Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?

Това предвижда нова наредба на Столичната община
18 юли 2018 10:45,
86
Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?
Снимка: БНР

Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил да му измие стъклото на автомобила на кръстовище, ще бъде глобяван. Това предвижда нова наредба на Столичната община, която ще бъде гласувана на 26 юли.

"Идеята е да изчистим кръстовищата. Това е проблем най-вече в София. Шофьорите, които допускат да им се мият колите насред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, но с наличие на новите мерки целим да се справим и с този проблем", коментира Иван Илиев, председател на постоянната Комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Още по темата

Новата наредба е от 150 страници и е факт след получени предложения от граждани и далеч не засяга само шофьорите и просяците на пари по столичните улици. В нея има и текст за парковете и хората, пиещи бира в тях.

"Досега в текста пишеше, че ако вследствие употреба на алокохол се увреди общинска собственост, виновникът се наказва. Първо - бирата изобщо не попада в тази графа, тъй като не е сред спиртните напитки. Второ и най-важно - няма значение дали си употребил нещо, а, че се увредил нещо.

Ако си счупил пейка, няма значение дали си употребил алкохол, а ще бъдеш наказан затова, че си счупил пейката. Защото може да си употребил и наркотични или упойващи вещества, но това са забрани в закона. А в случая трябва да е уредено наказание за самото увреждане, независимо дали е направено под някакво въздействие.

Скейтърите и байкърите могат да останат в парковете, но вече няма да имат право да правят каскади по фонтани и детски площадки, които да нараняват и разрушават. Каскади могат да се правят само на специалните за целта рампи", разказа пред Нова тв Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Терминал 2 е решение за нас. Да ги оставим тук да си живеят с електората им.
32
0
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До МироЕ ти какво искаш от тях? Да се хванат да решават реални проблеми ли? Нали като ги решат ще се появят нови за решаване, ама хората ще са ядосани защото не са свикнали с тези нови проблеми, така както с вече наличните такива. Затова просто си стой, измисляй си простотии, взимай си заплатката за общинар и всичко е 6
31
0
 
24
 
! Отговори
водач мпс преди 5 години
Поредното недомислие! Моля не ще глобяваме ЕЛЕКТОРАТА но потърпевшият.
30
0
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До До: не давай беКакво се ежиш с бухалката за тях е по добре да ги фраснеш и да те осъдят да им плащаш вервай ми, че ще те намерят и поне 3 *** свидетели ще има а и от БХК ще ги защитават.
29
1
 
15
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Шофьорите, които допускат да им се мият колите насред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, но с наличие на новите мерки целим да се справим и с този проблем"ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ КАЗВА ВСИЧКО.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората ги е страх ако не дадат пари ще им направят мръсно (Счупят стъкло, Стоп, Надраскат с пирон) от друга страна ако им дават глоба! Значи шофьора и в двата случай гори защото като му направят мръсно никои няма да търси да накаже този които му го е направил а ако той го накаже ще бъде съден. Параграф 22
27
0
 
18
 
! Отговори
До: не давай бе преди 5 години
То проблемът е, че първо така ти намацват стъклото, че с чистачки трудно ще го изчистиш, след което щеш не щеш се съгласяваш да махнат изцапаното. Никакви "махай се" и "не искам да миеш стъклото", не помагат. Единствено ако излезеш от колата с бухалка, може и да ти се размине тяхното "миене".
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не давай беЛесно е да се каже НЕ давай!Ако ти счупят стъклото или стопа МВР ли ще ти плати !?Каското ще признае ли щетите по колата ако няма протоколНе им се разправя на хората и за това дават
25
0
 
36
 
! Отговори
я па тия преди 5 години
Миячите са нахални и не ти искат съгласие за миене на стъкла,а направо пляскат върху стъклото някаква помия,от която губиш видимост и не можеш да потеглиш веднага.Значи,невиновните го отнасят.Фандъкова,с акъла ли си,наша учителке по руски...
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКак ще ги изгонят кажи като си почнал?
23
5
 
7
 
! Отговори
не давай бе преди 5 години
До Анонимен <<България 2019 г.>>Ами не давай пари бе и няма да си в нарушение, съответно няма основание за глоба.Глобата е за който дава пари, създава търсене, насърчава миячи, просяци и пр
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работих 9 години като шофьор снабдител знам колко е трудно да ги изгониш когато искат да ти измият стъклата защото ми се е случвало много пъти то не е пускане на чистачките пръскалките спиране по далече от предната кола за да може като дойдат да има на къде да дръпнеш защото почват без да питат после ходи доказвай, че не си им позволил.
21
0
 
28
 
! Отговори
Общината номер 1 преди 5 години
Иване-е-е-е, *** ГЛОБЯВАЙТЕ И ОГРАБЕНИТЕ И ПРЕБИТИ ХОРА, щото са допуснали да ги ограбят и убият. Хора, не се излагайте с несмислици, наказвайте причината, не следствието, бе.Махнете велосипедистите от тротоарите, блъскат хора, правят се на батмани, плашат ги. Направете ЕДИНИЯ САМО ТРОТОАР за колоездачи, та по другия хората да вървят необезпокоявани! Утвърдете ПРАВИЛА за колоезденето.Всеки велосипед да е регистриран,С НОМЕР, С ЛАМПА, СИГНАЛНА УРЕДБА... Имаше го преди 80 лета, сега - не! Що?
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще принуди шофьорите сами да изгонят миячите от кръстовищата.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не е ли редно на всяко кръстовище на което има такива индивиди миещи стъкла, да има и общински полицай да ги разгонва. И ако аз като шофьор спра и извикам човека да ми измие прозореца, нека ме глобят тогава. Иначе, ще се съдим до дупка и ще плаща общината едни съдебни такси и разноски на адвокати......тоест пак ние ще ги плащаме, гражданите.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мияча на прозорци, на който не съм му платил, ми счупи задният фар от МВР и ще кажат, че поради маловажност и ниска стойност на щетата рома си заминава а аз трябва да го съдя по частен път.Така, че пак ще се дере белият човек а ***, ще си живеят живота.
17
0
 
28
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
За всички столичани свободен превод на този закон - тъй като нас от общината ни мързи и ако ни болеше, колкото ни мързеше щяхме да сме умрели, та затова вместо да се размърдаме и да си свършим работата за която от вашите данъци ни се плащат заплати, ние измъдрихме тази простотия за да имаме правото да ви глобяваме, заради нашия мързел. Еми да се мръднат от общината да ги хванат тия миячи, да им напишат акт за неплатени данъци и толкова. ПП: за пореден път се радвам, че не живея в София!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България 2019 г.Прието е да се глобява които дава пари на човек които мие стъкло на светофараСветофар на задръстена Софийска улица, колите чакат по 10 тина минути за да минат. Миячите на стъкла са там и мият наред без да питата след светофара патрул на КАТ спира колите с мокри стъкла и ги глобява. Шофьорите пцуват, че са прекарани за пореден път и нищо друго не правят.
15
0
 
32
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
С един удар - два заека. Хем си оправяме проблема с некадърността да решим дадения проблем организационно, хем подстригваме с глоби простия и търпелив българин и си попълваме и бюджета. Простички решения. Видими резултати.
14
0
 
37
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Ушевите вместо да разкарат етноса от кръстовищата, ще пишат глоби на шофьорите ?!?