип не е хубаво човек да се заяжда с хора, които бачкат и се развиват, но този прототип на снимката изглежда супер смешно...