Новото летище в Берлин заработи – като паркинг!?

Настаняват хиляди непродадени коли на Фолксваген
13 авг 2018 09:45, Елка Василева
12
Новото летище в Берлин заработи – като паркинг!?
Снимка: архив, Reuters

Безнадеждно закъснялото и често критикувано ново летище на германската столица, което първоначално трябваше да заработи през 2011 година, все пак влезе в експлоатация - като паркинг за хиляди непродадени коли на Фолксваген, предаде ДПА.

Германският автомобилостроител е наел около 8000 паркоместа на три паркинга на летището. Автовози вече са докарали няколкостотин коли, като се очакват още хиляди.

Фолксваген е принуден да намери временен подслон за колите, тъй като те още не са сертифицирани според нови тестове за горивна ефективност и емисии отработени газове.

Новите тестове, наричани Световна хармонизирана тестова процедура за леки коли (WHLVTP), са изискване на ЕС. Макар много модели на Фолксваген да отговарят на изискванията, компанията все още не е получила одобрение за много други, пише БТА.

Летище "Берлин Бранденбург" в Шьонефелд в югоизточните покрайнини на Берлин вече често е обект на шеги. Планирането му започна през 1992 година, а строителството - през 2006 година. То трябваше да заработи през 2011 година, но лошото планиране, строителни дефекти и технически проблеми доведоха до редица отлагания, които изглеждат безкрайни. Сградите стоят празни сред новото строителство, а новият срок за откриване на летището е 2020 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел да го повери на Баце и след година, две ще е готова, като ще и намери всички "гадове" за положението
11
2
 
9
 
! Отговори
до 10 разбирача преди 5 години
до разбирача от село Рупча, берлинско. Берлин има 2 летища : Schoenefeld и Tegel. Въпросното летище се намира в Schoenefeld (квартала), но не се казва така, а Берлин Бранденбург Инернешънъл, и трябваше да е най-голямото летище! Освен това има и четвърто летище в центъра - Темпелхоф!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Берлин имаще две други летища, шонефелд не е летището на Берлин, а само едно от летищата и не е най-голямото. 2011г имаше криза, затова са го замразили.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак германците не са турци, че да се справят със строежа на летище.
8
2
 
6
 
! Отговори
ВАГ Статистиков преди 5 години
Дали тия са броени към бранда, продал най-много коли в света. Някои са зазимени камуфлажно.За самолетите място няма.Всъщност не само тия търсят летища,но горките пострадаха най-яко,заради хамериканците-те всички марки се барат на икономични,екологични и практични.Иначе знаете-старите бензини в Албания,старите дизели в България,а тия от летището в азиатската част на Русия.На входа на завода на Фолксваген в Германия: "Благодарим на град Перник,че ни държат далече от бизнеса със скрап"-за сега!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За януари-юни 2018 Фолксваген са продали само в Германия 361259 леки и лекотоварни коли. Наели били 8000 паркоместа на летището. Ами продяват и имат нужда от огромна складова площ.
6
7
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Това е летището на Меркел До 3г ще видите това на Ердоган до Истанбул
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и пак за разлика от нас му намират приложение.нашият гьол белене не стига че потънаха милиарди ами няма и за какво да се ползва.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще изгният на този паркинг , но цената няма да намалят .
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пример за корупция! Оскъпено е повече от двойно, просрочено е години... и са завлечени много милиарди публична пара... Няма осъдени, няма нищо... Немците ни лук яли и даже политически дебат няма така са се увъртяли партиите, че и не коментират. Тук бате за подобно нещо щеше отдавна паднал от власт, а ако е в Румъния може и още нещо неприятно.
2
1
 
25
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Пернишки рай!!!
1
2
 
23
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Цццц... тея немци кви са, едно летище не могат да дигнат, като хората...