АвтоВАЗ не се шегува, представи новия си флагман

Моделът Vesta Sport получи двигател със 145 к.с.
11 юли 2018 20:39, Красимир Ангелов
39
АвтоВАЗ не се шегува, представи новия си флагман
Снимкa: АвтоВАЗ

Най-големият руския производител – АвтоВАЗ, представи новия си флагман. Това е "напомпана" версия на модела Vesta, която е получила добавка Sport към името си.

От стандартния седан новата модификация се отличава по оригиналната предна броня, допълнителния заден спойлер и сниженото с 16 мм окачване (пътният просвет при Vesta Sport е 162 мм). Автомобилът е получил разширени калници, дифузьор на задната броня, сдвоени тръби на изпускателната система и 17-цолови джанти с нископрофини гуми.

Инженерите на компанията са преработили и шасито, за да бъде постигната по-добра управляемост. Някои от неговите елементи са подменени или усилени, освен това Lada Vesta Sport може да се похвали и с нова спирачна система с увеличени дискове.

Под капака на автомобила ще бъде поставен 1,8-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена от стандартните за Vesta 122 к.с. до 145 к.с. Максиманият въртящ момент е 187 Нм. Агрегатът е получил нови разпределителни валове, пренастроена система за регулиране на фазите на газоразпределение и променена изпускателна система.

Моторът се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, като Vesta Sport не може да се прохвали с кой знае какво впечатляващо ускорение от 0 до 100 км/ч. Според информациите до момента, за това упражнение седанът ще се нуждае от 9,6 секунди.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: АвтоВАЗVesta Sport
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДАВАМ 15 ГОДИШНА ЕВРОКОЛА ЗА НОВА ВЕСТА.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До exГрейуол БГ производство с китайски части по-добре ли е?Да, по-добре е!Двигател по патент на Мицубиши, ходова част - Тойота.Къде отиваш може би?
30
2
 
3
 
! Отговори
Деда Ванга преди 5 години
До пророка ОлегТаз година руска кола ке купят цели илядо души в Еропата и две иляди в Русията!
29
4
 
3
 
! Отговори
! преди 5 години
Колкото и да плюете, освен че вкарват малкия двигател тука и и искат двойно от цената в Русия има доста прилични екстри: ел. стъкла, камера за задно виждане, заден парктроник, автоматични чистачки и фарове, клима, само скоростната кутия трябва да оправят и да свалят цената с 4-5 хиляди и ще счупи пазара. Не мога да кажа как ще е след 4-5 години, но реално това си е рено, като дачията!
28
5
 
6
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
Хо хо хо хо пиян и *** народ каква бракма чакаш да направят
27
7
 
8
 
! Отговори
пророка Олег преди 5 години
До haha - абе ти се смей колкото искаш ама хората си произвеждат и процента на купили ръска кола се вдига всяка година.................а пък ти се смей ама колкото си искаш хахахаххаха
26
2
 
18
 
! Отговори
Напомпана с въздух преди 5 години
За щастие вече пазара е свободен, и не се чака на палатка пред Мототехника и всеки си купува каквото си иска. Който иска ще си купи "това". За тези пари конкуренцията е голяма.
25
10
 
14
 
! Отговори
ex преди 5 години
Грейуол БГ производство с китайски части по-добре ли е?Бих избрал Ладата.С друго не бих я сравнил обаче.А и повече от 6 100лв не давам за Лада.Едно време по толкова бяха.
24
9
 
11
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Карах в Москва една Веста, но от обикновените. Чудесен, съвременен автомобил. С нищо не отстъпва да себеподобните, а цената е много приемлива, обслужването също. Нека критиците не забравят, че заводите се управляват от Рено- Нисан.
23
0
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
До Румен:До кога с тези опорни точки - ние какво произвеждаме? Дай в БЪЛГАРИЯ да произвеждаме абсолютно всичко, както искаха преди 10-ти ноември 1989. Всичко, което е измислено и се произвежда трябва да се произвежда и в България и да е най-доброто. Дали имаме капацитета, производствените мощности е малка подробност, ако ги нямаме ще построим завод, като този в Радомир за тежко машиностроене, а после пазар, да му мислят други и особено тези след нас.
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е много скъпо удоволствие - 25 000 лв не бих дал.
21
5
 
23
 
! Отговори
skatelite преди 5 години
За тази колко години се чака?
20
17
 
17
 
! Отговори
haha преди 5 години
Поредния майтап ... хаха Тия руснаци продължават да ни разсмиват, защо не си правят калашниците и водката, а тръгнали коли да произвеждат?! муаххахаха.
19
6
 
22
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Една красива кола. На тъмни балкански субекти не се продава. Те карат само Ферари, Ламборгини, Даймлер и Бугати.Силно съм разочарован от реакцията на дежурните. Няма за кюмюра, за манивелата, за алкохолиците (тема, която силно вълнува шафьорчетата в страна, в която не сядат зад волана с по-малко от 1.4 промила), за един вид шапка с уши (униформена за полярните войски на САЩ, Дания, Канада, Норвегия, Швеция, Финландия), за едновремешна дреха, подплатена с памук, че няма никога да си я купят!
18
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами недейте я купува като не ви харесва. То и никой не ви я предлага. Карайте си секонд хенда с опър'дяна тапицерия и цъкайте по клавиатурите
17
31
 
19
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
А къде е прикачният инвентар? Плуг за вадене на картофи, брана, косачка?То руските коли освен за превоз на сено и картофи за друго не стават.
16
16
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
До Любопитен.....Пали ли лесно?...Да, ако накладеш огън под двигателя!!! Все пак е руска машина.
15
14
 
7
 
! Отговори
gfgf преди 5 години
До Любопитенпали докато е нова
14
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се лъжете,след третата година се е разклопала като двадесет годишен голф.
13
6
 
10
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Пали ли лесно?