След краха на "Олимпик": Ще поскъпне ли "Гражданската"... и с колко?

Тези въпроси стоят на дневен ред след фалита на кипърската компания
Обновена: 24 авг 2018 09:22 | 24 авг 2018 09:15,
90


Ще поскъпне ли шоково задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и как да изберем застраховател без да се "опарим"?

Тези въпроси стоят на дневен ред след фалита на кипърската компания "Олимпик", който остави над 270 хил. автомобила у нас без "Гражданска отговорност".

Още по темата

Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи е имал нещастието да сключи застраховка в "Олимпик" седмица преди да се разчуе за проблемите на компанията в Кипър.
 
Той вече е сключил нова застраховка и призова всички водачи да последват примера му по най-бързия начин.

Според него "Гражданската отговорност" може да спаси бъдещето ни, защото при сериозен инцидент може да бъдем осъдени да плащаме огромни суми цял живот, загробвайки и наследниците ни.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Тодоров посочи, че задължителната застраховка със сигурност ще поскъпне, но това ще стане плавно, за да може пазарът да реагира.

По думите му причините за това са закъснялото влизане у нас на системата "бонус-малус", както и дъмпинговото сваляне на цените между компаниите.

Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" не вярва "Гражданската отговорност" да поскъпне шоково и очаква регулаторните органи да си свършат работата.

"Държавата носи изключителна отговорност в този случай, защото е направила тази застраховка задължителна. Всеки гражданин има право да очаква ангажимент от държавните институции на всички нива", коментира фалита на "Олимпик" Николов.

В "България сутрин" той подчерта, че по-голямата част от застраховките се закупуват от различни посредници, а на европейско ниво се води кампания за регулация, която да осветли или забрани комисионните.

Идеята е финансовите консултанти да дават по-добър съвет и да бъдат неутрални, а не да зависят от парите, които ще вземат от нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
4545 преди 5 години
Стана скъпо защото *** я направиха застраховка живот.А тя не е.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами тя вече поскъпна колко още?
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ЗД Олимпик е българин, службите знаят кой е, но го крият тъй като е близък до управляващата партия. мухалабоико отговори на това
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При това правителство всичко се вдига , само доходите на хората не
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЪЖАТ, ЧЕ РАЗХОДИТЕ ИМ СА ПОВЕЧЕ!!!ПРАВЯТ ФАЛШИВИ ПЛАЩАНИЯ МНОГО ЛЕСНО ЩЕ ГИ ХВАНАТ С ЕДИН ОДИТ!АКО ИЗЛИЗАТ НА ЗАГУБА ИЛИ С МАЛКА ПЕЧАЛБА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК ПЕЧАЛБА И РЕВЪТ, ЧЕ ИМ СЕ ДАВА МАЛКО ЗА ЗАСТРАХОВКИ!!!АБСОЛЮТНИ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НО НАЙ-ГОЛЕМИЯ Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ТОЙ РЕШАВА ДАЛИ ДА ИМА ПОСКЪПВАНЕ!
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има банкрута на гръцка застрахователна компания и това дали ЩЕ ПОСКЪПНЕ ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ!!!!????
75
3
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
Вие май не разбирате че нуждата от нещо създава приоритетите за инфраструктура. Не може да карате постоянно колите си в София и другите големи градове и да се оплаквате, че нама условия за колоездачите или че транспорта е зле(метрото ви го намирам за страхотно). В Копенхаген да не би да са построили тези вело магистрали и после хората да са започнали да карат колелета? Като се облекчи трафика от автомобили и започнат да карат колелета, ще дойдат и велоалеите!
74
5
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
Вдигайте цените , пари има колкото искате !
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смени си квартала, глава. И без това в "Дружба" е доста гадно в сравнение с "Павлово". ПъпеЖите са алтернативата, ако много ти омръзне да се дондуркаш по час и половина на ден от единия край на София до другия, като всичките други мухи без глави от твоя социум.
72
0
 
7
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 5 години
ПОРЕДНИЯТ ТРИК ЗА ГРАБЕЖ НА НАРОДОА !! ДО КОГО , НЯМА ЛИ НАСИТА ?? /инсцинират се поводи за грабежи/
71
1
 
0
 
! Отговори
Разумът не вирее? преди 5 години
Що пич, ти какво предлагаш, да не ходя на работа, или да си намеря по-близко? Само че, за разлика от теб, аз не продавам пъпежи на пазара, за да мога да си сменя сергията ей така. Ако ще си критикуваме разума, бих предложил, че спрямо теб, аз съм ракетен инженер.
70
1
 
10
 
! Отговори
М да преди 5 години
Изгърмяха бушона, знам шефката, която се оказва че е единствения компетентен в КФН. Шефката, политическа фигура с цел да пълни партиината касичка от рушвети на фалирали застрахователи, за да не им взима лиценза е на сухо.Тъй като Олимпик е само първи от поредицата (българските мутренски засърахователни фирми също са фалирали) сега ще вдигнат цената на застраховката за да закрепят бюджета на фалиралите застрахователи. Те не плащат на клиентите реални обезщетения, бавят ги по 6-12 месеца мани.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИВАН КОСТОВ Е ВИНОВЕН
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До скоро ГО беше 155 за колата ми , след 4 месеца 224 , а сега след още 4 месеца към 300 ?!?! Какво става бе ?! ааа сетих се всички застрахователни компании са на Трактори , Маргини ... на мутрите и мафията ...
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ЗД Олимпик е българин, службите знаят кой е, но го крият тъй като е близък до управляващата партия.
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро си продадох колата , защото се уважавам и заминавам да живея в чужбина ... казах си повече никакви винетки , застраховки , данъци , за нещо , което ми разрушава колата , а това са скапаните пътища , който са и предпоставка за повечето птп-та ...
65
0
 
15
 
! Отговори
Един преди 5 години
"Олимпик" не може ли да купи лиценза на "Олимпик" Тетевен и отново да си е в А-група?
64
0
 
17
 
! Отговори
КОК преди 5 години
200 хиляди нови ГО защо да поскъпва като цената трябва да ПАДНЕ
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остави ги, те просто обичат да си щракат с пръсти на червения светофар. Тук разума на вирее. Като онзи по-долу, който обяснява, че пътува по 40 минути в едната посока с колата, и същевременно го прави, защото не искал да си прекарва живота в трафик. Повечето шофери са чалгаризирани, невротизирани и смачкани мизерници, но си мислят, че преуспяват.
62
2
 
19
 
! Отговори
до Гуру преди 5 години
Не знам къде си бил, но нито един политик или бизнесмен в Швейцария не пътува с друго освен с влака между Цюрих-Берн-Базел-Луцерн-Женева. Кой *** предпочита да стои в задръстване с часове, вместо да си пътува с влака на спокойствие и да чете или да работи... Като почнете такива врели некипели да говорите...Ученици и чужденци само пътували с транспорта...градски легенди.