200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
10
 
! Отговори
Tikvowland преди 5 години
трябва да си плащате за услугата `да не управляват комунистите`, която извършваме за вас. Не е лесно да ги държим настрана, струва ни скъпо.
119
4
 
26
 
! Отговори
герберирал герберунд преди 5 години
абе важното е да не са комунистите, ако трябва и по три пъти ще плащаме за едно и също нещо, само демокрация да е и европейците да ни хвалят
118
1
 
67
 
! Отговори
Останал в БГ балък преди 5 години
...е стига вече вече бе...!!?! То не се търпи,.. Взехте и последната кожа от гърба на работещия бедняк... в Румъния парламента би ГОРЯЛ КАТО ФАКЕЛ ако: увеличат гражданската с 40%, вдигнат тока с 15%, окрадат спестяванията от КТБ на хората и бизнеса и няма виновни?!?!? РОБСКИ И СТРАХЛИВ НАРОД СМЕ!!
117
2
 
44
 
! Отговори
КАПИТАЛИЗМА преди 5 години
КАПИТАЛИЗМА Е БАНДИТСКА СИСТЕМА ОБСЛУЖВАЩА ИНТЕРЕСИТЕ НА ШЕПА ИЗМАМНИЦИ ИМПЕРИАЛИСТИ И БАНДИТИ.КОЙ ШЕ МЕ НАКАРА ДА ПЛАЩАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО СЛЕД КАТО СЪМ ПЛАТИЛ ВЕЧЕ И ИМАМ ПОЛИЦА???????И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА И НЯМА ДА ПЛАЩАМ КАТО СКОЧАТ 300 000 БЪЛГАРИ И 240 БАНДИТА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ????КЪДЕ Е ДЪРЖАВНА СПЕСТОВНА КАСА ДСК ? И ДЪРЖАВЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ИНСТИТУТ ДЗИ????КРАДЦИ ДЕМОКРАДИ ???КЪДЕ СА ДЪРЖАВНИТЕ БАНКИ И ДЪРЖАВНИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ 29Г БАНДИТИЗЪМ!!!!!
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това решение на мафията на ГЕРБ, шофьорите да останат без застраховки за колите си от днес за утре, засяга около 6-7% от превозните средства в България. По принцип дали ще важат застраховките или не, ще се разбере днес... за утре. Засега още не се знае.Ще има богат урожай за КАТ ...
115
0
 
5
 
! Отговори
Измама преди 5 години
Тия застрахователи са ***.
114
1
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
колко от тия батенца дето ги дават по всички медии да обясняват за държавата и за кой ми изяде десерта си плащат редовни данъци?
113
1
 
27
 
! Отговори
лечи преди 5 години
Много интересно,защо г-н Тиква не казва нищо по въпроса?
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странна е цялата история. Застраховател действащ в България, за който сякаш не важат българските закони. Някъде прочетох, че застрахованите МПС в Олимпик са 275 хиляди, а не 200 хиляди. КФН по странен за мен начин, казва, че хората остават без застраховки от 18.08.2018, въпреки че в Кодекса за застраховане пише, че Гаранционния фонд изплаща обезщетения при обявена несъстоятелност на застраховател. КФН казва,че се очаква обявяване на несъстоятелност на 17.08,2018 в Кипър и се очаква от 18.08.2018
111
1
 
24
 
! Отговори
със сигурност преди 5 години
Шефа на КАТ каза по тв че за 2017 2018 катастрофите и жертвите са по малко и НЯМА ПРИЧИНА гражданската отговорност да се покачва Кой КОМАНДВА в България- МУТРИТЕ на които са дружествата А за 2018 застраховките са вдигнати 40 процента досега
110
1
 
25
 
! Отговори
Селския преди 5 години
Аз като съм от село трябва ли да правя гражданска?.....защото за селска не съм чувал....
109
0
 
32
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
по закон имаш застрахователен конкорциум, към който отива част от застрахователната сума, за подобни случаи. До момента в който са продавали ЗАКОННО застраховки , тези полици са валидни за периода за който са сключени... Друго е какво ще съчинят за да накарат хората да направят още една застраховка.
108
3
 
31
 
! Отговори
Ще избираме преди 5 години
ли пак герб? Още ли нямат алтернатива? Като ви оберат да голо, ще се замислите ли вече за алтернатива или пак всичмко ще е наред?
107
16
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
предлагам държавата да изплати обезщетение на хората, които не са спечелили от лотарията, на тия дето им излизат киселини от фастфууд и на всички махмурлии от вчерашните облаци на плажа. ктб сеир, набутали си мангизите за да има далавера, и после, кой ми дефекира в конфекцията. ай сиктир.
106
0
 
39
 
! Отговори
ЛТЦ преди 5 години
Щом оперира в България,не би ли трябвало да се съобразява с нашето законодателство.Егати и измамата,и ние разчитаме държавата да ни защити.
105
0
 
38
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Кой им е дал лиценз за България ? КОЙ ??? Пишете му името и да плаща !!!
104
3
 
29
 
! Отговори
папи преди 5 години
На всички тези дребни душици,който злобеят,че сме платили с 5лв. по-малко от тях и сме прецакани,бих казал само-Спете спокойно,че и вас рано или късно ще ви изклецкат,по един или друг начин.Със здраве!
103
1
 
42
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Щом ГО е задължителна държавата да плаща
102
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
компанията била на тиквата ако незнаете
101
0
 
30
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Абе тия от КФН за какво вземат заплати.