Евтините застраховки – скъпи! Обезщетения ще има ли?

Застрахователите в Кипър едва ли ще изплатят всички обезщетения
Обновена: 29 авг 2018 11:53 | 29 авг 2018 11:15,
67

Откъде ще дойдат парите, с които ще бъдат обезщетени българските шофьори със застраховки в кипърската компания "Олимпик"?

Според Бойка Атанасова, кореспондент на в. "Труд" в Гърция, надали всички клиенти на компанията, която фалира, ще получат обезщетения.

Още по темата

"Когато започнах да разговарям с кипърците за "Олимпик" те ми казаха, че евтиното месо го ядат кучетата. Надали за евтините застраховки българите ще получат обезщетение. Застрахователите в Кипър не смятат, че могат да изплатят всички обезщетения, сключени в друга държава", категорична беше журналистката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ вече трябва да има двустранно споразумение между правителствата на Кипър и България по казуса.

"В момента има временен ликвидатор, след 12-ти септември ще стане ясно дали всички ще си получат обезщетенията от застраховките. Първо "Олимпик" ще се издължи към държавата, а след това към своите клиенти", обясни още Атанасова.

Наскоро доста българи попаднаха под капана на гръцкото законодателство. Българи продават своите автомобили на гръцки граждани, а съответно след това с тези коли се извършват нелегални дейности, а виновни са българските собственици.

"Тук пак имаме пропуск в законодателството на Гърция и България. Решението му на този етап е да има разговор между двете страни. Българите тук неглижират този проблем. Ако в Гърция бъдат осъдени, те ще бъдат издирени чрез Интерпол и ще понесат своята отговорност. Има огромен вакуум в този момент. Хората трябва да са много внимателни. Виновен е човекът, който е собственик на автомобила по талон", посъветва Бойка Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До БизнеспаркИ някой може ли да каже какво е това Андрешко? Това някакъв нов шопски лаф ли е? Нещо обида ли трябва да е? Какво точно е това?
61
1
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До БизнеспаркИмаме си нов шоп които вместо да ползва мозъка си вярва на голямата говореща кутия и понеже живее в най голямата *** той упорито вярва, че е нещо повече от другите. Хайде обратно в овча купел да пасеш овцете. Ясно го написах и обясних. Това, че ти взимаш заплатка от данъците ни не те прави полезен за икономиката. И ти като предишния *** - общи приказки, факти-0. На село може и да се печели така дискусия, но в града се искат ФАКТИ!!!, хайде отивай да подкарваш стадото на паша!
60
4
 
3
 
! Отговори
Бизнеспарк преди 5 години
Имаме си нов шут дами и господа - Андрешко от РусИ, който твърди че градчето му храни Софето. Само ще ти кажа *** че моите данъци на месец са колкото вашите заплати. Не го казвам със задоволство, напротив, тъжно ми е моите сънародници като взимат смешни пари, но и да твърдиш че РусИ било произвеждало повече от София - ходи се прегледай най-добре :))))
59
3
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Аз ли съм нямал акъл, бе шопе. Изброих ти фирми, кратко, точно и ясно, анализирах ти информацията, ти пак, не. Е с фуния немога да ти я налея в кратуната. Стига си плямпал, а мисли! Производство изнася стока и внася пари в държавата! Вносител изнася пари и внася стока! Кои от двамата движи икономиката бе? Толкова ли, елементарно нещо неможе да вденеш?
58
3
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До незнаещия значението на думите в българския език! Стига си усуквал както ти изнася! Къде съм ти казал да ти ги покажа от Шопия? Казах ти да дойдеш и да ги ВИДИШ. Така и не каза какво работиш, толкова ли те е срам от работата ти? Или може би си безработен заради колосалния си интелект. ***, какво да ти гледам на любимото село, отлично знам за какво става на въпрос! Производства ми изброй (физически в Шопия) или замълчи!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Аз на тебе ли ще вярвам или на себе си, бе?!?! Няма как ти да ми ПОКАЖЕШ от Русе какво е в София, след като не живееш и не работиш тук. Ти нямаш ясен поглед върху ситуацията и няма как да имаш защото нямаш толкова акъл, че да анализираш и систематизираш наличната информацията. Функционално неграмотен си, както се казва.
56
3
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 57Колкото до измислените бройки, еми излес от селото, разходи се и ги виж с очите си, даже може да ги бутнеш, там са. И аз не гледам в паницата на столицата, но не искам и да ме крадат мен и други като мен, за да издържат цялото ви село. Хайде най накрая всеки данък да остава където е платен! Хайде най накрая всяка институция да е където трябва! А да забравих, ще измрете от глад!
55
1
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 57 Икономиката ми е в пъти по ясна от колкото на теб, аз цял живот се занимавам с производство, нещо невиждано от теб. А ти дори те е срам да кажеш какво работиш, но за сметка на това, се чувстваш велик. 1 смислено нещо не видях от теб казано и ако ти си мерилото за столичаните, то е ясно защо сме в такава ***. Колкото до оправянето, има само 1 начин и това е референдум за отцепване от паразита!
54
4
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 57Първо ти показах, че в столицата производство няма, а само внос, за разлика от други населени места. После ти показах защо БВП е нереален и грешен начин за смятане на ползите за икономиката на даден град, обясних ти и защо със заплата формирана от данъци ти нямаш принос за икономиката. Е това ако не са аргументи и факти незнам какво са. Явно в столицата всичко неудобно не е факт.
53
6
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 53Само на село спора се печели с това кой вика по високо. Знам, че е сложно за разбиране, но се замисли. За твое добро е! И следващия път не се хвърляй да защитаваш теза по която си бос, без знания и дори не е твоя. Важно е, за да не ти се смеят.
52
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 53Знаеш ли къде е основната разлика между нас?Че аз сам съм стигнал до изводите си и затова съм в пъти по подготвен да защитя тезата си с факти.Ти повтаряш като папагал чутото от голямата говореща кутия и каквото си чул в метрото от някой си,затова ти со толкова неподготвен да защитаваш тезата си и затова усещайки безпомощността си започваш с обидите.Ако беше способен,щеше да прочетеш калво съм написал и да го дискутираме, кое е вярно и кое не,подрепено с реални цифри и факти. А не с крясъци
51
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 53Вече минахме и на сериозните обиди, явно вече се чувстваме тотално безпомощни. Липсват ви аргументи г-ж/г-н. А без аргументи ясно се вижда кой е ниско интелигентния и кокоши незнам си какво. Все още нямате нито 1 аргумент, само обиди и крещене, а и двете са признак на ниско образование и безпомощност.
50
8
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
И драги ми незнаеш нищо за фирми и производство - висока добавена стойност не идва от машините, а от това дали продаваш собствена марка. Ако ще и най високо технологичните машини да имаш ти ще взимаш колкото ти даде възложителя (разходите ти+жалки остатъци), а когато си със собствени магазини и представителства, печалбата ти е на колкото си продадеш стоката и след като си извадиш разходите.
49
8
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Всички по големи фирми, не гласно разбира се са задължени централата им да е в Шопия. Тъй като държавно хъхрекската администрация е правена от шопи, за да служи в полза на шопи и затова почти всяка глупост е забранено да се решава на местно ниво, тя задължително трябва да отиде до селото, за да може такива като теб да си начешат егото и да се почувстват значими и затова вместо някой да пътува през ден 500км е по лесно да наемеш офис и да го напълниш с 20 столичанина, да вършат паразитната работа
48
8
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
За вносителите на коли, както всички големи фирми са длъжни да са в Шопия защото иначе за всяка глупост трябва някой да се разкарва до Шопия тъй като на местно ниво почти нищо не се издава, с цел изкуствено генериране на работа за шопия. ДДС ли бе? Занимавам се с освобождаване отмитница и износ към трети страни, хич не разбирам от ДДС, нали. Абе защо си мислите, че в провинцията ядем доматите с колците?
47
8
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Първо, защо си мислите, че в Русе не ползваме роботи кроячи или машини с вградени компютри? По рано ти извадих най големите фирми в Шопия и Русе. Какво излезе? Шопия внос и дистрибуция, Русе производство. Обърна на бройка, пак те направих смешен. Сега нова глупост. ИТ, пък ИТ - колко е гемерирания приход на ИТ като внесени в държавата пари от трети страни?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Твоите т. нар. "доводи" са абсолютни глупости, които само нискоинтелигентен и неграмотен човек може да измисли. Нямаш понятие откъде идва ДДС, и къде отива. А фирмите, които продават автомобили на лизинг са в София, защото собствениците им така са решили. И ако намерят по- добро място за бизнес, венага ще се преместят. Никой не ги държи насила в София.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Абе ***, тези 200 шивашки фирми при вас не могат да генерират дори 5% от прихода, който генерира дори само едно високотехнологично предприятие, произвеждащо продукция с висока добавена стойност. Тези предприятия са в София и няколко в Пловдив. При вас няма нищо подобно, затова и парите, които изкарвате са по- малко.
44
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 43 И не ми казваш, не защото аз съм казал нещо, а защото те е срам! Има огромна разлика между неискам и несмея защото ще ме направят на посмешище. Нали си толкова интелигентен столичанин? Би трябвало да можеш да ме обориш с факти, нали?
43
7
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 43 Основното данъчно перо в България е ДДС. А то отива в Шопия, без значение къде се плаща. Второ -МПС, всяка кола на лизинг, на фирма която заради държавната ни структура е задължена централата и да е в Шопия и на всички държавно хъхрекски администрации е с регистрация Шопия и данъците им не отиват където се карат, а в Шопия. И този ти довод е неиздържан като теб.