Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?

Това предвижда нова наредба на Столичната община
18 юли 2018 10:45,
86
Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?
Снимка: БНР

Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил да му измие стъклото на автомобила на кръстовище, ще бъде глобяван. Това предвижда нова наредба на Столичната община, която ще бъде гласувана на 26 юли.

"Идеята е да изчистим кръстовищата. Това е проблем най-вече в София. Шофьорите, които допускат да им се мият колите насред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, но с наличие на новите мерки целим да се справим и с този проблем", коментира Иван Илиев, председател на постоянната Комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Още по темата

Новата наредба е от 150 страници и е факт след получени предложения от граждани и далеч не засяга само шофьорите и просяците на пари по столичните улици. В нея има и текст за парковете и хората, пиещи бира в тях.

"Досега в текста пишеше, че ако вследствие употреба на алокохол се увреди общинска собственост, виновникът се наказва. Първо - бирата изобщо не попада в тази графа, тъй като не е сред спиртните напитки. Второ и най-важно - няма значение дали си употребил нещо, а, че се увредил нещо.

Ако си счупил пейка, няма значение дали си употребил алкохол, а ще бъдеш наказан затова, че си счупил пейката. Защото може да си употребил и наркотични или упойващи вещества, но това са забрани в закона. А в случая трябва да е уредено наказание за самото увреждане, независимо дали е направено под някакво въздействие.

Скейтърите и байкърите могат да останат в парковете, но вече няма да имат право да правят каскади по фонтани и детски площадки, които да нараняват и разрушават. Каскади могат да се правят само на специалните за целта рампи", разказа пред Нова тв Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези с бате, бате издават ли касов бон?
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** остана без работа...сърцето ми се свива.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват двама в гаража ми и ме молят за работа съжалих ги и ги взех обаче те се обадиха на още 4ма които като дойдоха промениха веднага условията така, че да вземат 5 пъти повече! Аз отказах обаче те казаха вече сме ти направили половината и само да е мир се съгласих дадох им парите и след малко ревнаха, че работили без пари да съм дал още толкова. Така, че прави са от общината не трябва да им се плаща дори да настояват ги гонете веднага. Ако не разбират от дума обаче не знам как ще се оправите.
10
3
 
24
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Предполагам ще има маскирани като миячи на прозорци полицаи,които ще глобяват.
9
16
 
5
 
! Отговори
Общинар преди 5 години
Лично Аз съм бил свидетел как един шофер гони едно невръстно дете, за да го принуди да му мие стъклото на светофара.
8
0
 
27
 
! Отговори
Държавен хрантутник преди 5 години
Водач допуснал да му бъде измито челното стъкло на колата, да бъде проверяван за неплатени осигуровки, глоби, данъци и битови сметки. Както и возещите се в автомобила. И всички техни роднини до четвърто коляно.
7
2
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Ами така де вие ги викате да ви мият стъклата те не са нахални и не ви пръскат върху стъклото без да сте им казали.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кипи безсмислен труд.
5
1
 
31
 
! Отговори
Циник преди 5 години
След зачестилите убийства на сфетофари в ЮАР ( цръния краде колата след като е застрелял собственика ) - хит на пазара за автоаксесоари там са....огнехвъргачките разположени дискретно в 4те ъгъла на автомобила.Нооооо....в ЮАР не се интересуват от политкоректност и брюкселско зеле!
4
1
 
19
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Мен в Лондон ме глобиха 50 паунда, че пия бира в парка :)))
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше глоба и за миещите ама какво от това.
2
0
 
39
 
! Отговори
мияч преди 5 години
А касова бележка издават ли миячите ? Без платежен документ как ще докажат извършването на въпросната услуга ?
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах само - бира може ли да се пие в парка или не?