Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак

Застрахователи съветват: Не палете колата, ако е била под вода
29 юни 2018 16:00, Красимир Ангелов
158
Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак
Снимка: Reuters

В сериозна ситуация са попаднали десетки българи, които през тази седмица почиваха на полуостров Халкидики.

Северна Гърция бе ударена от циклона Нефели, в резултат на което много улици се превърнаха направо в реки, нанасяйки сериозни поражения по сгради и коли.

Още по темата

На немалко българи ще се наложи да се бръкнат с по 500 евро за гръцки репатрак, който да превози повредената от пороите кола до българската граница, показа проверка на "Монитор".

Причината е, че не всички имат услугата "Автоасистанс" в застраховката "Каско". Застрахователят не поема този разход в чужбина, ако това не е изрично упоменато в полицата.

Така на българите се налага да използват услугите на гръцки фирми, които искат за услугата около 500 евро на кола.

Проблем е, че в случай на наводнение на колата, застрахователи препоръчват собствениците й да не палят двигателя, защото ако това се случи, застрахователят може да откаже да плати при повреден мотор, твърди изданието.

Затова най-доброто е на първо време хората да се чуят с този, който е сключил застраховката от името на компанията и да уточним имаме ли право на автоасистанс в друга държава, съветват застрахователни брокери.

Разбира се, ако колата няма застраховка "Каско", а само "Гражданска отговорност", щетите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари