Opel обмисля да се завърне на руския пазар

Очаква се това да стане още през първата четвърт на 2019 г.
Обновена: 27 юли 2018 13:55 | 27 юли 2018 13:55, Красимир Ангелов
25
Opel обмисля да се завърне на руския пазар
Снимка: Opel

Компанията Opel разглежда възможността за завръщане на руския пазар, призна представителят на глобалнния офис на марката Михаел Тюнтгенс пред Autonews.

"Компанията ни непрекъснато анализира възможостте за за разширяване на бизнеса, а Русия е много привлекателен пазар. Окончателно решение по въпроса все още няма, но този въпрос се обсъжда. Не изключвам възможността, съвсем скоро да има пълна яснота по тази тема", коментира Гюнтгенс.

Евентуалното завръщане на Opel на руския пазар се обсъжда активно и от дилърите, които продължават да поддържат автомобилите на марката след нейното изтегляне. Някои от тях са убедини, че това скоро ще стане, като дори посочват конкретен срок – първата четвърт на 2019 г.

Тогава трябва да стартират продажбите на три модела - Astra K, кросоувъра Grandland X и товарния Combo.

Германският производител напусна Русия през март 2015 г., когато беше част от концерна General Motors. Решението беше обяснено с ниските продажби след девалвацията на рублата, но реално причината бяха влошените отношения между САЩ и Русия.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: OpelРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
До БАЧКАТОР: Китайците яко настъпват в Русия с автомобилите. Произвежадт, продават, докато други си гризат ноктите, четейки пропаганда в нета. Опел е вече френски и нещата видимо се пооправиха - новите модели стоят добре на общото ниво. И Инсиния и СЮВ-овете са си супер.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една нова лада струва над 25 000 лв.12-15 000.... явно си ги сънувал.Ладата е напулно безсмислено упражнение, по-добре Дачия.
22
0
 
3
 
! Отговори
Еазбирко преди 5 години
А при нас кога? Ние най-много разбираме от автомобили, имаме мнение за всяка марка, изобщо много ни бива. Не разбирам защо ние не сглобяваме автомобили. Хммм каква дилема.
21
6
 
4
 
! Отговори
Fen преди 5 години
Е това не го бях чувал да сравняваш Лада с Опел. Говорим разбира се за нови коли. Само погледни няколко клипчета в тубата за сглобката на най-новата Лада хаха няма да повярваш. Дори в Ловеч нещата бяха по-добре.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето една нова лада струва 12-15 хиляди лева и си е 100% рено, а един нов опел струва около 2 пъти повече, за качество, което не може да се нарече по-високо.
19
0
 
10
 
! Отговори
Кой ще... преди 5 години
А ние коли и самолети правим ли, та сметка нечия държим?
18
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен хлопелите трябва да се изтеглят от бизнеса с коли като цяло. Може да пробват да произвеждат надуваеми лодки и барбекюта, но подозирам, че и тук ще правят петоразрядна стока.За мен марката Хлопел е дъното на дъното на автомобилостроенето.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КокиМоже би. Руснаците не са злопаметни и сигурно са забравили случая от преди санкциите, когато Опел беше в безизходно състояние, търсеше купувач, една руска банка приготви парите да го купи и тук колективният запад солидарно блокира сделката.
16
2
 
14
 
! Отговори
Коки преди 5 години
На мен целият ми живот е свързан с Опел и съм много доволен. За по бедните хора, тази марка е идеална. Русия е голям пазар и ще се намерят купувачи на Опели.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я каква новина. Русия била много привлекателен пазар, според Опел.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците кола не могат да направят!Какъвто и лиценз да купят, каквото и да се мъчат да откраднат и прекопират, пак накрая от конвоира ще излезе ***!Алкохолиците са специалист само по гадости и терор!
13
3
 
9
 
! Отговори
fan преди 5 години
Ето еин ***, който не е минал в 21 век. Каква ръжда бе ***. Ти нормален ли си ? И какво- ладите не гният а ? Ти си истински ***, нито Опел си имал нито Лада, нито си бил в Русия според мен. За това си ***. Не знаеш какво говориш...
12
11
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Опел са измислили ръждата. Доста неподходяща кола за по- голямата част от Русия. Както писаха по- долу, по- добре да си търкалят ладите там.
11
2
 
12
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Ами санкциите,или те се отнасят само за български стоки ?
10
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжното е, че на Лада дори Нисан и Рено не можаха да им помогнат да направят сносна кола. Ама ко да прайш земята такава.
9
4
 
29
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 5 години
САЩ натискаха ЕС да наказва Русия със санкции но не изтеглиха заводите на Форд оттам.
8
3
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 5 години
Пазара на коли не търпи вакуум. Европейците наказваха Русия със санкции и единственото което постигнаха е че нишата им я заеха японците и корейците. А колкото до Лада- само емблемата е останала. Другото е Рено-Нисан.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За руските климатични условия, май Ладата се оказа най-доброто.
6
7
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Опел има в Русия репутация на кола за гейове (ако го филтрират: хомосексуалисти). От Пежо-Ситроен ще трябва много да се потрудят да му сменят репутацията ако не искат да продават само на гореспоменатите.
5
5
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
До До 2Като не ти допада Опел защо толкова много Опели си имал? Да беше си дал парите за Лади ,хем щеше да направиш икономия.