Opel представи електрическото си бъдеще

GT X Experimental получи електромотор и автопилот
22 авг 2018 19:28, Красимир Ангелов
3
Opel представи електрическото си бъдеще
Снимка: Opel

Компанията Opel представи концептуалния модел GT X Experimental, който трябва да даде представа за бъдещите електрическите кросоувъри на геманската марка. Премиерата на автомобила се състоя в дизайнерския център на марката в Рюселхайм.

Кросоувърът е създаден на нова, олекотена платформа, като дължината му е 4006 мм, което е с цели 140 мм по-малко от модела Mokka. Линията на покрива при компактната машина донякъде напомня на малкия хечбек Adam. Прототипът се отличава с липсата на централни стойки и със светодиодните си матрични главни светлини с L-образна форма.

Салонът на автомобила е в минималистичен стил, като отсъстват аналогови и механични бутони и превключватели. Поставен е тънък волан и изцяло цифров приборен панел, който е обединен с дисплея на мултимедийния комплекс.

Задвижването на Opel GT X Experimental става с електрически двигател, чиито характеристики засега не се съобщават. Той се захранва от литиево-йонни батерии с мощност 50 кВт/ч, които може да се пълнят с помощта на система за индуктивно зареждане. Тягата се предава на предните колела, като автомобилът има система за полуавтоматично управление.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Opel
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Купуваш такъв автомобил,караш го максимум 10 години и го даваш за скрап,щото ремонта му излиза повече отколкото ако купиш нов.
2
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Бог да прости ОПЕЛ!Това бяха евтини и надеждни машини навремето,с които можеше да минеш тънко,макар и в малко спартански условия.Добър вървеж на ниска цена спокойно можеше да бъде мотото на марката.Имаха само един тежък проблем-ръждата.Големият проблем дойде когато опитаха да минат в по-луксозното измерение-загубиха старите купувачи,а не намериха нови.Да не забравяме и ***.отския Екотек.Резултат-17(!) години без печалба.Сега са собственост на ПЕЖО и повече няма смисъл да говорим за марката...
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цели 140 мм са едни 14 санта което не е чак огромна дължина. Няма ена педя. Освен това съвременната електроника постоянно се скапва та идеята всичко да е цифровизирано и компютъризирано е леко съмнителна като добра.