Google пак из пътищата на България: Обновява картите

Ще се фокусират върху информация за междуградските пътища
18 юни 2018 21:05,
26
Google пак из пътищата на България: Обновява картите
Снимка: архив Reuters

Отново ще виждаме колите на Google по улиците. Компанията отново пуска колите по улиците на България, за да актуализира данните си в приложението Maps.

Този път ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида.

Благодарение на тази функция, потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца, пише "Монитор".

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

Както винаги, Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View.

Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот.

Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения.

Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
E.... Bravo bravo vreme bese da vidime site arhitektonski cuda vp BG... to....
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изображенията от сегашното стрийт вию са от 2012-а година, старички са си, нямам си на идея какво им актуализират. Поне тези, които съм виждал са правени в два сезона - едни има от лятото и едни ако не се лъжа от ранна пролет. От старите изображения има и култови такива, дано се запазят като бази от данни.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА!
3
6
 
10
 
! Отговори
есенен пейзаж преди 5 години
Прави впечетление , че Гугъл са снимали преди България, основно през късна есен и повечето гледки са като в гето. Хвалих курортите в България на белгийския си колега и той веднага отвори на гугъл стриит и не се впечатли от видяното. За мен гугъл доста са навредили на имиджа ни по тоя начин. Не съм попадал на белгийски улици снимани през зимата. Дали нас просто между другото са ни минали докато чакат лятото за Запада.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли коли ще потрошат по тиквените пътища...
1
6
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Странно.. Толкова пък често да ъпдейтват..