Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела

Колите ще са с по-добро качество и по-евтини от чуждите аналози
Обновена: 12 юни 2018 13:34 | 12 юни 2018 13:30, Красимир Ангелов
142
Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела
Снимка: AutoMedia.bg

До 2021 г. Турция смята да бъде голям автомобилен производител. Освен това в страната ще се правят електрически коли, заяви министърът на науките, индустрията и технологиите Фарук Йозлю, цитиран от местните медии.

Според него първата цел на Турция ще бъде откриването на производствени мощности с капацитет от 200 000 бройки годишно. Става въпрос именно за електрически коли. В същото време министърът подчерта, че тези автомобили ще бъдат по джоба на хората със средни и високи доходи.

Политикът посочи също, че не става въпрос за производството на премиум автомобили, а за такива от класове C и B. По думите на министъра, те ще бъдат с по-добро качество от чуждите аналози, а цената им ще е с около 5% по-ниска от конкурентните модели.

Очаква се в дългосрочен план турските автомобили ще донесат в хазната не по-малко от 50 млрд. евро. Освен това откриването на производствените мощности ще осигури близо 20 000 нови работни места.

Миналата есен турският президент Реджеп Ердоган каза, че страната започва проект за създаване на първия турски автомобил. Моделът е разработен от BMC, Anadolu Group, Kiraca Holding, Zorlu Holding и Turkcell. Турският лидер обеща, че колата ще дебютира през 2019 г., а на пазара ще бъде пусната през 2021 г.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.