Битка на Нюрбургринг: Mazda vs. Larmorghini и BMW

Кой ли ще надделее, особено ако единият шофьор е тест пилотът на Koenigsegg?
2 сеп 2018 16:32,
14

Тест-пилотът на Koenigsegg - Роберт Сервански, премина Северната дъга на „Нюрбургринг” за 7 минути и 37,39 секунди с доработен роудстър Mazda MX-5. Така японският автомобил се оказа по-бърз от от суперколите Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera и Lexus LFA, както и от новото поколение на BMW M5.

Машината на Сервански е на 11 години, като е преработена за каране на писта. Тя тежи едва 1090 кг., включително пилота и половин резервоар с гориво. Премахнати са климатика и седалката на пасажера, като е поставен специален „кош” за водача.

Има и промени в конструкцията на роудстъра, където са поставени по-мощни спирачки, състезателна изпускателна система, окачване за каране на писта, нова система за охлаждане, специални гуми със 17-цолови джанти и др.

Промените по 2,0-литровия бензинов двигател са позволили повишаване на мощността с 30 к.с., като ограничителят на оборотите e вдигнат до 8000 об. Стандартната 6-степенна механична скоростна кутия е заменена с 5-стпепенна със сближени предавателни числа.

В кариерата си Роберт Сервански има рекорди на пистите „Спа” н Белгия и „Сузука” в Япония, но те са постигнати с хиперколата Koenigsegg One:1.

За още от света на автомобилите - четете Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме с нетърпение как ще се представи Шкодилак. За да е по-автентично състезанието, ще е с шофЕр от Шекер Маала - те нямат равни, като управляват тая марка : )))
11
1
 
3
 
! Отговори
anon преди 5 години
race spec миатите с много малко доработки от фабричните са сериозни конкуренти на всяка писта. не съм учуден изобщо, че ако някои налее средна сума пари може да направи от малкия роудстър сериозен състезателен автомобил. ютюб е пълен с такива зверчета... разгледайте...
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога се мерят "спешъл къстъм" колите на тая писта? Само серийни модели се гледат по принцип. И неприятно, но от много готини Порше държат рекордите, макар аз лично да стискам палци за Ламбо - повече ме кефят и като дизайн и като двигатели...Сега някаква напомпана МайдЪ(Мъди) се пуска... и о - изненада, била по-бърза. Ами да вземем да напомпим и Ламбо до 1500 коня? Или Поршата до 1900 коня? И тогава да видим Мъдито къде ще остане? Но се губи смисъла!
9
5
 
7
 
! Отговори
Смешка преди 5 години
Наскоро Прше 918 направи обиколка за 5:19 сек.Над две минути по бързо от тази пародия
8
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 3Не Москвич ами кола не си виждал.Поливал двигатела с вода:))).Като намокриш кабелите ще ми караш дедовия.Водата се налива върху питата на радиатора при работещ двигател.Охлажда за секунди
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MaйMyнaтaЕдна сухоземна миля е около 1.6 кмч. Искаш да речеш, че кара с 320 ли ? Те от Ф1 не могат да дигнат толкова.
6
3
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 4200-ста ама са в мили, джеки прай 300+
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДимитърСлагат подобрители както в нафтата и бензина.
4
0
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Пригтежавам автомобил с газова уредба. Проверих си газовете на ГТП и останах изумен-вместо по ниски от бензина и дизела се оказах с газове замърсители над нормата. Какво ли слагат в автогазта в България? С наша газ при пълна бутилка изминавам 500-550 км. а с тази заредена в Сърбия 600-670 км.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едвам дига 200 и е състезателна пък тука нашичките се изфъргат ка биле карали с не знам колко си по магисралти.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи си, че е много добър професионален пилот. Много рано подава газ в завоя и следва точно състезателната линия. Мисля, че ако нямаше трафик можеше да смъкне още някоя секунда.
1
1
 
17
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
БРАВО ...Ще си ревем за старите коли.