Сервитьори и рецепционисти – агенти на паяците по морето

Шпиони дебнат за неправилно паркирани коли по морето
50
Сервитьори и рецепционисти – агенти на паяците по морето
Снимка: Булфото, архив

За вдигането на коли по морето е изградена стройна организация, като сред съгледвачите има рецепционисти, сервитьори от улични заведения и продавачи в магазини в централните зони в Бургас, Варна и Слънчев бряг.

Те дебнат неправилно паркирали коли и съобщават на централата, за да изпратят екип да ги вдигне до наказателния паркинг, съобщава "Монитор".
 
Така те успяват да приберат солените такси от туристите всяко лято.

Най-скъп е паякът във Варна - 75 лева, в Бургас струва 62,40 лева, в Слънчев бряг и Созопол вземат по 50 лева, а в Несебър е най-евтино – само 36 лева за репатриране, показа проверка на вестника.

В разгара на сезона безплатно паркиране в морските курорти е мисия невъзможна. Паяците сноват денонощно край морето и отнасят нарушителите.

"Като хищници са. Имаш чувството, че карат след теб и само да сбъркаш и оставиш колата за 5 минути без надзор, вече е вдигната. От хотелите и от капанчетата също много често се обаждат на паяка и той идва моментално", разказва служител в Слънчев бряг.

В Бургас и Варна цената на паяка е според отдалечеността на зоната от паркинга за репатриране и варира от между 43,20 и 62,40 лева за Бургас и 55 и 75 лева в морската столица.

В Слънчев бряг действат с пълна сила и скобите, чието сваляне струва 25 лева. Двойно по-скъпо излиза репатрирането до наказателен паркинг - 50 лв., допълнително се начисляват и по 3 лева на час за времето, през което возилото е престояло в наказателния паркинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Турист преди 5 години
Много е просто- Не ходете на скапаното БГ море
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много по-лесно е да жулиш с паяка , а не да направиш един подземен гараж за 3-400 автомобила, после взимай такса , но предлагай качествена услуга
41
8
 
13
 
! Отговори
Бургазлия преди 5 години
Наглярите с паяците, като няма очевидно неправилно паркирали автомобили вдигат коли които не са спазили малоумната маркировка направена от общината! Давам пример - място за 6 коли е разчертано за 5! Място за 4 коли е разчертано за 3! Е ние лимузини по 5,5 м ли караме или бусове!!! Комшиите ги е страх да спрат пред къщите си, ако са разчертани да не се спира заради гараж или проход! Защо, нали там живее човека! Абсолютни ***! Ще си паркирам колата нарочно на такова място и ще ги чакам.....
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък искам да съм шпионин на паяците в София.Каква е тази мода да спреш точно в дъгообразния ъгъл на кръстовището. От всякъде те виждали и било безопасно?Но този, който иска да навлезе в кръстовището за десен или ляв завой и даже направо, няма никакава видимост!!! КАКВО, ДА Я ЗАВИРАШ МУЦУНАТА КАТО ВРАЧАНИН В КРЪСТОВИЩЕ ЛИ?И така е всяка сутрин. Да тръгват паяците от пет сутринта и да ги прибират. Много често на пет-шест метра има свободно место, но горките не могат да паркират успоредно.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OOOOOOOOOOOOOХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ шоферските несгоди и страдания нямат край... ГОРКИТЕ ХОРА!!!
38
5
 
30
 
! Отговори
onQ преди 5 години
Конуси и бутилки от минерална вода заредихте ли. ***. Затова съм резервирал на Гърция. За ***...рието не ме брига. Аок искате и 500 лева да е глобата, не стъпвам там. В гърция спирам с колата направо до чадъра и навсякъде е безплатен паркинга. Няма мутри , очи, мучи, тикви и т.н. А да и е даже по-ефтино от Златните и Албена.
37
4
 
24
 
! Отговори
До !!!!!!! преди 5 години
Умнико, Заради такъв акъл, като твоя ще имате туризъм на куково лято.Постепенно по това тъпо море ще виждате само утайката на обществото.Кой е луд да ви ходи в бетона, та да го тормозите денонощно?!?
36
5
 
30
 
! Отговори
турист преди 5 години
В Гърция паркинга ми е на 20 м. от плажа. Докато се бълбукам във водата или разпускам на бийч бар не мисля за нищо. Ни най-малко, че някой може да сложи *** на гумата или паяк да отнесе колата.
35
37
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
Това да не ви е къщата на село че да спирате пред нея коли , каруци, каквото ви падне. Ако всички селяни дойдете и паркирате така какво ще стане бе ? Те свикнали по селата да спират пред двора, така искат и навсякъде. Топили ги били, комунизъм било. Доносници като в комунизма ! Не селянчета навсякъде е така, навсякъде простака, селянина го поставят на мястото му
34
31
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
Ако не вдигнат глобите поне на 200лв за неправилно паркиране, няма да се оправят селяните и наркоманите ! В Слънчев Бряг има огромни паркинзи полупразни, всички се намърдали в комплекса с колите си мааам.... За тези не 50лв а 550 трябва да е глобата
33
24
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
Паркоместа има, но как да спре рогача на 500 метра и да повърви пеша малко ? Той иска с колата до плажната ивица да стигне. Да е... и.... Наркоманите веднага сега ще наклепат минуси. Те такива и се изтрепват по улиците, лошото е че избиват и невинни хора. Никъде няма такава държава където ще ти разрешат да паркираш където си искаш. Нито във САЩ, нито в Германия, никъде селянчета наркоманизирани
32
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави правят паркоместа, за да не се паркира по тротоари и тревни площи, а в България се глобява, застрояват се паркингите и се презастрояват цели райони, в които после няма къде да се паркира и глобите веднага ги има.
31
20
 
23
 
! Отговори
ДО 26 преди 5 години
Я спри в Англия в тревните площи бе ..., хвърли си *** селянино глупав от балкона, влез с колата си в някой парк или я остави на улицата където не трябва. Веднага поне 50 човека ще звъннат да те вдигнат, че и глобата ти ще е такава че втори път няма и да си помислиш, рогач такъв. Там комунизъм ли е бе *** селски ?! Да е.. и *** ви. Комунизма ви е виновен пак ...
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрите на власт така правят - създават недостиг или пълна липса на паркоместа и ти прибират паричките, че си спрял неправилно. Ако тук беше както е в нормалните държави и бяха се погрижили да се осигурят паркоместа, колкото е възможно, нямаше да има глоби, паяци и скоби.
29
0
 
33
 
! Отговори
неправилно сте спрял преди 5 години
В Пловдив правят нов булевард ,,Васил Априлов ,, той минава покраи голяма болница ВМИ и представете си не правят никакво разширение ни за автобус ни за таксита ни за обикновен човек докарал болен ,като преди това е имало такива разширения е това какво е и с какъв сурат така нареченият полицай ще идва да те глобява ???
28
0
 
18
 
! Отговори
Потърпевшият преди 5 години
Най-активните са бакшишите.От личен опит Ви го казвам.За Златните се отнася.
27
3
 
15
 
! Отговори
надвишени газове преди 5 години
Та кой ще каже ,че сега няма партиини секретари и партиини величия ,едно време имаха голяма власт ,а сега пари и власт на времето Тошо печелеше избори с 98% сега управляват с 25% не знам кое е по добро....едно време имаше член първи сега какво като го няма да не би да няма срастване м/ у партии и капитал и власт па и престъпност....Само паркинги няма и то пак е с цел като няма къде да паркира ще го одерат и пак пари за бюрократчето ще има а тои е на почивка в Гъция ,а там има къде да спре
26
1
 
29
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До ТроловеПрав си. Доста по-добре и по-спокойно е да почиваш в Гърция или Турция. По нашето крайбрежие държава и общини се държат като мутри. Защо да правят свободен обшински паркинг, като могат да направят навсякъде накаква зона и да взимат мноооого пари? Пример за това е София. Догодина зоните сигурно ще стигнат до Околовръстното!Но затова и много хора вече забравиха нашето море!
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А разправят,че комунизмът си отишъл?!А пълно с доносници и агенти?!
24
2
 
17
 
! Отговори
дбър ден проверка преди 5 години
Онзи ден гледам сравняват стар шофьор с 30 г. стаж и току що завърщваща курсистка и извода тя се справила по -добре еми така е то в тези изпедепцани 1000 пъти реформирани листовки нищо шофьорско няма сигурно тази ще кара по добре от онзи съ стажа ,,,,АМА НЕЕЕ номера е всички да минават на опреснителни и да ПЛАЩАТ ето бе под миловиден предлог пак ще плащате ,ама пътища няма да имате ,.