"Гола", че и зад волана – саудитка скандализира обществото!?

Властите разследват репортер за неприлично поведение
28 юни 2018 21:35,
62
"Гола", че и зад волана – саудитка скандализира обществото!?
Снимка: Twitter

Властите в Саудитска Арабия разследват репортер за неприлично облекло. Жените в страната вече могат да шофират, а с това са една идея по-близо до свободата си в консервативната страна.

На видео се вижда как телевизионният журналист Ширин ал-Рифайе от дуабайската телевизия се появява пред камерата с леко разкопчан шлифер.

Отдолу се вижда останалата част от облеклото на жената – блуза и панталон.  Това обаче предизвиква скандал – поведението и е сметнато за непристойно.

Репортажът на Ширин ал-Рифайе по повод отпадането на забраната жените в страната да шофират стана интернет сензация и това възмути консервативните граждани в страната. Стотици саудитци споделят видеото с хаштаг на арабски "гола жена шофира в Рияд", пише "Дарик".

Жената, обаче, никак не е гола (според критериите на съвременното западно общество), а ал-Рифайе отхвърли всякакви обвинения за неприлично поведение.

Още по темата

В неделя саудитския крал Саламан издаде указ, с който позволи на жените в страната да шофират. Това е историческо постижение за мюсюлманките и сложи край на консервативното ислямско кралство, което е известно с многобройните си ограничение спрямо жените в Саудитска Арабия.

Кралството беше единствената страна в света, където жените нямаха право да карат кола. Така се появи и първата жена, която ще тества болид на Формула 1 по време на състезанието Гран при на Франция на 24 юни.  По този начин бе ознаменувана историческата отмяна на забраната.

Все още, обаче, жените в Саудитска Арабия ще трябва да извървят дълъг път, за да затвърдят правата си заради консервативния начин на мислене на голяма част от населението в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
37
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Идва края на петролната ера и не ви виждам тогава.
19
1
 
44
 
! Отговори
Додо преди 5 години
...с това са една идея по-близо до свободата си в консервативната страна...===========КАКВО?! КОНСЕРВАТИВНАТА СТРАНА ЛИ Е ПОСЛЕДНОТО ПОЛИТКОРЕКТНО ИМЕ ЗА ЕДНА ИСЛЯМСКА, ШЕРИЯТСКА КОЧИНA, КАКВАТО Е САУДИЯ??!
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си братле! Засърби ли я ще го направи и пред мажа си. Нема спиране!
17
4
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Разврата им е добре дошъл и на тези.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за неграмотния турски цензуратор на българските медии само затвор. а за заелените педофили само гърч и зъндан до последно. за педофилите евреи на сорос, аденауер, азб - същото и бой по площадите за здраве на дъгата!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ютуб видео за коментиране , само Уфце коментират
14
2
 
5
 
! Отговори
we преди 5 години
до:14 Не,не съм ти навит,просто така описа ситуацията ,доста цветна...направо човек да се осъмни в"способности те ти"...иначе не ме интересуваш какъв си,живота си е твой...
13
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ля...ля..иляля...ля..ил..ля..ля ..ляРазцрахта уа...намали кускуса, че сланините висят!Това е най-голямата гавра на шейтана!Направи козарите милиардери - нефта под пясъка - показа на света, че там живеят едни диваци с коран под мишницата ... и бръмбари в куфалниците!Младоженеца вижда - колко са гъсти мустаците на булката, и космите по предмишниците - когато вече е късно!:D :D :D
12
28
 
26
 
! Отговори
панчо преди 5 години
жална им майка !сега ще видят те, като им се качат на главите !!!ще има мнооого да съжаляват, че са отворили кутията на пандора за жените...
11
5
 
28
 
! Отговори
Тон преди 5 години
Неделя указ, понеделник мацките вече карат. А шофьорски курсове?
10
6
 
12
 
! Отговори
до we преди 5 години
Не съм. Обаче на тея араби гости на фрау меркел, като си покажат "културата" ги пишат по весниците.А ти да не си арабин, че така се напрягаш? Или си ми навит само щото съм мъжко?
9
5
 
32
 
! Отговори
до Тео преди 5 години
Точно обратното е. Те се колят като видят женско именно щото не виждат женско. И покрай това, дето ти му викаш незнайно защо "култура", го отнасят кози, овце, магарета, кокошки и всякакви подобни товари. А хомосексализма си е просто норма там.
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабки имало и убави бре! Мислех че ги покриват щот са грозни. Като Вуте, завел Нане в къщи да му покаже жена си. Тя ги посреща с чувал на главата. Вуте и казал:Сваляй чувало, нема да те таковам, че те показвам.
7
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе какво им става на саудитците? Вчера разрешиха на жените да шофират, днес ги пускат голи по телевизията... Ами то така утре ще почнат да сядат на масите до хората, докато се хранят!
6
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промиваният с векове мозък не може хей така да влезне в час за кратко време..Много трудно е от талибана да направиш нормален човек...там прогреса на цивилизацията за отношенията мъж..жена е още преди Средните векове...
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дива работа.
4
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това явно е саудитската Златка. Подава си ръцете под чаршафа и е махнала завесата пред лицето, истинска развратница. В следващото скандално видео сигурно ще заговори мъж, боже опази!
3
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде обратно камилите! До вчера живяха на палатки из пясъците а сега много им порасна работата на тия роми.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си губете времето, само ръцете и лицето й се подават под чаршафа.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте телевизия Планета, там има голи жени. Смешници.