Mazda, Suzuki и Yamaha също са мамили с разхода

Те са лъгали и за вредните емисии на своите коли
Обновена: 9 авг 2018 10:07 | 9 авг 2018 10:07, Бойчо Попов
6
Mazda, Suzuki и Yamaha също са мамили с разхода
Главният изпълнителен директор на Suzuki Motor Тошихиро Сузуки се извинява по време на пресконференция в Токио на 9-и август. Снимка: Ройтерс

 Японските компании Mazda Motor, Suzuki и Yamaha Motor са извършили неправилно тестовете си за икономия на горивото и вредните емисии на своите превозни средства, след което са предали непълна информация на властите, съобщи транспортното министерство на Япония, цитирано от CNBC.

Докладът на министерството е последният епизод в нарастващия списък от подправена информация на редица японски концерни, който опетни имиджа на местната производствена индустрия, известна със своите високи нива на качество и ефективност на производството.

Разкритията са резултат от извършено вътрешно разследване от страна на Министерството на транспорта, след като по-рано беше разкрито фалшифициране на тестове на други две японски компании - Subaru и Nissan Motor.

Представители на Mazda и Suzuki потвърдиха, че са получили докладите на министерството, но отказват да направят коментар.  

„Факт е, че са налични неправилни действия във връзка с емисионните тестове“, заяви представител на Yamaha, като добави: „Дълбоко се извиняваме за това“.

Акциите на Mazda поевтиняха с 1,8%, достигайки своето най-ниско ниво от почти четири седмици, докато тези на Suzuki отчетоха спад в стойността си с 5,2 на сто, което е най-лошото им представяне от ноември 2016 г.

Акциите на производителя на мотоциклети Yamaha поевтиняха с 4%.

Кои други компании от Япония са в кюпа на прегрешилите вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: YamahaSuzukiMazda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
лъжат преди 5 години
Вече няма харакири/маракири, а само "дълбоко се извиняваме...." Преди ни лъжеха че японците били МНОГО честни-ха...ха..
3
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Гомен насай,самураи и потребители на японска автопродукция.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами нали става въпрос за пари,как няма да има измами
1
0
 
7
 
! Отговори
Краси преди 5 години
Ама ние много им вярваме, когато ни дадат някакви данни за разход. Всеки шофьор слага по 1 литър отгоре задължително, когато си купува кола и види разходите от производителя. Никога 3,5 извънградско не е 3,5, никога 5,2 градско не е 5,2.