СВ, РВ, ЕН, РК... Отпадат буквите от регистрационните номера!?

Тол такси за 11 хил. км, цената още се мисли, от 12 до 20 ст. ще е
Обновена: 29 юни 2018 13:24 | 29 юни 2018 11:30,
175
СВ, РВ, ЕН, РК... Отпадат буквите от регистрационните номера!?
Снимка: архив, Булфото

Номерата на колите вече няма да показват от кой град си, защото ще отпаднат буквите в регистрационните номера на автомобилите.

По този начин да може да се регистрира колата в който и да пункт, гласят част от промените, които Министерството на транспорта подготвя с новия Закон за пътните превозни средства.

С други промени се предвижда автомобилът да е с един талон, но с чип с цялата информация, пише "24 часа".

От 2019 г. пък ще може да купим винетка през телефона си, защото настоящите винетки ще бъдат заменени с електронни.

Още по темата

Те ще се купуват срещу посочване на регистрационния номер на автомобила, както и досега, но ще отпадне нуждата да се поставя лепенка върху предното стъкло на колата.

Винетка ще може да се купи и от 500 терминала за самообслужване в страната, както и в пунктовете на големите вериги бензиностанции.

С въвеждането на електронните винетки ще може и да се следи дистанционно дали автомобилът се движи без платена такса по първокласните пътища и магистралите. Догодина промяна в цените на винетките няма да има, обещават от АПИ.

Междувременно бюджетната комисия към парламента обяви, че ще трябва платим 5,9 млн. лева на Световната банка, за да изготви методика за тарифите на тол системата, която ще важи за камионите по родните пътища.

"Тарифирането ще бъде изготвено по методика на ЕК, като в момента има разработени сценарии от 12 до 20 ст. за изминат километър, като в момента се работи по тях", каза пред "Труд" Антон Антонов, ръководител на екипа за изпълнение на тол системата в АПИ.

Предвижда се тол системата да обхване 11 хил. км от републиканската ни пътна мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
2
 
! Отговори
Recycler преди 5 години
До 139-ти коментарТова е само за коли които не са регистрирани. Сегашните заварените си оставаме с тези табели, нищо няма да сменяме. Не виждам да е някакъв пладнешки обир.
148
2
 
0
 
! Отговори
Айде стига! преди 5 години
Нищо не пречи да си въведат номерата без буквите и да не ни строават в две редици и да ни бъркат по джобовете. Новите регистрации да ги правят както искат.
147
0
 
22
 
! Отговори
Хари преди 5 години
Хайде пак свежи пари за Министерството на транспорта, което яко го е закъсало, заради далавери... И как да намерим парички? Ами ще сменим номерата. Днес ще бъдат без букви, след 1 - 2 години, пак с букви.. А будалите ще плащат..
146
4
 
2
 
! Отговори
Оффф преди 5 години
До 681Какво общо има МВР бе ***! Ходи протестирай, стига си ревал!
145
1
 
36
 
! Отговори
681 преди 5 години
Пръстите на двете ми ръце не стигат да изброя колко вида регистрационни табели се изредиха по колите ни за късия ми жизнен път...И всичко с една единствена цел - лапане на парички от народеца!При по-следващата смяна очаквайте и домашният адрес да ви изпишат на табелатаС паспортите/личните карти - същата история. Изводът: да живее родното мвр!
144
2
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До 300 дадох за номерНе знам в коя бяла държава си бил,но с този правопис по-добре да не караш кола,защото си опасен за нормалните хора.
143
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип патувам с Градския транпорт но ако някой може да ми отговори.Защо хубавите мацки с големите УСТНИ карат най хубавите коли.без да имат един ден трудов стаж.
142
5
 
8
 
! Отговори
Аооо преди 5 години
М нетките нали щеше да отпаднат какво е това безобразие лоши пътища винетки ще плащаме тол системи и още какво ли не тези грабители гледат белите стани ,че въвеждат тол система но първо си правят магистрали а не като българските магистрали дупки до дупка.
141
3
 
12
 
! Отговори
300 лв дадох за номе преди 5 години
Бил съм в Бяла държава и няма значение какво караш всички са равни на пътя
140
12
 
9
 
! Отговори
300 дадох за номер преди 5 години
Софиянци няма вече да се имат съмочуствие.И без това ги гледам как карат 20 г по София половината са куку.За тях не важат ЗпДпП колкото по Скъпа кола карат по нагли са Колкото по хубава мацка кара толкова по калпава е А полицайте нищо не правят.На ден мога да ви снимам хиледи некъдърници и наглици .Бил по Беле държави и там всички са равни
139
2
 
23
 
! Отговори
wsw преди 5 години
Е как пък никой не вдяна,че тол системата е само за товарните автомобили?Леките продължават да си джиткат с винетки.Така е в цяла Европа.Тънкия момент тук е как ще клатят здраво само българските камиони.Обяснявам:В Европа тол-системи има само за магистралите.Всяка държава е длъжна да предостави алтернативен безплатен път по който обаче се придвижваш по-бавно.Така наречените "национали".Въпрос на избор за превозвача.При посочените 11000км означава че тук ще се плаща и по второстепенните пътища.
138
7
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Това с номерата ще е много добре,така няма да се налага да се минава през каналите в КАТ и да се виси цял ден.Само ще се сменя талона и хайде.Много добре .За електронната винетка също ще е супер ,че така няма да се хитрува.
137
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е да видим докога ще изкарат с тези измислени електронни винетки,щото по тези цени които обмислят 20 стотинки на километър простата сметка показва че за разстоянието от 200 километра трябва да плащаме по 40 лева в едната посока.
136
3
 
35
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Само в София има 800,000 автомобила. По 100 лв за чифт табели и по 50 лв за електронен талон това е 800,000х150=120,000,000. Или само за софия 120 милиона лева. За цялата страна ще са около 350-400 милиона лева. Хайде сега да започнем да се обзалагаме чия кумица - едноличен търговец от Петърч, с капитал от 26 лв и 47 стотинки, ще ги гушне милионите.
135
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно бюджетната комисия към парламента обяви, че ще трябва платим 5,9 млн. лева на Световната банка, за да изготви методика за тарифите на тол системата, която ще важи за камионите по родните пътища.Леваците от ГРОБ една методика за тарифи ли не могат да направят?Започват да ни кацат по клоните все нови и нови хрантутници, които да цицат от тази далавера... Но може и да се счупи клона, както са го подкарали.
134
3
 
42
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Хе, досега нали два пъти ги пререгистрираме заради Европейските изисквания! Сега ново 20! Някой явно или не знае какво прави или наистина ни смятат за супер будали.
133
2
 
17
 
! Отговори
TX преди 5 години
До 120 Колега имам чувството, че само коли с Тх си виждал. Аз като всеки ден виждам изпълнения с номера С, СВ данеби всички да са софиянци.
132
12
 
10
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Много добре .Вместо да се редим на опашки ще си регистъра е колите където си искаме.
131
9
 
28
 
! Отговори
Комаров преди 5 години
Номерата на колите и сега не показват от кой град си. Показват само областта и нямат голяма връзка с имената на окръжните градове.
130
4
 
27
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Тази измислица с премахването на буквите в номерата на колите не е съобразена с европейското законодателство, въпреки че опростява регистрацията на колите.