Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализмът фалира всеки ден, нищо особено.
199
3
 
14
 
! Отговори
Тъпунгер преди 5 години
Днес ще ти работи гражданската, утре ще ти приберат спестяванията от банката по същата схема. Дори не осъзнаваш какъв безнадежден тъ пунгер си. Предполагам си член на герб?
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари, махаме застраховките, който блъсне и ощети, ще си плаща, ако не в затвора.
197
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 202Извинявай умнико, но моята ГО още си работи :))) Твоята не. В случая е ясно, кой е тъ пунгера :p
196
4
 
14
 
! Отговори
Гледайте преди 5 години
Олимпик, мислете за пенсиите си. Ще се изпарят по същия начин и ще ви пратят да си ги търсите на острова на Боцо. Тогава ние ще се смеем - ми като избирате мутри пожарникари да ви управляват, какво искате, да сте избрали сериозен премиер като Орбан :)))
195
1
 
14
 
! Отговори
дзи преди 5 години
а на картончето пише"гаранционен фонд"?!!! къй *** търси там тоя надлис както и в полицата има ред с 10 или колко кинта за същия фонд?! Ъ?
194
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашенецът обича да си живее в пирамидална държава.
193
4
 
13
 
! Отговори
Докато преди 5 години
Има тъ пунгери, като тоя долу, дето плюе, че си купили евтини застраховки, а не му стига акълът да се замисли кой е пуснал пирамидата на българския пазар, ще стържем тинята от дъното и ще преизбираме мутри да ни грабят и мачкат.
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете си колите около парламента, за да не ви глоби КАТ, че карате без застраховка.
191
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Е няма да се оправимОт 197 000 излезли само десетки.Между другото какво означава гратисен период.Ако ме блъсне някой с фалирала застраховка аз няма да получа обезщетение налиЕвем ти и гратиса
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринSamo da ne e oragnizaciqta, v koqto clenuvash ti!
189
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боков моковв плащай си там евтината застраховка и не ни занимавай. Поне се научи, как се изчислява ГО . Такава фиксирана сума 190лв няма. Ти бавно развиващ ли си ? Не знаеш елементарни неща обаче обясняваш на всички , как държавата , боко - който и да е той са ти виновни. Виновен си само ти, че си се подписал .
188
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 196Първо не съм гербарист - нямам членска карта , нито нещо друго.Второ аз съм гражданин и си плащам данъка и ми писна от дребни тарикати ходещи по банки и евтини застраховки цял живот да им плащам борчоветее. Вземай си адвокат и си съди фирмата, не ни занимавай с твоите кирливи 200лв пинко червен.
187
8
 
16
 
! Отговори
Георги Димитров преди 5 години
Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.
186
11
 
12
 
! Отговори
Защо трябва да плаща преди 5 години
Защо трябва да плаща държавата /всички ние, за някакви циции дето са си купили най тънката застраховка, и някакви алчници дали си парите в КТБ на 10+% лихваЗадължително не трябва да им се плаща на изгорелите, за да се научат, Фин грамотност е скъпо нещо, не е за селски ***
185
5
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 5 години
ако дават кебапчета и аз идвам на протест
184
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 190Като е мн ясно, че ще закупиш най-евтината полица. ..Сега пийй една евтина вода от чушматаа :) Дребен играч.
183
4
 
12
 
! Отговори
SS преди 5 години
До Пак питам. Хич не питай, сега геребарстките тролчета ще ти обяснят, че си андрешко и дребен тарикат.
182
6
 
25
 
! Отговори
Пак питам преди 5 години
Как така ще платя ГО на БЪЛГАРСКИ брокер, ще получа БЪЛГАРСКА полица, ще платя десетина лева за БЪЛГАРСКИ гаранционен фонд (имам стикер с идент.номер), ще платя 2% данък към БЪЛГАРСКАТА хазна, и накрая държавата НЯМА да поеме отговорността си по закон.Много ясно че ще закупя най-евтината полица, защото зад всички ЗК стои гаранционния фонд. За разлика от панелните милионери тук, аз ценя парите си, защото не са ми подарени!
181
5
 
18
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Герберските *** са се активизирали, май са им бутнали нещичко отгоре заради случая "Олимпик". От 9 кладенеца вода сега ще носят, за да разказват как застрахованите там са дребни хитреци и андрешковци. Че и реклами на други компании ще правят. Подгответе се след година-две да започнат фалити на пенсионните фондове. Да не мислите че ще вземете 2ра пенсия, а андрешковци.Хайде със здраве, аз отивам на балкана, имам си застраховка, не ми пука за вас! ...така харесва ли ви да ви се говори, а, кеф!