Митата върху евроколи ще струват над $13 млрд. на САЩ

Тарифите ще се отразят на брутния вътрешен продукт
2 юли 2018 13:37, Джесика Вълчева
17
Митата върху евроколи ще струват над $13 млрд. на САЩ
Снимка: Investor

Мита на САЩ върху вноса на европейски автомобили и автомобилни части могат да струват на американската икономика между 13 и 14 млрд. долара, пишат от Investor, цитирайки БТА.

Налагането на подобни тарифи ще окаже сериозно въздействие върху икономиката на САЩ, предупреждават от европейската комисия. Според вътрешен анализ „допълнителни мита от 25% за автомобилите и автомобилните части на първо място ще окажат негативен ефект върху брутния вътрешен продукт на САЩ.“

Самият президент Доналд Тръмп заплаши неотдавна вноса на европейски автомобили в страната, ако Брюксел не оттегли митата и другите търговски бариери, наложени в ескалиращия търговски конфликт.

Европейските автомобилостроители са произвели в САЩ 2,9 милиона коли, което се равнява на 26% от американското автомобилно производство, миналата година, уточнява документът на ЕК.

Производството на компании, притежавани от европейски собственици в САЩ, достига 16% от националното производство или 1,8 милиона автомобила. Документът напомня на Вашингтон, че европейските компании, които произвеждат в САЩ, често внасят необходимите части за американските им заводи и изнасят голяма част от крайното производство. По този начин те допринасят значително за подобряване на търговския баланс на САЩ, който е приоритет за администрацията, подчертава ЕК.
Освен това Еврокомисията посочва, че налагането на вносни американски мита за европейските автомобили може да предизвика контрамерки от търговските партньори на САЩ.

Още икономически статии четете на сайта на Investor.bg


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е не вярвам чак па "американската икономика" да пострада от идиoтизма на един паток и стотина млн. пpoмити мозъци, които са го избрали. Канадците доста добре си се справят с м/ународната търговия, надолу латиносите даже 5 пари не дават за САЩ. Те от дpoгичка добре изкарват.
15
0
 
8
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 6 месеца
След като прочетох коментарите на колегите се замислих!Какво имам в къщата си американско и руско?
Значи намерих 1б-ка Джин Бийн -1л. американско и толкова /купена преди 3 седмици/
Празна.
Руско;2 бутилки водка -столичная ,едната 1/2 другата пълна.1 бр. самовар от 1971г, едно гидоре пак от 70 -те год. и много чаши. Отворих гаража и видях бая гаечни ключове, различни маш. части.
Китайско: телевизор,лаптоп,телефон,много домашни потреби/скари,аксесоари/ маратонки,джапанки,белъото
.50 % от имането
14
9
 
1
 
! Отговори
БАЛАНС преди 6 месеца
ТРЪМП Е БИЗНЕСМЕН ОТ ВИСОКА КЛАСА, ДОБРЕ СИ Е НАПРАВИЛ СМЕТКАТА.
ДА МУ МИСЛЯТ ГЕРМАНЦИТЕ.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма такива неща като "вечна дружба", когато става въпрос за пари и за благоденствието на нацията. Всеки си гледа интереса. САЩ и Европа не са в добри отношения и това би довело до разпад на НАТО.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Времената се менят. Европа трябва да отговори адекватно на съвременните предизвикателства. Някога Преди 70г. САЩ помогнаха, но днес САЩ представляват опасност за Европа.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 10
Няма как да стане. Европа и САЩ са едно цяло. Заради един президент, който утре няма да го има ...никой няма да скочи срещу тях.
САЩ помагаха на Европа срещу Хитлер , После Сащ помагаха да се отървем от онова чудо комунизъм . Европа е силно зависима от тях.
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До СатаНАТО

В Европа искаме мир и не искаме да сме васали на никой. Искаме да търгуваме с Русия, с Китай, със САЩ, с всички на базата на взаимно уважение. САЩ се държат враждебно и се опитват да разклатят ЕС. Тръмп подкрепи Брекзит, което ми говори, че американците искат слаба и разединена Европа. Време е за Триумвират (ЕС, Русия, Китай) срещу САЩ. Колкото и да е силна Америка, тя не може да победи цял свят.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не виждам логика в действията на Тръмп. Светът е бил в тая схема преди многоо време и се е развил в днешната. Това си е крачка назад , а не напред. Ти слагаш мита и другите ти слагат. Европа не е китай да му мине номера.
8
3
 
11
 
! Отговори
До СатаНАТО преди 6 месеца
Ако все още не си, тичай с бясна скорост при психиатър за преглед и хапчета!
7
16
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 месеца
САЩ имат много резерви.Щ се бяха оставили всички да ги смучат, но бай Дончо ще затвори кранчетата.
И когато опитат прелестите на руско-китайската култура, сами ще дойдат да целуват ръка на Америка.

Защото всичко, което е светът сега, е благодарение на Америка.
Не на руските просяци и китайските диваци.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вие знаете ли какво са 13 милиарда за 20 трилиона икономика? Капка в морето! Тръмп ще си ги извади от джоба и ще ги захвърли като стотинки...
5
3
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 месеца
Слагането на мита ще накара част от производителите да произвеждат частите в САЩ, а не да ги внасят от Европа. Което ще доведе до отваряне на нови работни места. САЩ са много голям пазар и никой няма да се остави да го изпусне.
4
5
 
10
 
! Отговори
Гого преди 6 месеца
Износът на автомобили носи приход на чуждите фирми, но и на хазната на САЩ(данъци, заплати и пр.)
Целта на Тръмп е да удари конкурентите от ЕС и Китай, да развие местната индустрия. Но е закъснял, САЩ са разложени тотално.
3
5
 
8
 
! Отговори
пак аз преди 6 месеца
Четенето с разбирането не е даденост присъща на всички хора. То и писането на разбираем език особено от ДНЕС-а не е много на ниво ама!?!
Никой не е луд да му търпи простотиите на ония лудия рижко. Като се прави на интересен хората просто ще си изнесат производството другаде и няма да внасят части щото няма да произвеждат, съответно няма да внасят данъци в територията на лудия рижко. Та ето от къде загубите за територията му на лудия рижко. Малко сложно за осмисляне ама като се напъне - става.
2
2
 
16
 
! Отговори
Познато преди 6 месеца
Нещо ситуацията прилича на тази със СССР малко преди да се разпадне....
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС ще плаща на САЩ мито и САЩ ще загуби пари вие знаете ли значението на думата мито ?