200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
34
 
! Отговори
милен цветков преди 5 години
първо ме увоони,а после допусна офшорна фирма за пореден път да открадне милиони от плебса.името му е КРАДЛИВ@ ТИКВ@
79
1
 
33
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Абе как не фалират в Русия, бе. Я, многознайковците да разяснят на "тъпите овце". Най-сляп е онзи, който не иска да види!
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То 200 000 коли има само в Надежа ...
77
4
 
31
 
! Отговори
офшор преди 5 години
Защо България позволява офшорни фирми?Защо МУТР@ и КТБ кр***дец се казва Тиквон?
76
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влагаш си парите например в КТБ и ти ги крадат, плащаш тлъсти суми за задължителни застраховки и ти казват че нямаш застраховка... Това ли е европейското развитие на България? Кражби, корупция и липса на държавна власт?! При наличието на гражданско общество в нормалната демократична държава тези 200 хиляди измамени би следвало да се изипят в милата ни столица и да завалят оставки!
75
6
 
32
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До Активист на БългарияСкачайте щом сте @лт***ви !!! Да не се окажело,че компанията е руска !!! Абе ,момче, цяла България знае,че Бойко е комунист ! Цецка е комунистка ! Лиля Павлова е върла комунистка ! Продължавайте да скачате,затова и живеете като скотове...
74
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години ограбиха здравните осигуровки близо два милиарда и какво спим, днес отнеха гражданската отговорност на двеста хиляди Българи утре какво. Ами каквото си искат . Овцете понасят всичко.
73
15
 
18
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката "истина" нинова веднага да спретне протест, тя е "единствената загрижена за народа". абе, кво стана с баба дора?
72
41
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Уникално! Значи пак държавата виновна, че някой решил да мине тънко и направил застраховката там. Запомнете! Навсякъде по света компании ФАЛИРАТ! Няма държава, която да ви отърве от задължението да мислите - ако не вярвате - питайте клиентите на пенсионните дружества на Енрон.
71
28
 
11
 
! Отговори
Активист на България преди 5 години
До Активист на БКПНе, не се наскачахме!Ще скачаме докато и последни червен ... помнещ руското робство не пукне!п.п. Тая компания да не се окаже руска офшорка?
70
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината е, че компанията "Олимпик е в процес на несъстоятелност.------------Поредната "пирамида" в Бг!Клиентите на компанията да пият по една студена и туй-то!
69
2
 
16
 
! Отговори
IVANOV преди 5 години
ИМАМ ЗАСТРАХОВКА ДО 18 .09 ПОСЛЕДНА ВНОСКА МИСЛИЯ ДА СИ КАРАМ КОЛАТА ,СТИКЕРИ ЗЕЛЕНА КАРТА ,ПРОСТО НЕ САМ РАЗБРАЛ. ДО ПОСЛЕДНО СТЕ КАРАМ НОВА ПОСЛЕ КАТ МУ ДОИДЕ ВРЕМЕТО .
68
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 81Никога не забравяйте, че Костов, Сорос и Ран направиха бедите на този народ.*** верно ли бе психо?Бедата е, че плана Ран - Ът не се осъществи.*** си раздадоха заводите и ги нарязаха на скрап и продадоха за желязо.Което предприятие беше взето от западняци работи, произвежда и дава заплати.Което остана в ръцете на червените бизнесмени дава мизерни заплати, не плаща осигуровки и не дава отпуски докато другарите всякак година купуват нов Мерцедес.Стопляш ли бе баламурник?
67
2
 
13
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Ще покрием загубите !!! Ние работим за народа !!! Не бойте се,деца ! За утрешния ден...
66
5
 
31
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Кой не скача е червен !!! Наскачахте ли се 29 години,мишлета ??? Наскачахте ли се ? И не мислете,че кражбата е свършила,мутрите тепърва започват ! Ще ви грабят и след смъртта Ви,децата Ви ще плащат ... Скачайте,скачате...
65
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не забравяйте, че Костов, Сорос и Ран направиха бедите на този народ. На децата си го говорете, ако трябва и в учебниците по история да влезне като материал.
64
0
 
33
 
! Отговори
Жо преди 5 години
СЕГА Е МОМЕНТЪТ за вдигане на рейтинга- Бойко да се изцепи""Ше дам едни 30 милиона, да покрием загубите на гражданите"Ше даде, ама откъде ше ги вземе?
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
72 Mnogo si dalec ot istinata. Olimpik e iztocena ot grackoruskite si sobstvenici.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Olimpik-grackoruska druzba. Balgaria ne tryabva da dopuskame podobni piramidi da deystvat na teritoriyata I.
61
4
 
42
 
! Отговори
НЯМА ТЪРПЕНИЕ ВЕЧЕ преди 5 години
Май Цариградско трябва да се напълни ПАК! Самозабравят се! Стига доене на този народ!