Електромобилите в Европа вече са над 1 милион

Първа по продажби на Стария континент остава Норвегия
28 авг 2018 11:52, Красимир Ангелов
29
Електромобилите в Европа вече са над 1 милион
Снимка: Reuters

Броят на електрическите автомобили в Европа през първата половина на годината е надминал 1 милион, а до края на 2018 г. се очаква да достигне 1,35 млн. Това показват изчисленията на шведската изследователска компания EV-Volumes, която събира данни за електрическите превозни средства.

Продажбите на електрически автомобили (напълно електрически и хибриди) са се увеличили с 42% в този период до 195 хиляди, като растежът се ускорява през второто тримесечие - ако през първото е бил 40%, през второто се е увеличил с 45%.

Въпреки значителния ръст обаче, електромобилите все още държат едва 2 процента от пазарния дял в Европа.

Лидер по продажбите на електрически автомобили на Стария континент остава Норвегия. През първата половина на годината там са продадени 36 500 бройки, което е с 32% повече от година по-рано. На второ място е Германия, като се очаква, че до края на годината най-големият европейски пазар на автомобили ще изпревари Норвегия, а третото място заема Великобритания.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Европаелектромобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
15
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Декември , климатик , чистачки, фарове и от София за Варна с преспиване във В. Търново !
5
7
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Това е бъдещето! Просто трябва да се направят зарядни станции и да се измисли как да се зареждат по-бързо и бензина и нафтата ше ги отнесът като вятъра лист през есента! Инак да не забравяме, че варвоя на тия явтомобили сегашните електро автомобили е все още са нов на има няма 10-20г. Не, че и преди не са се правили опити, но тогава петро доларите са спирали всеки такъв напън! Така, че си мисля, че до 20-30г И мощноста и всичко на електромобилите ще е далеч над всеки ДВГ сега пък и бъдещ такъв!
4
2
 
21
 
! Отговори
Мм преди 5 години
В България бъдещето е на конете и техните *** собственици.
3
6
 
8
 
! Отговори
seira преди 5 години
БЪДЕЩЕТО Е НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ!СВИКВАЙТЕ!
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хибридите не са електрически коли. Даже въобще не са. Всяка кола със 100 *** акумулатор може да мине няколко километра на стартер, но това не я прави електрическа. В реалността а не според ЕК или ЕС, всеки хибрид реално харчи повече от аналога с малък двигател нехибрид. По голяма глупост от хибрида няма. Бъдещето е на водорода
1
8
 
7
 
! Отговори
А 98 преди 5 години
Да се движиш с такъв автомобил е като решаване на кръстословица.