Само мода ли? Тротинетки борят трафика и мръсния въздух в Париж

С едно зареждане е-тротинетките изминават 50 км
23 юни 2018 09:45, Петя Славова
54

Нова мода в Париж - от днес местните жители се придвижват с електрически тротинетки. Идеята на инициативата е за чист град без задръствания.

След като преди година властите на френската столица забраниха старите коли и увеличиха броя на велосипедите под наем, сега те предприеха нова кампания - на две колела.

Жителите и гостите на Париж вече могат да си наемат електрически тротинетки. И да откриват местата със свободни возила чрез приложение на смартфоните си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Като начало те ще бъдат на разположение по тротоарите в два от централните райони на Париж. С едно зареждане тротинетките могат да изминават 50 км.

Скоростта им е ограничена до 24 километра в час. В Сан Франциско огромното разпространение на тротинетки, които често пъти са опасни за пешеходците, накара властите да въведат строг регламент за движението им.

Дали и Париж ще прибегне до такъв подход, времето ще покаже!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
4
 
! Отговори
Еко-идьотщини преди 5 години
Представете си жена, майка, на 45-50 години вече в критическата вързраст на тротинетка. Какво ще си помисля децата и като я видят? Скоро ще поискат и шапки с въртележки да сложат на главата и еко-активистите ще почнат да ги пропагандират.
28
0
 
1
 
! Отговори
до Бау преди 5 години
Прав си и да подчертая, че са ДО 2000 ЗАРЕЖДАНИЯ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГУБИ КАПАЦИТЕТ, и от то насетне са още толкова с поносимо качество, ама кой даа му го обясни на 150- килограмовия балканец .
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да де, но хората са на тоя принцип: имат кола даже по две, имат колело, и си викат "да опитаме нещо ново" и си купват тротинетка...Тук ние нямаме пари за храна, кола нямаме, колело не всеки има, до тротинетка трудно ще стигнем. И не е заради екологията, а искат да опитат нещо различно.Утре ако започнат и с балони да ходят на работа, защо не. Имат пари биха си купили и балон.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 500-700? има сгодни колелета - 22"- с "хил холдър" , по някога се засичам с някой с такова и жулкат доста бързо и подобно на ,,Балканчето'' се сгъват с два винта и се качваш на автобуса за село.
25
0
 
5
 
! Отговори
Жо преди 5 години
В ПАРИЖ съдали електрическа тротинетка.У НАС, овчари в Родопите създали електрическа гайда с компресор."Разни хора, разни идеали"
24
0
 
6
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 22Проблема е "умнико", че седиш и разсъждаваш за нещо напълно непознато за теб. И понеже не знаеш английски не можеш и да проучиш и прочетеш хорския опит с подобни неща. Предпочиташ да се правиш на умен тук там. Батерията ти позволява до 2000 зареждания. Три месеца са 90 ползвания (всеки ден). Живеем в 2018, технологиите се развиват. Разсъждаваш със спомени от 70те ....
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко хубаво, но в час пик няма място за пешаходците и все ми е . че ще има място за 1000 тротинетки.
22
4
 
1
 
! Отговори
до Бау преди 5 години
Четете уважаеми, четете и мислете... Не е трудно, не се изисква инженерно образование за да анализираш плюсове и минуси на подобно устройство. Евтина тротинетка е над 1000лв, с автономност до 20км.Ако ползвате ежедневно, след третия месец трябва да си купите нови батерии. Може да ползвате подобно нещо само на близки разстояния и равен терен.Никого не убеждавам да не си купува. Щом му се иска...
21
0
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 5 години
До БауЕ супер, за теб работи това. Никой не е казал "Народе, от днес нататък ще се карат само тротинетки". Просто е алтернатива за някои хора.
20
1
 
1
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
При цена 1000 евро за качествена ел.тротинетка ще си дишаме мръсния въздух.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11 - Превземате ти със социални статус символи е проблем. Моля т, еволюирай по-бързо.12 - Лесно пич. Това нещо започва да те предупреждава, когато остане на 20%, затова си евтината тротинетка с 20 км, ще има поне още 4 км.Хващаш градския и до вас. А ако пътуваш по 10 км в едната посока, може би тротинетка не е най-удобния избор за теб.
18
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 18Имам и го карам. Но живея на място с 23894238428 баира и докато ги изкача, съм изморен и не мога да стигна далеч.
17
0
 
0
 
! Отговори
до Бау преди 5 години
Купи си колело, хем полезно, хем приятно.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С рейса стигам до работното място за час и двайсет минути. С колело още не съм пробжвал, но ми казаха, че ще е някъде за час и четиридесет минути. С тротинетка ще е сигурно за два часа. Като първо ще губя много време, второ през това време ще съм прав, трето може да не ми стигне бетерията. Ако работиш наблизо, да може, и в интернет така ги рекламират, ако работата ти е на 20 мин. пеша, си купуваш тротинетка и за 5 мин. си там, и ще можеш и да се върнеш спокойно без да се притесняваш.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не забравяйте че това мпс може да ви носи само наравно или по надолнище.При съвсем малко нанагорнище, вие трябва да го носите.Яко а...
14
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 12Прав си ти знаеш много по-добре от хора, които имат и ги ползват отдавна. Как не е досетихме...
13
1
 
3
 
! Отговори
Бухала преди 5 години
Аз съм 120 кила бе, кви тратонетки, кви еколози?Палим баварецо и стигам където искам преди вас.
12
4
 
3
 
! Отговори
do Discovery & N преди 5 години
Като им свърши батерията, на рамо ли ги носите?50км издържали батериите! Стига фантазии. Като нова може да изкара 20ина километра, но макс.Това е една скъпа играчка, толкова. Не е практична. Ако живеете в Обеля, работите в Младост или центъра, как ще стигнете?За някой да изпърпори от Орлов мост до другия край на парка, става. Нищо повече.Да не говорим за заключването им. Или ги мъкнете на рамо в офис, магазин или кафене?Мислете малко бе... :-)Ако искате да сте еко и здрави, просто ходете.
11
10
 
0
 
! Отговори
ха ха хаааа преди 5 години
Поредната манипулация в проекта за оделблчване и опростачване на населението - инфатнтилизъм, гей-паради, тротинетки, еко-протести... Представяте ли си вашият баща да ходи на работа с тротинетка? Или директорът на училището където учат децата ви да ходи с тротинетка - ***!
10
0
 
6
 
! Отговори
Еко-ориентиран преди 5 години
Здравейте, аз съм еко-ориентиран и искам да боря замърсяването и да се грижа за околната среда. Знае ли някой от къде мога да си купя тритинетка за да ходя на работа с нея и да боря замърсяването на въздуха.