Как винетката да стане електронна? Със заявление!

Въвеждането на тол системата у нас – на 16 август догодина
5 сеп 2018 08:50,
61
Как винетката да стане електронна? Със заявление!
Снимка: архив, Булфото

Шофьорите трябва да конвертират хартиените винетки в електронни до 31 януари догодина. Изискването ще важи както за леките автомобили, така и за тежкотоварните.

Тези промени в Закона за пътищата гласуваха окончателно депутатите от регионалната комисия.

Още по темата

Всички хартиени винетни стикери ще могат да се ползват до края на настоящата година. Ако валидността им продължава и през следващата, гражданите трябва да подадат заявление в пунктовете за продажба, че искат да ползват стикера и в останалия срок, в който той е валиден.

"Собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 01 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г., за да запазят правото си да ползват платената пътна мрежа за целия първоначален срок на валидност на хартиения винетен стикер", пише в новите разпоредби.

До въвеждането на тол системата на 16 август догодина, постепенно ще отпадат винетните стикери, обясни Александър Ненков от ГЕРБ,който е сред вносителите на измененията.

От началото на годината, когато влезе в сила новият вид смесено събиране, ще има уикенд винетки, обясни Ненков, цитиран от "24 часа".

Дали ще са за опредлени часове или дни, предстои тепърва да бъде решено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
62
 
! Отговори
Емил преди 5 години
И аз вече се чудя дали сме в 21 век или не сме? В системите нали уж като си вземаш годишна винетка ти записват рег. номер, вижда се кога е купена от там валидността...да си го направят те.....нямам думи...
34
3
 
32
 
! Отговори
Хора преди 5 години
Те ни прецакаха с банката ,с гражданските 250 000 човека,само вадим номера ,лични карти..винетки. Що не решим да не плащаме нищо. Няма да ни осъдят 4 мил шофьори де. Правим им..плащаческа ваканция. Те как все ваканция или почивка. Ще клекнат. Ами ако "случайно" ни се развялят колите по кръстовища и по границите???? Ммм интересно. Къде отиват Гер бе растите
33
1
 
25
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Да дадат на куките заявления,той като ме спре да ми я напише. Хем и ще си повишат грамотността. Чужденци има много с годишни винетки. Румънци ,Макове ,Сърби,Търци Гърци.Ще се увеличат опашките всеки да пише. Ами шведите?? Уф Бокооооо що не.. и цялата ти ОП --Г. Аман от вас
32
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грабителите измислиха пореден начин да ни грабят!А защо като си плащахме винетките не ни информираха за това?Да го дуват!Абе в таз *** няма ли компетентни юристи да осъдят таз грабителска хунта бе!?
31
3
 
31
 
! Отговори
Глупост преди 5 години
Кое им е нормално на Гръб че се чудим за поредната глупост. Сега се разчита пак да ни прецакат. Ще се почне ми дайте квиранция за купена винеткаНямамМи не може. Или къде е колата да сканираме или малък отрязък. Вижте кога да се прави заявлението ,покрай коледните празници и в януарският студ. 20 % да не заявят кяра за тиквите е огромен.Поредното доказателство че Винету е вреден за народа.
30
1
 
24
 
! Отговори
Антон преди 5 години
До Анонимен 20 И аз така реших миналата година.Но полицаите ме спряха и знаеш ли какво се случва- вземат ти талона на колата- т.с спряха ме от движение и трябва да им представиш винетка за да ти го върнат и после акт за 300 лева. при положение че си платих винетката за цяла година! Гадове на тия явно им дават премии от наложените санкции.А за миналата година смених две гуми разсипани от уцелени дупки и то едната на магистрала Аз кого да глобя за това?
29
1
 
44
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
За да е по-лесно предлагам "конвертирането" да се прави с подаване на заявление - нотариално заверено, автобиография, свидетелство за съдимост и платена държавна такса. В бензиностанциите да се поставят бюра оборудвани със съответните чиновници и автомати за пореден номер, като в банков офис. Тогава гарантирано правителството и тоя нелеп Парламент си отиват !
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че вдигнаха цените на винетките, сега нямаше да имаме такива хубави пътища - хаха. Парите сега стигат и има за всички :)
27
1
 
37
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Простотия! Защо ще трябва да заявявам нещо, което е мое право по закон! Поредната простотия направена с цел да не могат повечето гржднибда синудължат винетките и да си закупят нови.Просто автоматично ги въведете в системата, нали имате всички данни.Това е доказателство за поредното безсилие на чиновническата *** в държавната администрация, която не знае как да си свърши работата в полза на данакоплатеца!!! И затова оствя всичко в ръцете на данъкоплатеца.
26
1
 
39
 
! Отговори
Джо преди 5 години
21 век, а тия продължават със заявления. Няма оправия...
25
2
 
33
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Видимите резултати на Антон Тодоровата Шайка Суджуци. Пак ще ни губят времето и нервите. Няма ли най после да ни освободите от некомпетентното си присъствие ***?
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата вече е към фалит заради изтеклата работна ръка, увеличаващите се пенсионери и безработни. Дали ще скубят от народа или от техни хора като Ветко, положението не е розово. В един момент ще трябва да впрегнат и милицията да бие както беше по станишево време.
23
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната простотия и едни виещи се опашки по време на празниците. Откъде на къде след като имам валидна винетка /т.е. ценна книга/ трябва да подавам заявление за да я ползвам до края на валидността и? Администрацията сама си създава работа и вместо да облекчи данъкоплатците все повече ги натоварва.
22
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо въвеждат номерата като си купиш винетката в момента? Защо трябва да им се моля, за да използват информацията, която вече съм им дал?
21
2
 
47
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
А ще ни връщат ли разликата след януари 2019 ако не декларираме "продължаването" на винетката ?! Аз не виждам за какво съм ги платил тези пари , умират хора заради тяхното престъпно крадене !!!
20
1
 
48
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Защо по дяволите трябва да ходя някъде да пиша каквото и да е?Защо? Смисъл?Ами направи електронна регистрация.
19
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ходиш да се молиш и даваш заявление за нещо което си платил законно да ползваш. Идиотщина. Затова няма да си купя годишна винетка.
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гробарите са като лешояди , не се спират
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирано от Г.ЕР.Б.
16
1
 
64
 
! Отговори
rosenbosen преди 5 години
Поредната простотия на властимащите, аз съм си купил винетка, която те са ми продали със срок, които те са позволили, така че те да си се оправят, никъде за нищо няма да се редя! Ако не, ще падат актове в съда!