Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак

Застрахователи съветват: Не палете колата, ако е била под вода
29 юни 2018 16:00, Красимир Ангелов
158
Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак
Снимка: Reuters

В сериозна ситуация са попаднали десетки българи, които през тази седмица почиваха на полуостров Халкидики.

Северна Гърция бе ударена от циклона Нефели, в резултат на което много улици се превърнаха направо в реки, нанасяйки сериозни поражения по сгради и коли.

Още по темата

На немалко българи ще се наложи да се бръкнат с по 500 евро за гръцки репатрак, който да превози повредената от пороите кола до българската граница, показа проверка на "Монитор".

Причината е, че не всички имат услугата "Автоасистанс" в застраховката "Каско". Застрахователят не поема този разход в чужбина, ако това не е изрично упоменато в полицата.

Така на българите се налага да използват услугите на гръцки фирми, които искат за услугата около 500 евро на кола.

Проблем е, че в случай на наводнение на колата, застрахователи препоръчват собствениците й да не палят двигателя, защото ако това се случи, застрахователят може да откаже да плати при повреден мотор, твърди изданието.

Затова най-доброто е на първо време хората да се чуят с този, който е сключил застраховката от името на компанията и да уточним имаме ли право на автоасистанс в друга държава, съветват застрахователни брокери.

Разбира се, ако колата няма застраховка "Каско", а само "Гражданска отговорност", щетите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 5 години
Пътна помощ може да си извикате и от Кърджали, Хасково и т.н., а на брокерите никой не им иска некомпетентните съвети, само комисионната им е в главата, дано догодина да им дигнат на 10 бона таксата!
109
7
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
явно бълг. си обичат ...мизерията. Гърция не предлага нищо по от Бг. Намерете своето място в България...м/у впрочем най доброто място за почивка е ....компанията ..ахилесовата пета на българина
108
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха селяци колко сте жалки.псувате ама драпате А София .и тук ми плащате наем и ни слугувате и то ефтино:)знаете ли дъщерите си какво правят тук само за да останат в София а?ама да сте живи и здрави да ми плащате наемите и да ми слугувате:)))
107
7
 
11
 
! Отговори
Мин преди 5 години
Естествено, че в Гърция ще ходиш. Мизерен въшкар като тебе де да иде с пълен багажник с домати.
106
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** селяни от черноморието не се радвайте другата седмица пак цяла София ще е в Гърция,а вие ще гладувате
105
3
 
4
 
! Отговори
анонимник преди 5 години
Да се нуркат скръндзите. Щом не сакат застраховки да плащат като попове.
104
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И наводнена Гърция е е по хубава от България и пак само там ще ходя на почивка
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко ви изкат даже така ви се пада като оставихте българския народ гладен.
102
23
 
37
 
! Отговори
Нека ви! преди 5 години
Така е, като ходите в тоя *** Гърция!Тая *** не заслужава и една стотинка от наще пари, а вие ходите да ги храните! Нека ви!Там повече не стъпвам! Гнусно византийско племе!
101
3
 
12
 
! Отговори
Митничар преди 5 години
Милушев разкрих те. Познах, че си п.о.м.а.к ама не смеех да го напиша. Обаче правописа и изказа те издаде. Знаех си, че си си квадратна глава.
100
12
 
2
 
! Отговори
Милушев преди 5 години
до 114 и 113 ние ще ходим заедно на море как без да искаш див селянин го уцели и второ от нас тръгвам с един сак дрехи нищо друго не съдете за другите от вас и поне Виждам че сте прости не може никаква дискусия да се води с вас ходете Ако искате на язовир Искър си и мислете че е море
99
3
 
18
 
! Отговори
Митничар преди 5 години
Милушев, ти си от ония диви *** дето живеете близо до гръцката граница. Със стария ти пасат е скъпо да отидеш до Поморие на премер и пълниш багажника от лидл, от там на Керамоти в най- евтината квартира и жена ти да му мисли. Тя два часа на плажа и после на печката, готвене, салати, да ти евтино.
98
6
 
6
 
! Отговори
Крушо преди 5 години
В Гърция било скъпо и/или скапано. Ахахахахаха, тук вярно пишат някакви всъвсем откачени аутисти.
97
7
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
много сте умни - премиера тарикат ни баламосва с партенки за острови, безсмислени вотове за отвличане на вниманието - от истинския проблем, а той е гърцизирането на исконни български територии и на Бяло море и в доскорошната БЮРМ делове от България! Препирате за глупости селски!
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милушев, я ми разкажи кое е по-евтино? Но не съпоставяй круши с краставици, а истински сравними неща. И не почвай пак с безплатните шезлонги, щото ми омръзна от този аргумент. Всичко останало е доста по-скъпо и/или по-скапано в Гърция.
95
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Милушев как няма да ти идва по евтино като ходиш с бохчата със салам и сирене.
94
7
 
9
 
! Отговори
Милушев преди 5 години
До 102 явно си мн изостанал. Аз не съм от богаташите дето ги описваш в коментара си,, имали пари за това са в Гърция,, грешиш приятелче хората които имат малко повече акъл от теб ходят на почивка не защото да се правят на интересни, а защото в Гърция е по чисто като масто за почивка ГОВОРЯ ЗА МОРЕ!!!! Вече 10 години ходя там и съм много доволен от колкото на Черномориято!! И Е ПО-ЕВТИНО ДА ТИ КАЖА ПЪК АЗ......
93
3
 
3
 
! Отговори
до Буч преди 5 години
*** какво говориш, как ще е по-лошо? Много е гот даже - албионците пияни са по островите в Йонийско (щото са по-прости), а ти си пливай в пишканото от румънски дребни деца и пловдивски бакшиши на бирена диета - то в калта жълтото не си личи. Абе, верно ли така се бил решил проблемът с името на Македония? Щели да я разграничават на Северна и Свлачищна, чувам.
92
4
 
16
 
! Отговори
гръкоман преди 5 години
Братя, помогнете! Тук на Касандра сме се събрали голяма група от Хасково и сме закъсали много - колите не палят, саламът подгизнал, бирата от Лидл-Благоевград я отнесе пороят, доматито цялото в кал. Ко ше правим сега? Жената ме бута и вика да не съм писал лоши работи за Гърция, за да й завиждали колежките от фризьорския салон, ама и тя нещо омърлушена, какво ще публикува у сурат-книгата? Нищо де, ше излъжем, че сме били на спа с лечебна кал и па ше си говорим колко е зле на нашто море!
91
1
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе Касиди какво да изкарат като имаше 20 репортажа.Сега да не кажеш че са дело на Холивуд.