Платили сте данъка на колата: Но има ли го в е-системата?

Ако не – оставате без заверен технически преглед
25 юни 2018 11:15, Красимир Ангелов
45
Платили сте данъка на колата: Но има ли го в е-системата?
Снимка: Булфото

Колата ви може да остане без документ за техническа изправност, ако при проверката на документите при годишния преглед онлайн не се получи потвърждение за платен годишен данък, съобщава "Монитор".

Така може да се окаже, че въпреки че носим в себе си квитанция от общината и сме изрядни за годината, прегледът ще бъде прекратен автоматично.

Промяната в изискванията идва след изменения в наредбата за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (Наредба Н-32). В нея е записано, че ГТП ще бъде прекратяван, когато в информационната система няма информация за платен пътен данък на превозното средство.

По традиция преди да започне прегледа на вашата кола се проверяват всички документи на хартия. След започване на инспекцията ще се сверяват с резултатите от автоматичната проверка в информационната система за данък върху превозното средство и задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Същото важи и за задължителна застраховка "Злополука" на пътниците, когато такава се изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
20
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Значи....щом съм си платил данъка имам документ за това. Там данъчните дали са ме вписали в някаква система, или са пропуснали, или са направили някаква грешка, или каквото и ще да е станало, не ме интересува. Представям им бележката и ако откажат да ми направят преглед вдигам патардия. Не може за да съм изряден, а те не и да ме разиграват.
22
0
 
14
 
! Отговори
до 123 преди 5 години
Данъкът на колите и апартаментите се плаща в Местни данъци и такси в Общината, а не в НАП.
21
0
 
13
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Изобщо цялата система е толкова некадърно направена , че вместо да облекчава нещата , каквато е и идеята ги скапва все повече....
20
0
 
9
 
! Отговори
Геле преди 5 години
До 111Не става така. Ако не си платил за миналата , не можеш да платиш за тази. Дори и да е задължение за друго. Миналия петък загубих цял ден в опити да си платя данъка на колата - оказа се , че кола ,която съм продал 2016г. не е отписана и са ми начислили данък за 2017 и заради това не мога да платя данъка на сегашната за 2018г.
19
5
 
2
 
! Отговори
123 преди 5 години
Малко пояснение. Когато се стартира прегледът, в системата се вкарват данните на ППС-то и след това програмата си прави справка в НАП, ако е платен данъка прегледът продължава, ако не те намери изисква да се сканира разпечатката от данъка и да се въведе кода от стикера. Ако не се въведе кода не може да продължи прегледа.
18
5
 
9
 
! Отговори
неРедовен преди 5 години
Сега, описвам ясно и стегнато.12-та година от както си карам таралясника,даже не съм припарвал до данъчното да си регистрирам колата /това си е моя начин на протест, вие си протестирайте по ваш начин/.Там тя не съществува /тогава просто нямаше връзка между КАТ и данъчни/. От две години затегнаха малко нещата, та вместо 25 кинта, плащам 50. Последния ми преглед е точно отпреди 2 седмици и нещо.Догодина, ще му мисля. Ако не мине - таралясника за скраб или части, обявявам го за откраднат и точка.
17
0
 
14
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
А аз как да си проверя дали съм в "матрицата" *** такива?Сигурно по водопровода.
16
3
 
3
 
! Отговори
111 преди 5 години
Системата показва за платени данъци САМО за предходната година до 31.12. За настоящата не! Ако не си платил за миналата, а си платил за тази, ще те върнат от прегледа. Това е!!!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може за тази година да са го променили, но лично аз миналата година си платих през easy pay данъка за колата и като цяло всички данъци - след това отидох на преглед ГТП. За София говоря - тея като видяха бележката от Easy Pay в първия момент си помислиха, че ще трябва да ме върнат. След около 10 минутно ръчкане по смотаната им система казаха, че всичко е точно и успях да мина преглед. Остана у мен впечатлението, че всичко е сведено до човешкия фактор. :) Ще видим тази година как ще е.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нали стикерите за платен данък на колата отпаднаха от тази година. Аз когато си платих попитах защо няма стикер - отговор отпаднаха. Коя е истината?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 11 Те бележка може да не ти искат, но ти искат холограмния знак на бележката.
12
1
 
22
 
! Отговори
изпатил си вече преди 5 години
Новината е написана много неточно. Става въпрос за случаи когато се плаща по електронен път и при проверка не излизаш в системата. Тогава ти искат документ от общината със заветния стикер върху него. Това е в резултат на проблеми между базите данни. В общината фигурирах като платил, а при проверка в пункта не излизах. От общината ми отказаха да ми дадат документ със стикер, защото стикерите били отчетни и се слагали само при плащане там на място. Е след скандал се оправих, ама...
11
0
 
25
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Да,най-вероятно новината е предоставена супер объркващо и неграмотно.Ако става дума ,че с онлайн плащане на данъка,ще можем да минем преглед без квитанция от данъчното-ок,но ако ми искат задължителна бележка при положение,че имат достъп до системата,това е завършен абсурд !
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЕМЕК - ВСИЧКИ СЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ СА ПРЕЦАКАНИ , ,,,,, Б,,СИ И ТЪПНЯТА
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не схващам смисъла на тази "новина"...Идеята е точно да се намали бюрократщината и да не се налага да носиш хиляди белекжи, а да има единна система, в която цялата информация да е достъпна. Ако има пропуски в нея това си е проблем на администрацията и има начинин да се отстрани. Абсолютно излишна "новина"...
8
0
 
41
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Параграф 22, без хартийка не може, ама само с хартийка, подпечатана и с холограмен стикер, пак не може. Принципно по закон документа на хартиен носител е с приоритет, ама май не винаги.
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ,като ще ме проверяват в системата защо ми е хартийка ? За да вися в данъчното и да се дават големи заплати на високомерни лентяи ?
6
1
 
49
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
И това ли вече трябва да правим, да следим дали в общината си вършат работата.
5
1
 
4
 
! Отговори
интуиция преди 5 години
Дребно, черно, неприятно, свръхамбициозно фъфлещо същество - скорпионче, зло на всичко и всички наоколо. С мания за величие.Самостоятелно не е в състояние да се бори, но промива и провокира ***, за да се справят с "враговете" му!Жалка история!Глупостта, и гнусотията процъфтяват.:)))
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плащане онлайн, търчане до общината, защото без стикер на разпечатката не можело, проверка на хартийките, проверка в системата, а ако не е нанесена духaш супата Вместо да облекчават реално вгорчават живота на гражданите.