Само мода ли? Тротинетки борят трафика и мръсния въздух в Париж

С едно зареждане е-тротинетките изминават 50 км
23 юни 2018 09:45, Петя Славова
54

Нова мода в Париж - от днес местните жители се придвижват с електрически тротинетки. Идеята на инициативата е за чист град без задръствания.

След като преди година властите на френската столица забраниха старите коли и увеличиха броя на велосипедите под наем, сега те предприеха нова кампания - на две колела.

Жителите и гостите на Париж вече могат да си наемат електрически тротинетки. И да откриват местата със свободни возила чрез приложение на смартфоните си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Като начало те ще бъдат на разположение по тротоарите в два от централните райони на Париж. С едно зареждане тротинетките могат да изминават 50 км.

Скоростта им е ограничена до 24 километра в час. В Сан Франциско огромното разпространение на тротинетки, които често пъти са опасни за пешеходците, накара властите да въведат строг регламент за движението им.

Дали и Париж ще прибегне до такъв подход, времето ще покаже!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
5
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 33 Тротоарите не бяха ли само за пешеходци ?
48
11
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Само тротинетки ни липсват по пътицата. Колоездачи , пешеходци , каруци , сега и тротинетки.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Митко 12 г.Мите, мама и тати дали ли са ти разрешение да пишеш глупости в интернет?
46
10
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Тия пеераси франсетата още малко и ще изобретят колелото. Тротинетки...хаха....това е играчка за деца бе и е супер неефктивно да го ползваш за предвижване заради малкия диаметър на колела при който се създава голямо съпротивление и сътветно загуба на енергия.Особенно по неравни повърхности.100 пъти по добре е тая батерия да се монтира на колело и да ти помага когато изкачваш баири и да се зарежда като спускаш или спираш понеже колелото има много по голяма инерция и развива и поддържа скорост
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ,? По нашите улици,? Едно падане и месеци в гипс! Ааа, мерси. Предпочитам на еко автобус, да де от новите нафтови, но те па са еко спрямо старите. Това е истината, много градски транспорт, електро, ефтини билети и скъпи данъци за коли в града. И мноооооого специално за колела алеи. В целия град обаче. Но това вероятно е утопия. В София де
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано и на богатите им правят еко кампании, че техните частни самолети...
43
1
 
8
 
! Отговори
Защо не ? преди 5 години
Имам Ел колело. Да, не е зшудобко за всеки, особено ако живееш на 5тия етаж и си без асансьор и гараж. Но - С батерията минавам почти 25 километра, но си предпочитам Assist настройката. Едвам въртя, а минавам над 75 километра, преди да започне с оплакванията. Нагорнищата се взимат супер лесно и ако ми свърши батерията, не е, като да нямам крака. Просото имам по тежко колело.Айде, лек ден на всички и не бъдете толкова лоши :)
42
1
 
13
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Правите си вече базик с това. Не става въпрос само за опазване на околната среда, а за удобство. Предпочитам да си поспя сутрин и да отида на работа бързо, от колкото да стана по-рано, за да не закъснея заради задръствания. Предпочитам да дам по-малко пари за транспорт, от колкото да наливам бензин като замаян и да сменям части на кола счупени от скапани пътища. Да няма да изглеждам супер мъжествен с тротинетката ама не му пука особено. Не изглеждам мъжествен и с 10 годишна кола ...
41
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия глупости?!? :) Търкаляйте се с колела, тротинетки и тем подобни, щом имате желание и време за губене... само моля ви се, не ми се хвалете.Щото само едно ще ви припомня от всичките недостатъци - тока, с който се зареждате, иде от горенето на въглища в ТЕЦ-овете. Така че, айде у лево, да ми освободите платното за движение, че ми пригоряха дългите от мигане...
40
8
 
7
 
! Отговори
Митко 12 г. преди 5 години
Здравейте, аз съм Митко на 12 годинки и още от малък съм еко-ориентиран. И двамата ми родители ходят на работа с тротинетки, и дядо който още не се е пенсионирал ходи с тротинетка на работа и ни дават пример. А аз и сестричката ми която е на 8 годинки се гордеем с тях. Всички трябва още от малки да мислим за околната среда, затоплянето и белите мечки!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екологият е дело на всеки и ако е заради кауза, ок.Но то има много неща, които могат да се правят. И между другото градският транспорт си върви, независимо вие дали го ползвате или не.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимата гориш и лятото (както е това лято) когато вали дъжд също.Освен това, тя не е за да замести колата, а за допълни, правете разликата. Искаш да се разходиш в парка, взимаш колелото, трябва да отидеш някъде наблизо, взимаш тротинетката. Искаш да скочиш до морето и палиш колата (ако си богат може и самолета).
37
1
 
12
 
! Отговори
Майка 47 г. преди 5 години
Здравейте, аз съм майка на 47 години, и ходя на работа с тротинетка, имам син на 14 години и дъщеря на 9, и двете ми деца се гордеят с мен, че ходя на работа с тротинетка и съм ангажирана за околната среда. Все повече хора трябва да карат днес тротинетки.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 - Какво ще помислят децата ? Според теб, какво ще помислят ? Че жената има тротинетка ? Какво ли мислят децата, когато баща им взима 800 лева заплата, въпреки двете си висши и работата си в компания, която струва десетки милиона лева и чуят, как в чужбина, тати би взимал 8 пъти повече ? Върви да бориш тези вятърни мелници...
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега ще се юрна от единият край на София до другия с тротинетка. Ако е малко градче, да.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това няма да помогне изобщо за околната среда. Като завали дъжд и всеки пали Голфа, ама видяхме какво правят Волксваген с вредните емисии, и не само те. Тези кампании са поредното опростачване на населението, превръшането му в маса от инфантилни индивиди коиото лесно се управляват и правят всичко което им кажат. Оставете тротинетките на децата.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво, ама тук почти няма читав тротоар. Или са заети от коли, или са тотално разбити. Да не говорим, че повечето са ужасно тесни, ако изобщо ги има.
32
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 27Удобно е и бързо и най-важното - много по евтино от кола. Не става за всеки разбира се. Дебелаци или работещи на далеч не могат да го ползват. Аз намерих в Англия ( доставя се през българска фирма) за 600лв. Ако ще си спестиш задръствания, миризлив градски транспорт и въртене на *** до отказ - защо не. Няма паркирания и чудеса. Зимата гориш, това е ясно.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 - Повечето батерии, поне в днешна дата, започват да губят капацитет след 500-600 зареждания, но не във варианта - Вчера мина 40 км, днес минава смао 12. Ще ти трябват поне 2000-3000 разряза, че да ти падне пробега на половина. И да, трят по 40 км. А и ако всеки ден минаваш по 40 км, включително и в почивните дни, може би тротинетка не е най-удобния вариант за теб ? В смисъл, 14-15000 километра минавам аз с колата, но пътува и извънградско.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То у нас нито улиците, нито тротоарите позволявт да се возиш на това. Не е качествена настилката.