VW с ?1 млрд. глоба заради вредните емисии?

Компанията не е готова да изпълни eвроизискванията
31 авг 2018 20:20,
23
VW с ?1 млрд. глоба заради вредните емисии?
Снимка: Bulgaria On Air

Автомобилният гигант Volkswagen може да бъде глобен с близо 1 млрд.евро, защото част от превозните средства на компанията не отговарят на по-строгите правила на ЕС за отделяне на вредни емисии във въздуха, съобщават от телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Хиляди коли на Volkswagem все още не могат да изпълнят правилата, които влизат в сила от утре. Поради това германската компания е наела паркинги, на които да съхранява автомобилите.

Новината, че Volkswagen ще трябва да плати глоба, която се равнява на около една трета от печалбата ѝ през тримесечието, доведе до спад на цената на акциите ѝ с 2% по време на търговията в четвъртък.

"Ситуацията е трудна, но всичко е под контрол", каза анализаторът в базираната в Лондон брокерска фирма Evercore ISI Арндт Елингхорст. Фирмата на Елингхорст изчислява, че през третото тримесечие на тази година ръстът на печалбата на VW ще спадне до 2% от 5% през предходното тримесечие.

Получи се забавяне с получаването на сертификати за автомобилите по новите изисквания на ЕС, тъй като ресурсите били насочени предимно към справяне със скандала за манипулиране на резултатите при проведените тестове за отделяне на вредни емисии във въздуха през 2015 г.

От автопроизводителя обясниха, че инженерите им са заети с работа около върнатите 11 млн. автомобили на дизел след скандала преди дни.

Европейският съюз засили усилията си за борба със замърсяването на въздуха, след като през 2015 г. Volkswagen призна, че е манипулирала резултатите от тестовете за нивото на отделяне на вредни емисии от милиони коли на дизел.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
шофер преди 5 години
ВАГ е номер едно. Това са колите. Кой какво и да прави по-здрави коли от германските НЕМА. Германска кола си е кола, това.
19
0
 
3
 
! Отговори
Мани Бегай преди 5 години
Ха, бълха ги охапала, въздуха у нас специално не се замърсява толкова от превозните средства, а от печките на твърдо гориво и от мръсните улици, които трабва на 2-3 дни да се мият от прахта, когато липсват валежи, а не само преди избори. Ако на нашите им дойде акъла и построят 2-3 атомни централи и продават част от тока навън на сериозна цена, а този за нас да е смешно евтин та всички да се греем на ток, въздуха у нас ще стане най-чистия в европа, но за съжаление няма шанс това да стане.
18
2
 
3
 
! Отговори
Дизел преди 5 години
Дизела е за камиони, комбайни и трактори както и за верижна техника. Сега идва есен и в София въздуха който дишаме отново ще се вижда.
17
1
 
1
 
! Отговори
Али баба преди 5 години
Kраи нямаш представа колко си *** не разбираш нищо нито от коли нито от телефони едва ли си ходил някаде по далеч от тоалетната почти сам сигурен че нямаш и сефте намали *** ще затъпееш още
16
2
 
0
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Ти май Германия си виждал само на картинка. Такива заучени клишета ги слушам цял живот. Отговори ми на въпроса за революционна технология в днешно време, еквивалент на V2.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с този Браун? Немците имат голям принос за излизането ни в космоса особено със създаването на първата балистична ракета. Дали почва на почти всичко. И да нормално е да имат конкуренция, след като са взели патентите наготово и разполагат с масата евтина работна ръка. Тука вече икономиката играе. И не е като да не развиват и създават нови неща, просто вече не са сами. А за "схемата" с данъците/таксите/еко нормите си го говори с някой съсед на по ракийка.
14
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
ТДИ-то си ме транспортира накъдето си поискам,пък вие си обсъждайте.....високите технологии.
13
2
 
4
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Ай стига с тоя Браун, той е живял преди 100 години. Кажи някаква революционна технология, създадена от Дойчостан в наши дни. Тия само се чудят какви данъци, такси, еко норми и подобни глупости да измислят, само за да търмъчат яко кожите на данъкоплатците.
12
0
 
12
 
! Отговори
До 10 (Край) преди 5 години
Назад в технологиите хахах типичния плосък извод на ***. Това са икономически проблеми, не технологични. Германците също имат хибриди и ел.коли от големите производители, просто не са по джоба на бг пазара. NASA е движена от немски учени взети след края на войната (същите, които създават първата балистична ракета ФАУ-2). Прочети за Вернер фон Браун. А нокия са финландци и тях symbian OS ги наигра лошо и корейския гигант самсунг ги изрита от пазара както блубери и много други марки.
11
3
 
7
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До Али бабаТи чакай да видиш, когато Мохамед стане най- популярното име в Германистан, какви CUTTING-EDGE тeхнологии ще създават. Майко мила!Иначе, дойчовците са си царе на спекулацията.
10
3
 
2
 
! Отговори
Край преди 5 години
Бабо Али ти да нямаш "смартфон" Нокия? Дядо ти ти е казвал че колите са Мерцедес и останалите нали? Прав е бил за 1900 и някоя година. 2018г. сме.
9
5
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Виждам че не ви се вярва че германците са назад в технологиите. Да немате немски телевизор, телефон, таблет, немска ел. кола или хибрид. Или да сте чули за немска космическа технология нещо. А да си отворите добре очичките.И нокия правеха най-добрите телефони ама сега се върнаха към гумените ботуши.
8
3
 
10
 
! Отговори
Бай Геро преди 5 години
Германците са мръсни ***. Италиянците ги прецакаха.... Не случайно скандала тръгна от САЩ където Фият-Крайслер-Доч*Груп си изнесе част от Европейското производство заради Германската инвазия, .Германците са майстори на корупционните схеми, де що има менте лъжа и измама я е германска я е руска !
7
7
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
Само за сравнение - Завод Намо Варна правеше перкинс дизелови двигатели. С влизането ни в ЕС завода беше затворен и 500 човека загубиха работата си. Щото двигателите не били екологични. Меркел пишеше евроизискванията под диктовката на немските концерни - те ги сътвориха строги да прецекат конкуренцията и после излъгаха че ги спазват. Германците са 10-15 след японците/корейците/американ;ите/ китайците в технологиите.
6
5
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Фолцваген е нацистка фирма. Малко и е глобата. Прецакват пазарни принципи с нацистки такива. Качеството е ниско, но дизайна продава. Мениджмънт няма. Казвам го от опит сравнявайки го азиатски производител на автомобили.
5
4
 
14
 
! Отговори
Край преди 5 години
Оризарите не лъжат - 2.2 дизел на Тойота е едва 150 к.с. и е едва евро 5. Германчетата от 2.0 л. дизел - 240 к.с. и е евро 6 АМА УЖ.Ако Флксваген беше българска фирма - щеше да бъде изтрита от търговския регистър и за 2 седмици заводите щяха да са на скрап или да правят гуменки.
4
2
 
11
 
! Отговори
do 2 преди 5 години
изрядни са докато не ги хванат :)
3
2
 
12
 
! Отговори
Жан Клод преди 5 години
Това е евро рекет. Големият брат да бъде елиминиран!
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФалшОпел са едни от малкото отговарящи на новите изисквания
1
0
 
18
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Е почва се от някъде.следват бмв мерцедес форд опел всички по реда си