Служебен абонамент за "синя зона" – и през нощта

Така заведенията ще предоставят паркоместа на своите клиенти
20 юли 2018 07:31,
27
Служебен абонамент за "синя зона" – и през нощта
Снимка: Архив, Булфото

В София ще бъде въведен нощен служебен абонамент за "синя зона", съобщи Румяна Милова, която оглавява Дирекция "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност, пред "Труд".

Нощният абонамент ще важи между 19:30 ч. и 08:30 ч., като цената за наем ще е като настоящата за дневен абонамент – 650 лева за "синя зона" на месец. Нощният абонамент обаче за разлика от дневния, ще включва и събота и неделя.

Промените се въвеждат с наредбата за движението в София, ако тя бъде приета от Столичния общински съвет на 26 юли. Тя ще влезе в сила през октомври. Наредбата урежда и въвеждането от ноември на нови зелени зони от общо 5500 нови места за платено паркиране в районите "Лозенец", "Оборище", "Възраждане" и "Красно село". Включено е и въвеждането на годишен абонамент за зоните.

Целта на въвеждането на нощния абонамент е работещите през нощта заведения да могат да станат клиенти на този абонамент и да предоставят паркоместата за техни клиенти.

"Във връзка с нощния служебен абонамент Центъра за градска мобилност ще осигури патрул и паяк и ще обслужва тези служебни места по аналогичен начин с обслужването на дневния абонамент. При подаден сигнал от фирмата ползвател ще идва паякът ако на мястото има автомобил, който не е техен или на техен клиент. Същият този екип на ЦГМ ще контролира през нощта и дневните паркоместа за служебен абонамент, тъй като имаме сигнали, че има злоупотреби от страна на платили за дневен служебен абонамент, които го ползват и през нощта и дори събират пари от граждани", каза Милова. Всяка фирма ще може да сключи два отделни договора – за дневен и за нощен транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
КВК преди 5 години
Да не би да съм далтонист, заглавието е : "Служебен абонамент за "синя зона" и през нощта" , а на снимката надписа "ЗОНА"е на зелен фон
21
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Много яко! Спираш на празна улица през нощта и някой военен пенсионир веднага звъни и с кеф вика паяка, щото знае всички паркоместа на кого са и от скука дебне от засада.
20
0
 
8
 
! Отговори
несправедливост преди 5 години
Да сега има такива, които си държат "служебния абонамент" заграден вечер и гонят хората, да не им паркират на местата, за които е платено само за през деня. Но след тази промяна от всяко едно служебно място, ще бъдеш изгонен вечер, защото как ще разбереш дализа него е платено само за през деня или вечерта. Излиза мутрата и ти казва, че е платил нощен абонамент и да се махаш! Пак обикновенния човек ще страда от тази промяна. А от приходите от нощните места, няма да се изградят нови паркинги.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След глобите за шофьорите, на които *** избиратели на ГЕРБ им мият стъклата на кръстовищата, професионализмът на общинските съветници на ГЕРБ избуя с ново "мъдро" решение за денонощна синя зона. Да се готви зелената!Изобщо - гарантирано от ГЕРБ!
18
1
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До До абв Защо питаш мен? Да не би аз да им разрешавам? А иначе отговора е, че се изкарват много пари без да влагаш много пари. А ако имаш впредвид швейцарците , които си взимат тротоари и улици за да си ги ползват, задай си въпроса към община и полиция!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платените зони за паркиране са вариант на привилегия при паркирането, а всяка привилегия води до по-лошо. Вариантът е друг - със закон да се забрани създаването на платени зони за паркиране по улици и площади, а платено паркиране общината да може да иска само в закрити подземни или надземни паркинги. Другото, което трябва да влезе в закона, е че приходите от платеното паркиране трябва да са за общината, а не за мафиотските фирми като Градска мобилност в София.
16
0
 
10
 
! Отговори
До абв преди 5 години
Като е на всички защо едни могат да си платят и да заградят част от улицата а други не
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щавенето при Герб достига нови висоти!Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
14
4
 
16
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Анонимен 9Улицата е на всички. Дали е вечер и ли денем ще паркираш колата си където има място. Само в двора ти мястото си е твое!
13
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият град трябва да стане зона и в централните раьони да се вдигне таксата, за да намалеят колите. Познавам няколко човека които само събират стари коли и не ги ползват - здръстват улиците. Който няма пари за абонамент, да се вози на градският транспорт или да кара колело.
12
1
 
13
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Анонимен 1Не пиши такива неща! Така им даваш идеи за още начини за смучене на пари от обикновенните хора. Ето сега говорят и за данък " градушка". Сигурно някой някъде е споменал това и друг се е сетил, че може да измъкне още пари от хората.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Добре но... 8Парите, мой човек отиват в джобовете на Къро и Таки.Кой си ти та да искаш пари за детски площадки и т.н.?!
10
1
 
26
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Да сключат абонамент и за нощна употреба на въздуха. Ако някой не диша по абонамента да го душат.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквайте СКОРО денонощна синя зона ЗА ВСИЧКИ!!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо кръчмата до нас може да си купи абонамент за паркомясто пред дома ми а аз не мога да направя това. В велите държави вечер мястото пред дома е само за живущите
7
1
 
16
 
! Отговори
Добре но... преди 5 години
Защо парите не отиват в бюджета на общината, в конкретните райони.След две год. имат чиста печалба.Не може ли с тези пари да се построят детски и фитнес открити площадки, светлини, фонтани, открити безплатни плувни басейни, плочи, камъчета които поемат водата, за да няма локви. Охрани по градинките и видеонаблюдение, зоополицаи.София може да блесне с тези пари това са 6 000 лв. на година за 200 метра.Нямам против и 30 лв. на месец да плащам за К. Село,тези пари да отиват при данъкоплатците.
6
0
 
17
 
! Отговори
1123 преди 5 години
А сега как ще стимулират не карай докато си пил? Аз виждам ела и се напии пък после карай....
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави, по това време на денонощието, улиците се освобождават от такси за паркиране, сини, зелени, пимбяни и всякакви зони....Какво ще кажете - нормална ли е България???
4
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе пийте по едно кафе и тогава пишете.. Става въпрос за служебните абонаменти на фирмите, дето си заграждат местата с табела и верига и ги ползват денонощно, вместо по 8 часа... сега просто ще си ги плащат 24/7... Подкрепям!
3
7
 
28
 
! Отговори
Пустиняко преди 5 години
Поредната глупост...за да има места за паркиране по добре въведете софийско жителство