"Гола", че и зад волана – саудитка скандализира обществото!?

Властите разследват репортер за неприлично поведение
28 юни 2018 21:35,
62
"Гола", че и зад волана – саудитка скандализира обществото!?
Снимка: Twitter

Властите в Саудитска Арабия разследват репортер за неприлично облекло. Жените в страната вече могат да шофират, а с това са една идея по-близо до свободата си в консервативната страна.

На видео се вижда как телевизионният журналист Ширин ал-Рифайе от дуабайската телевизия се появява пред камерата с леко разкопчан шлифер.

Отдолу се вижда останалата част от облеклото на жената – блуза и панталон.  Това обаче предизвиква скандал – поведението и е сметнато за непристойно.

Репортажът на Ширин ал-Рифайе по повод отпадането на забраната жените в страната да шофират стана интернет сензация и това възмути консервативните граждани в страната. Стотици саудитци споделят видеото с хаштаг на арабски "гола жена шофира в Рияд", пише "Дарик".

Жената, обаче, никак не е гола (според критериите на съвременното западно общество), а ал-Рифайе отхвърли всякакви обвинения за неприлично поведение.

Още по темата

В неделя саудитския крал Саламан издаде указ, с който позволи на жените в страната да шофират. Това е историческо постижение за мюсюлманките и сложи край на консервативното ислямско кралство, което е известно с многобройните си ограничение спрямо жените в Саудитска Арабия.

Кралството беше единствената страна в света, където жените нямаха право да карат кола. Така се появи и първата жена, която ще тества болид на Формула 1 по време на състезанието Гран при на Франция на 24 юни.  По този начин бе ознаменувана историческата отмяна на забраната.

Все още, обаче, жените в Саудитска Арабия ще трябва да извървят дълъг път, за да затвърдят правата си заради консервативния начин на мислене на голяма част от населението в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В природата няма вакум !
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДуАбайската ТB???
38
3
 
14
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Абе, за тамошния морал това си е направо разврат в ефир. На тая кво не и се виде или загатна, сто на сто ги е одървилa сичкото молли и правоверни. А инак, срам...
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айшето преднамерено си разтваря"шлифера" и оправя шала на главата си.Стар номер още от древността когато така са се забулвали само тези който са практикуват най-древната професия и са обикаляли около храмовете за клиенти.А бурките са само параван за разврата в арабския свят.Така е от векове.
36
1
 
13
 
! Отговори
Охххх преди 5 години
Очаквам скоро суадидка в порно филм!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срамУта!
34
18
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Търсиха начин, въртяха, сукаха и намериха как да унищожат Арабският свят. Това е начинът - разклащайки устоите на мюсюлманските традиции.Покажи им кълките, дай им права, вкарай алкохол и наркотици и ще получиш разврата на Студентски град+Слънчев бряг+Пловдив. Кръсти го "демокрация" или нещо от сорта и овцете сами ще пасат. Ще им вкарат и "***" идеята и до 10години ще имат по едно-две деца, както и "а лот оф гейс". Не мислят обаче, че жените там им свикнали на качествен пълноценен секс.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това интересува само камиларското общество. Смешно е да го натрапвате на останалия свят.
32
2
 
9
 
! Отговори
Н. преди 5 години
И в Туркменистан жените не могат да шофират.
31
4
 
14
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Нищо, че е Суадитска арабия, там има такива жени, че ще ти пресъхне устата !!!!
30
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Идва края на петролната ера и не ви виждам тогава."За съжаление краят е много далече. Няма да сме живи да видим петролните кладенци изчерпани. И петрола ще става все по-скъп и по-скъп колкото повече наближава да свърши. Така че чаршафосаните камилари тепърва ще стават все по-богати.
29
19
 
13
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Жени - ти им поднасяш залък - те ти отхапват ръката...
28
2
 
39
 
! Отговори
Лицемер преди 5 години
Ако в Иран, Китай, Северна Корея или Русия правеха както тези арабюхи, щяха да ги сочат с пръст като пример за зверско потъпкване на основни човешки свободи.Но като за нашите "приятели" от Саудитска Арабюхия - западната пропаганда тактично мълчи.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До младенза съжаление преди това може да има война ...алтернативата е техните петродолари вече отдавна са вкарани в западните икономики, като сигурно държат доста разработки на алтернативни гориваот гл.т. на жените може да са много назад във времето, но от гл.т. на търговията са си доста напред. на арабите им е в кръвта
26
1
 
36
 
! Отговори
Мимокмок преди 5 години
Имат ли тия представа какво е "голо"?Значи у нас да избият всички плеймейтки и сузанити!
25
4
 
30
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Тази ислямска тоалетна няма да изкара още дълго, шериатът е престъпление!
24
3
 
62
 
! Отговори
младен преди 5 години
Ух само да ви свърши петролът или пък да се мине масово на алтернативни горива...камилският зад.ник пак ще ви се вижда много съблазнителен - нема да имате пари за друго.
23
15
 
18
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Това е несъвместимо с комунистическия морал!
22
2
 
59
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 29Ти мани, ами нашите всички силиконки и плеймейтки редовно правят турове до там, за "почивка" :))) Уж много религиозни, ама опъват като за световно всичките ни моделки, рускини, украинки, азиатки и всички, дето са отишли на "почивка" до там :)))))))))
21
2
 
19
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Гуляму дупе, йе, гуляму работа..." - пееше навремето Кют Акюз :)))