Евтините застраховки – скъпи! Обезщетения ще има ли?

Застрахователите в Кипър едва ли ще изплатят всички обезщетения
Обновена: 29 авг 2018 11:53 | 29 авг 2018 11:15, Боряна Павлова
67

4360 гледания   |  Още видео

Откъде ще дойдат парите, с които ще бъдат обезщетени българските шофьори със застраховки в кипърската компания "Олимпик"?

Според Бойка Атанасова, кореспондент на в. "Труд" в Гърция, надали всички клиенти на компанията, която фалира, ще получат обезщетения.

Още по темата

"Когато започнах да разговарям с кипърците за "Олимпик" те ми казаха, че евтиното месо го ядат кучетата. Надали за евтините застраховки българите ще получат обезщетение. Застрахователите в Кипър не смятат, че могат да изплатят всички обезщетения, сключени в друга държава", категорична беше журналистката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ вече трябва да има двустранно споразумение между правителствата на Кипър и България по казуса.

"В момента има временен ликвидатор, след 12-ти септември ще стане ясно дали всички ще си получат обезщетенията от застраховките. Първо "Олимпик" ще се издължи към държавата, а след това към своите клиенти", обясни още Атанасова.

Наскоро доста българи попаднаха под капана на гръцкото законодателство. Българи продават своите автомобили на гръцки граждани, а съответно след това с тези коли се извършват нелегални дейности, а виновни са българските собственици.

"Тук пак имаме пропуск в законодателството на Гърция и България. Решението му на този етап е да има разговор между двете страни. Българите тук неглижират този проблем. Ако в Гърция бъдат осъдени, те ще бъдат издирени чрез Интерпол и ще понесат своята отговорност. Има огромен вакуум в този момент. Хората трябва да са много внимателни. Виновен е човекът, който е собственик на автомобила по талон", посъветва Бойка Атанасова.
 


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До Бизнеспарк
И някой може ли да каже какво е това Андрешко? Това някакъв нов шопски лаф ли е? Нещо обида ли трябва да е? Какво точно е това?
62
1
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До Бизнеспарк
Имаме си нов шоп които вместо да ползва мозъка си вярва на голямата говореща кутия и понеже живее в най голямата *** той упорито вярва, че е нещо повече от другите. Хайде обратно в овча купел да пасеш овцете. Ясно го написах и обясних. Това, че ти взимаш заплатка от данъците ни не те прави полезен за икономиката. И ти като предишния палячо - общи приказки, факти-0. На село може и да се печели така дискусия, но в града се искат ФАКТИ!!!, хайде отивай да подкарваш стадото на паша!
61
4
 
3
 
! Отговори
Бизнеспарк преди 6 месеца
Имаме си нов шут дами и господа - Андрешко от РусИ, който твърди че градчето му храни Софето. Само ще ти кажа палячо че моите данъци на месец са колкото вашите заплати. Не го казвам със задоволство, напротив, тъжно ми е моите сънародници като взимат смешни пари, но и да твърдиш че РусИ било произвеждало повече от София - ходи се прегледай най-добре :))))
60
3
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
Аз ли съм нямал акъл, бе шопе. Изброих ти фирми, кратко, точно и ясно, анализирах ти информацията, ти пак, не. Е с фуния немога да ти я налея в кратуната. Стига си плямпал, а мисли! Производство изнася стока и внася пари в държавата! Вносител изнася пари и внася стока! Кои от двамата движи икономиката бе? Толкова ли, елементарно нещо неможе да вденеш?
59
3
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До незнаещия значението на думите в българския език! Стига си усуквал както ти изнася! Къде съм ти казал да ти ги покажа от Шопия? Казах ти да дойдеш и да ги ВИДИШ. Така и не каза какво работиш, толкова ли те е срам от работата ти? Или може би си безработен заради колосалния си интелект. Палячо, какво да ти гледам на любимото село, отлично знам за какво става на въпрос! Производства ми изброй (физически в Шопия) или замълчи!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Iceblast88

Аз на тебе ли ще вярвам или на себе си, бе?!?! Няма как ти да ми ПОКАЖЕШ от Русе какво е в София, след като не живееш и не работиш тук. Ти нямаш ясен поглед върху ситуацията и няма как да имаш защото нямаш толкова акъл, че да анализираш и систематизираш наличната информацията. Функционално неграмотен си, както се казва.
57
3
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 57
Колкото до измислените бройки, еми излес от селото, разходи се и ги виж с очите си, даже може да ги бутнеш, там са. И аз не гледам в паницата на столицата, но не искам и да ме крадат мен и други като мен, за да издържат цялото ви село. Хайде най накрая всеки данък да остава където е платен! Хайде най накрая всяка институция да е където трябва! А да забравих, ще измрете от глад!
56
1
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 57
Икономиката ми е в пъти по ясна от колкото на теб, аз цял живот се занимавам с производство, нещо невиждано от теб. А ти дори те е срам да кажеш какво работиш, но за сметка на това, се чувстваш велик. 1 смислено нещо не видях от теб казано и ако ти си мерилото за столичаните, то е ясно защо сме в такава ***. Колкото до оправянето, има само 1 начин и това е референдум за отцепване от паразита!
55
4
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 57
Първо ти показах, че в столицата производство няма, а само внос, за разлика от други населени места. После ти показах защо БВП е нереален и грешен начин за смятане на ползите за икономиката на даден град, обясних ти и защо със заплата формирана от данъци ти нямаш принос за икономиката. Е това ако не са аргументи и факти незнам какво са. Явно в столицата всичко неудобно не е факт.
54
6
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 53
Само на село спора се печели с това кой вика по високо. Знам, че е сложно за разбиране, но се замисли. За твое добро е! И следващия път не се хвърляй да защитаваш теза по която си бос, без знания и дори не е твоя. Важно е, за да не ти се смеят.
53
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 53
Знаеш ли къде е основната разлика между нас?Че аз сам съм стигнал до изводите си и затова съм в пъти по подготвен да защитя тезата си с факти.Ти повтаряш като папагал чутото от голямата говореща кутия и каквото си чул в метрото от някой си,затова ти со толкова неподготвен да защитаваш тезата си и затова усещайки безпомощността си започваш с обидите.Ако беше способен,щеше да прочетеш калво съм написал и да го дискутираме, кое е вярно и кое не,подрепено с реални цифри и факти. А не с крясъци
52
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 53
Вече минахме и на сериозните обиди, явно вече се чувстваме тотално безпомощни. Липсват ви аргументи г-ж/г-н. А без аргументи ясно се вижда кой е ниско интелигентния и кокоши незнам си какво. Все още нямате нито 1 аргумент, само обиди и крещене, а и двете са признак на ниско образование и безпомощност.
51
8
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
И драги ми незнаеш нищо за фирми и производство - висока добавена стойност не идва от машините, а от това дали продаваш собствена марка. Ако ще и най високо технологичните машини да имаш ти ще взимаш колкото ти даде възложителя (разходите ти+жалки остатъци), а когато си със собствени магазини и представителства, печалбата ти е на колкото си продадеш стоката и след като си извадиш разходите.
50
8
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
Всички по големи фирми, не гласно разбира се са задължени централата им да е в Шопия. Тъй като държавно хъхрекската администрация е правена от шопи, за да служи в полза на шопи и затова почти всяка глупост е забранено да се решава на местно ниво, тя задължително трябва да отиде до селото, за да може такива като теб да си начешат егото и да се почувстват значими и затова вместо някой да пътува през ден 500км е по лесно да наемеш офис и да го напълниш с 20 столичанина, да вършат паразитната работа
49
8
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
За вносителите на коли, както всички големи фирми са длъжни да са в Шопия защото иначе за всяка глупост трябва някой да се разкарва до Шопия тъй като на местно ниво почти нищо не се издава, с цел изкуствено генериране на работа за шопия. ДДС ли бе? Занимавам се с освобождаване отмитница и износ към трети страни, хич не разбирам от ДДС, нали. Абе защо си мислите, че в провинцията ядем доматите с колците?
48
8
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
Първо, защо си мислите, че в Русе не ползваме роботи кроячи или машини с вградени компютри? По рано ти извадих най големите фирми в Шопия и Русе. Какво излезе? Шопия внос и дистрибуция, Русе производство. Обърна на бройка, пак те направих смешен. Сега нова глупост. ИТ, пък ИТ - колко е гемерирания приход на ИТ като внесени в държавата пари от трети страни?
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Iceblast88

Твоите т. нар. "доводи" са абсолютни глупости, които само нискоинтелигентен и неграмотен човек може да измисли. Нямаш понятие откъде идва ДДС, и къде отива. А фирмите, които продават автомобили на лизинг са в София, защото собствениците им така са решили. И ако намерят по- добро място за бизнес, венага ще се преместят. Никой не ги държи насила в София.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Iceblast88

Абе палячо, тези 200 шивашки фирми при вас не могат да генерират дори 5% от прихода, който генерира дори само едно високотехнологично предприятие, произвеждащо продукция с висока добавена стойност. Тези предприятия са в София и няколко в Пловдив. При вас няма нищо подобно, затова и парите, които изкарвате са по- малко.
45
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 43
И не ми казваш, не защото аз съм казал нещо, а защото те е срам! Има огромна разлика между неискам и несмея защото ще ме направят на посмешище. Нали си толкова интелигентен столичанин? Би трябвало да можеш да ме обориш с факти, нали?
44
7
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 месеца
До 43
Основното данъчно перо в България е ДДС. А то отива в Шопия, без значение къде се плаща. Второ -МПС, всяка кола на лизинг, на фирма която заради държавната ни структура е задължена централата и да е в Шопия и на всички държавно хъхрекски администрации е с регистрация Шопия и данъците им не отиват където се карат, а в Шопия. И този ти довод е неиздържан като теб.