Не кемпер! Просто машина за околосветско пътешествие

Mercedes-Benz сътвори уникален всъдеход. Вижте го!
10 авг 2018 22:26, Красимир Ангелов
16

Снимкa: Mercedes-Benz и Earth Cruiser Australia

Виж други галерии »

Инженерите от Mercedes-Benz, заедно със специалистите от Earth Cruiser Australia, създадоха всъдехода Unimog U430, който е подходящ за околоствестки експедиции. Австралийската компания вече 65 години се специализира в направата на автомобили за професионални пътешественици.

Разработени са две модификации на новия автомобил: Earth Cruiser Explorer XPR 440 с дължина на каросерията на фургона 4,4 м и по-малката Earth Cruiser Explorer XPR 380 - с 3,8-метрово "жилище". В първия случай колесната база е 3600 мм, а във втория - 3150 мм.

В стандартното оборудване влизат два резервоара - един за подгряване на 860 литра вода и друг - за 800 литра гориво. Последният трябва да е достатъчен за изминаването на поне 3500 км. Освен това автомобилът е оборудвана с две литиево-йонни батерии и слънчеви панели на покрива.

Комфорт време на дългото пътуване осигуряват пералня за 2,5 кг, микровълнова печка и, разбира се, климатик.

В "жилището" има не само кухненски блок, но и електрическо барбекю, душ кабина и химическа тоалетна. Монтирани са и два хладилника с камери с обем 212 и 68 литра. Може ли "къща на колела" без спалня? В този случай има едно двойно и две единични легла.

По време на околостветско пътешествие много полезна е телематичната система със сателитен тракер. Тя също така включва 5 видеокамера, които могат да записват всичко наоколо в продължение на 45 дни и да качват видеото онлайн.

Автомобилът се задвижва от турбодизелов двигател с мощност 300 коня, който работи в съчетание с роботизирана трансмисия. Ако все пак всъдеходът заседне някъде, на помощ идват две електрически лебедки отпред и отзад - всяка с теглителна сила от 9000 кг.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Mercedes-BenzвсъдеходUnimog U430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тъппи хипита - да обикалят надрусани и да замърсяват околната среда.
12
1
 
4
 
! Отговори
майна преди 5 години
До СлънчарскиЩо в сайта на компанията го предлагат за 180 000 евро?...... Слънчасал ли си, яд ли те е на нещо....
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кемпера е яко нещо ама нямам къде да държа подобно нещо иначе има изгодни оферти. Е не такъв клас нали ама все пак...
10
2
 
5
 
! Отговори
580 000 usd преди 5 години
За 580 000 $ ще направиш околосветско пътешествие за чудо и приказ и ако с този кемпер закъсаш насред австралийската пустош какво ще го правиш Индиана Джоунс или томбола райдерката 007 делкаш трески ли с него ,ще си мъкнеш куфарите с *** .....
9
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Това не е...кемпер,а бойна машина на пехотата(БМП),пето...поколение.Липсват само...картечниците,по обясними причини.Гори нафта като...танк Леопард,макар че завода...производител залага...само 23 литра на 100 км.Армията ще я...лапне като топъл хляб,защото има къде да се...спи и така ще се спази...правилото,че само...проспаното време в казармата не е...загубено.
8
13
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Кемперът е идеален за руските разбити и неасфалтирани пътища !Ако ще пътешествате в цивилизовани страни в които пътищата са модерни и асфалтирани такъв кемпер не ви е нужен !
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре и колко струва кемпер под наем?! щото виждам огромни цени и изисквания от наемодателя
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може просто да вземеш кемпер под наем за 3-4 седмици и да си пътуваш. Иначе става едно досадно паркомясто. Комшията ми така се прецака. Сега се крие от жена си кемпера да пие ракийка. От 3 години не е мръднал тоя кемпер.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitПросто си словоблудстваш А..........................................
4
5
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
580 000 долара начална цена, между другото.Много зависи от големината на самия кемпер и от това дали е нов или не. Има кемпери нови на значително по - приемлива цена.
3
2
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
В Германия предлагат кемпери под наем. Един супер луксозен струва на седмица 900 ?. Ама и къмпингите им къмпинги. Вода, ток обслужване всичко тип-топ.
2
1
 
20
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
580 000 долара начална цена, между другото.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
днес това е новина от 5 години бре!!?!?!